Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kad tas viss beigsies?

 
Reitings 84
Reģ: 28.08.2009

Mana dzīve šķiet ir kā tāds vāveres ritenis. Biju aizsākusi savu biznesu, negāja tik labi, lai sapelnītu sev algu. Sāku strādāt algotu darbu. Bet biznesu organizēju pa vakariem, brīvdienām, pa darba laiku, kad varu. Visu laiku tā aizņemtība, skriešana. Gulēt iešana ap pusnakti, celšanās sešos, brīvdienu, atpūtas un izklaižu neeksistēšana (labākajā gadījumā iedzeršana, lai ne par ko nedomātu). Nav laika, ka māju sakopt, ne traukus nomazgāt, normālas vakariņas pagatavot. Protams tūlīt pārmetīs, ka cosmo gan ir laiks sēdēt. Tad nu internets ir vienīgais, kur vienkārši ieeju, kad ir bezspēks, labāk pasēžu te, nekā matus izmazgāju. Diezgan nožēlojami jāatzīst.

Mana vienīgā doma - kad beigsies tas trakais ritms? Kad sāksies tā normālā dzīve? Vai tā var dzīvot?

Vienkārši pasūdzējos un nolaidu tvaiku...

24.08.2011 01:24 |
 
Reitings 772
Reģ: 29.01.2009
Zini, man bija kādu laiku līdzīgi... Bija darbs, kurā strādāju nepārspīlējot pa 3 cilvēkiem, bija augstskola, kur bija jātaisa visādi darbi, jāraksta diplomdarbs un obligātais apmeklējums lekcijās, bija attiecības, kurās otra puse prasīja savu... Bija visādas lietas, bet vienīgais, kas trūka - tas bija spēks... Es izturēju to laiku un vēlāk kļuva vieglāk... Viss sakārtojās pa plauktiņiem... :)
24.08.2011 01:31 |
 
10 gadi
Reitings 6212
Reģ: 01.04.2009
Zinu tikai, ka ,piemēram, man tāds dzīvesveids nebūtu pa spēkam, kaut kas līdzīgs jau man bija, kad strādāju divos darbos, sāku slimot tādēļ, ka nebiju atpūtusies, nervi uzdeva...Par sevi zinu, ka labāk lai man mazāk naudas, nekā maz laika:D Nez, varbūt Tev savādāk, bet katrā ziņā ieteiktu atmest visas liekās nodarbes, ja tādas ir un laiku vairāk veltīt atpūtai:)
24.08.2011 01:36 |
 
Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
beigsies tad, ka tev biznesa viss bus daudz maz ok un varesi pamest algoto darbu.
man tas pats ir ar skolu. ka brivlaiks ilgaku laiku, ta jau atkal sailgojos pec ta , ka man kaut kur ir jabut.
24.08.2011 01:56 |
 
Reitings 136
Reģ: 20.07.2011
Sveika!
Kādā jomā bizness?
Attiecības- ir/nav?
Kāds ir Tavs algotais darbs?
Nezinot šīs lietas, grūti ieteikt kautko.
24.08.2011 01:57 |
 
Reitings 86
Reģ: 15.08.2011
Jūs rakstiet par mani? :-)
Ilgi, ilgi es dzīvoju jūsu minētajā režīmā - man bija divi darbi (viens algotais darbs, kas nepatīk; otrs - sirds darbs, par kuru nemaksāja, bet man tas darbs patika. Ļoti, ļoti. Šis darbs reizē bija arī mana universitātes prakse). Klāt visam, protams, nāca diplomdarba rakstīšana, dažādi mājās veicamie darbi (ko es šausmīgi reti, kad darīju, jo fiziski tam nebija laiks), kā arī nāca klāt tas, ka visu laiku vajadzēja dzīvot sirds darba "konkurentu" aktuālākajos notikumos. Tas aizņēma arī diezgan daudz laika (tajā laikā es skaitīju katru minūti). Bija tā, ka es strādāja gandrīz vai 24/7. Jā, jā, gulēju maksimums 4 stundas diennaktī, reizēm arī mazāk. Īstenībā ļoti biju pieradusi pie šāda režīma. Ja neskaita, kad biju izvilkta uz teātri, kurā nevarēju "iebraukt", jo domāju, vai, nu, par darbu, vai par miegu. Gandrīz, vai izrādi skatoties aizmigu :-D Bet tas tā :-D Man tas beidzās traki. Viss bija sakrājies, līdz vienā brīdī "izšāvās" uz āru. Negaidīti beidzu darbu sirds darbā. Šo es ilgi,ilgi nevarēju pārdzīvot, reizēm vēl aizvien to visu tā nevaru pieņemt, bet, kas bijis, tas bijis. Kad aizgāju prom no viena no darbiem, tad man parādījās brīvais laiks. Neierasti daudz. Likās šausmīgi dīvaini. Ar laiku kaut kā pieradu. Trakāk gāja, kad biju nodevusi savu diplomdarbu un uzrakstījusi nākamajai augstskolai pieteikumu. Man parādījās nenormāli daudz brīvā laika. Man nav kur sevi realizēt, neskatoties uz to, ka vēl aizvien strādāju vienu no saviem darbiem. Gaidu, kad sāksies mācības. Jo, lai es būtu ar visu un visiem apmierināta, lai es būtu pārlaimīga, man ir nepieciešamība darboties 24/7. Vēlams vienu pilnīgi brīvu dienu mēnesi', tas būs labi :-)

