Jogurta deserts ar persikiem

09.12.2014

Šis ir salds un viegls deserts, kura pagatavošana ir pavisam vienkārša! 

 

Pagatavošanas laiks: apm. 45 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 6
5-6 persiki
100g cukurs ar pektīnu
1 citrons
600g turku/grieķu jogurts
50ml mango biezenis


Pagatavošana
Persikus nomazgāt, sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņus un sagriezt plānās šķēlītēs. Pārlikt katlā ar biezu apakšu, pārkaisīt ar cukuru, iespiest citrona sulu un uz lēnas uguns vārīt, kamēr tie kļūst mīksti un caurspīdīgi, apm. 25-30 min. Vārīšanas procesā var pievienot mazliet ūdeni, ja persiki vēl nav gatavi, bet šķidrums iztvaikojis. Pašās beigās pievieno mango biezeni, apmaisa un uguni izslēdz. Atdzesē apm. 10-15 min.
Glāzēs kārto jogurtu un pārlej ar perisku biezeni. Pēc vēlmes var pievienot riekstus.

 

Recepte: www.bonappetit.lv

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits