Lasīju diskusiju par matiem un tur meitenes raksta, ka jāliek uz visu nakti, bet vienā citā portālā izlasīju, ka jātur tikai pusstundiņa. Kā tad īsti ir? :-)
Vakar vakarā ieliku matos uz nakti olīvu sviestu... No rīta mazgāju matus (3X ar šampūnu un ieliku balzamu vēl) - jap, mati ir ok! :)
Kā vajag, vai nevajag - nezinu, bet es darīju šādi... :D
Nezinu par olīveļļu, cik ilgi var turēt, bet, tā, kā man ir ļoti sabojājušies (palikuši ĻOTI sausi) mati, tad lietoju, jau minēto olīvu sviestu... Bet par eļļu... Mana friziere ieteica, olīveļļu no rīta (vai vakaros) pēc mazgāšanas, ieziest matu galos - darbojās kā tie visi slavenie matu serumi - aizsargā matu galus no lielākās to problēmas - lūzšanas un šķelšanās... Bet tai olīveļļai esot jābūt ļoti augstas kvalitātes (ne tām lētākajām)...
un ja vakarā taisies kaut kur iet, cik reizes parasti mazgā matus, es ceru, ka neiziet pus pudele šampūna? :D arī varētu pamēģināt, bet vai mati nepaliek tā kā smagāki - nepieplok pie galvas? Man mati vienmēr tā kā pielaizīti, nevaru dabūt kuplākus. Varbūt ar eļļu būs vēl sliktāk?
vispār jau, ja uz nakti liek, tad pēc tam no rīta nav problēmu izmazgāt. nē protams, ja smērēsi tonnu un pie saknēm , tad protams, nāksies 2as reizes šampūnot.
es pudelītē sajaucu pusi olīveļļu un pusi kokosriekstu eļļu un turu visu dienu.pa nakti neriskēju likt,jo ar manu gulēšanu visa gulta būs eļļaina :-D
mati mīksti paliek
Par to eļļaino gultu... es uzlieku uz spilvena dvieli... Un vēl var matus ietīt tajā speciālajā matu dvielī, kurš ir pogājams (man ļoti stingri turas). Bez tam, mati siltumā, daudz labāk uzņem to, ko tiem dod... :)
Es pirku uz Kr.Barona ielas,apm. pretī Krišnām tādā ekoveikalā kokosriesktu eļļu par 2.20ls 100ml,nav pārāk izdevīgi,labāk tad pirkt internetā,ja grib ietaupīt.
tajā sekoeko.lv esmu pamanījusi, ka daudziem produktiem tajā skaitā tai kokosriektu eļļai ir mazāka cena, ka citur... Piemēram, tie paši 250ml, pa 3,05 Ls ja nemaldos...
Es iedomajos savu viru blakus gulta...es ar to ieziesto galvu-man tie mati tomer tadi isi salidzinosi noteikti ar jusu :-P Galvina apala ...ka citplanetietis :-D Vins jau gan mani ir redzejis visos iespejamos skatos-noteikti pameginasu :-) Lai tikai nenobistas! :-D :-D