Murka22, ir, ir iespējams tā dzīvot! Līdz laikam, kad viss būs pārāk daudz un "uzsprāgsi" :-D Ok, tas tā bija vismaz man ;-)
24.08.2011 02:00 |
 
Reitings 160
Reģ: 06.03.2009
Gluži vai mans dzīvesveids. Man patīk,ka visu laiku ir ko darīt. Nepatīk sēdēt mājās un neko nedarīt. Tiesa, sanāk bieži vien pačīkstēt, ka nepaspēšu visu izdarīt, bet beigu beigās visu izdaru. Vienmēr esmu at kko aizņemta. Visu vasaru nācās nosēdēt mājās, jo guvu traumu, kas man neļāva vairs tik aktīvi darboties. Bet nu jau drīz atkal atpakaļ būšu savā ierastajā ritmā. Ir cilvēki, kas vienkārši nespēj pavilkt šādu dzīvesveidu. Ko es Tev ieteiktu? Es ieteiktu kaut ko pamainīt (protams,ja tas ir iespējams). ;) Turies!
24.08.2011 02:05 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man ta patika ,ka uzrakstiji-no sirds :-) !Mans virs ari smejas,ka ar Cosmo meitenem vienmer laiks parunat :-D !Es vienmer smejos atpakal-gribas tacu mazliet parunat ar sievietem no Latvijas-kaut varbut pavisam jaunam-tomer...sievietes visas vien esam! :-) Es ari gaidu normalu dzivi-jau labu laiku ,galvenais tiesam ticu ,ka loti driz viss piepildisies-tikai izturet! :-)
24.08.2011 02:12 |
 
Reitings 60
Reģ: 16.06.2009
Tad nu gan baigie padomi! :-D Autore saka, ka ir nelaimīga, jo nespēj vairs pavilkt savākto nastu, bet jūs uzrakstāt, kā jūs veiksmīgi ar visu tiekat galā un negulēt ir norma. Diez ko uzmundrinoši nav.

Visi nav vienādi. Arī situācijas ir atšķirīgas. Lai režīms neiedragātu Tavu veselību pieturies pie regulārām, veselīgām ēdienreizēm un miega 8h diennaktī, lai nav pārslodze. Pārvērtē savu ikdienas režīmu- varbūt ir kaut kas, no kā vari atteikties un tā vietā kaut vai pusstundu atlicini fiziskām aktivitātēm vai vienkārši sev- kaut vai ieej vannā. Saproti arī to, uz kurieni Tu ej! Ja izvēlies savu biznesu, tad- kas nepieciešams, lai Tavs bizness varētu Tevi nodrošināt? Vai tās ir investīcijas vai papildus zināšanas, kas trūkst. Varbūt jādarbojas citā tirgū, citā valstī? Varbūt jāpiesaista kāds cilvēks, kurš var palīdzēt? Jānovērtē arī laiks- varbūt nav īstais brīdis bīdīt savu biznesu. To var uz laiku nolikt plauktiņā un, kad nāk enerģija un iedvesma, apčubināt un raut augšā. M?
24.08.2011 02:27 |
 
Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Viss ir ļoti vienkārši- ja tas ir tā vērts, turpini. ja nē, pamet.
24.08.2011 02:30 |
 
Reitings 136
Reģ: 20.07.2011
Iesaku izvērtēt biznesa potenciālu, ja bizness ir lai pelnītu naudu. Ja bizness plānots kā hobijs- jādomā, cik vēl laika enerģijas esi gatava ieguldīt. Varbūt paņem darbā atvaļinājumu, lai visu sakārtotu- pieņemtu kādu darbinieku. Ja Tev ir vīrs/draugs- lūdz viņa atbalstu. Nedari to, ko var nedarīt- piem, uz e-pastiem atbildi konkrēti- 2-3 teik., neraksti pieklājības frāzes. Tas tiešām ir laika zaglis. Ja esi viena + ir iespēja- varbūt ievācies atpakaļ pie vecākiem.Jā, neatkarība ir laba lieta, bet nav jāizdeg, lai pierādītu citiem, ka Tu visu vari. Samazināsies izdevumi par īri+ kādreiz zupa pašai nebūs jāvāra. Plāno laiku līdz minūtei.

Veiksmi!
24.08.2011 02:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits