Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

izvēle..

Reitings 190
Reģ: 31.03.2011

pagaišgad vasarā biju Norvēģijā,tur iepazinos ar tiik superiigu puisi..samīlējāmies (mana pirmā mīlestība,pirms tam nebiju ko tādu izjutusi)...bija romāniņš 2 nedēļas..viss kā pasakā. nācās braukt atpakaļ uz LV,jo man te studijas..vēl 2 gadi jāmācās ;(..ir pagājis gads kopš iepazināmies,bet viņš turpina mani gaidīt..gaida,kad varēšu dzīvot tur ar viņu..grib precēt mani..šeit LV visu šo laiku jūtos nelaimīga..domāju ,ka pieļāvu kļūdu,braucot atpakaļ,vajadzēja palikt pie viņa. tagad atkal nāk domas galvā,ka jāmet viss pie malas un tomēr jādod iespēja sev būt laimīgai..protams visi būtu šokā (radi,vecāki),ja pamestu nīsto skolu un aizbrauktu/.visi no manis gaida,ka pabeigšu augstskolu...bet varbūt pietiek klausīties apkārtējos un beidzot būt laimīgai..galu galā mēs katrs esam pelnījuši būt laimīgi..es šodien tā padomāju- kas to lai zin cik mums katram atvēlēts dzīvot..varbūt ir vērts jau tagad būt laimīgai,nevis gaidīt, kad kaut kad kaut kā...

14.08.2011 22:14 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Klausies, paņem akadēmisko, kur problēma? Tu neko nepameti, tev vienmēr būs iespēja atgriezties gan pie vecākiem, gan skolā šajā gadījumā! Vecākus, protams, var saprast, viņiem ir šoks, bet šajā gadījumā nu ne ar ko tu neriskē, ko saki?
14.08.2011 22:21 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Un ja nu norvēģim tā mīla beidzas- ko darīsi? Viena, Latvijā, bez izglītības...
Un ja arī nebeigsies- ko Norvēģijā darīsi- bez izglītības? Iestāsies tur? Un ja norvēģim tā mīla beidzas- ko darīsi? Viena, Norvēģijā, bez naudas, bez izglītības, ar Latvijā pamestu izglītību...
Domā mazliet citādāk- ja viņa mīla tik stipra, ka grib precēt, tad kas gan ir tie divi gadi pret visu atlikušo mūžu? Turklāt Norvēģija ir viena no dārgākajām valstīm pasaulē (vietējie pelna vairāk kā Latvijā)- lai tavs norvēģis brauc pie tevis ciemos ik pa laikam.
14.08.2011 22:22 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Becky
Vai pēc gada brīvsolī viņai gribēsies nīkt studiju solā? Vienmēr esmu uzskatījusi- akadēmiskais ir pussolis uz pamešanu.
14.08.2011 22:23 |

Reitings 10475
Lol, bet vai tad augstākā izglītība ir garantija laimīgai, pārtikušai dzīvei? Turklāt, viņa var iemācīties valodu un arī atgriezties te, jo mājas taču paliek, un strādāt, turpināt savu izglītību. Tajā periodā, kad esi tik traki iemīlējies, tie divi gadi šķiet kā mūžība, turklāt, tieši tā, tā ir Norvēģija, nevis Turcija vai Ruanda!
14.08.2011 22:27 |

Reitings 190
mācos neklātienē,un nav iespējams ņemt akadēmisko,jo šajā programmā vairs neņem studentus,laikam slēgs..tākā tā..par to,ka mīla izbeigtos,es neuztraucos..es labāk kaut vai mazu brīdi gribētu būt laimīga,nekā dzīvot šeit LV savā nu jau ieilgušajā depresijā..piedevām man norvēģijā ir radi..gaidīt?! es emocionāli vairs nespēju,es brūku kopā...
14.08.2011 22:28 |

Reitings 10475
Lol, to nu mēs nevaram zināt?! Ja ir pietiekoša motivācija, tad nīks gan, zinu cilvēkus arī savā ģimenē, kas mācījās pēc 45iem gadiem, kad galvā tā nelien kā jaunībā, zinu māmiņas, kas atgriezās no akadēmiskā, jo vajadzēja, ja nevajag, tad arī nevajag.
14.08.2011 22:28 |

Reitings 9
Reģ: 12.05.2009
varbūt, pirms visu mest pie malas, vienkārši aizbrauc ciemos vai paaicini viņu ciemos! Tad jau redzēsi, kā viss aizies šogad, kad satiksieties atkal. Piemēram, es arī regulāri sarakstos ar kādu puisi no cita kontinenta, ar kuru iepazinos pirms gada, un viņš mani ik pēc laiciņa aicina ciemos un plānojam, kad satikties, taču ne es, ne, es domāju, arī viņš to neuztveram nopietni, tā vairāk ir tāda čomiska sarakste ar atmiņām par kopā pavadīto laiku. Taču katra situācija, protams, atšķirīga.
14.08.2011 22:30 |

Reitings 10475
Juuhaa, pat ja programma ir slēgta, tev tomēr paliek tie tavi iegūtie kredītpunkti un noteikti ir kāda līdzīga programma, kur tu varētu pēc akadēmiskā turpināt, nevis sākt no sākuma.
Un ja tev ir neklātiene, cik bieži jums notiek nodarbības, vai nepastāv variants mācīties patstāvīgi un braukt kārtot sesiju? Cik pretīmnākoša ir skola?

Reitings 663
Reģ: 01.08.2011
par ko tad tādu mācies, ka pašai riebjas? iesaku tomēr padomāt par to skolas pamešanu, jo puisis ir pusis,te ir, bet te nav, :-D bet izglītība ir izglītība. ja domā tomēr braukt,tad tiešām labāk paņem akadēmisko,nevis pamet visu uzreiz.pa gadu daudz kas var mainīties.

Reitings 190
vēl februārī biju pie viņa uz nedēļu..un sapratu,ka katru reizi kad aizbraucu un satieku viņu,es no jauna iemīlos..un iekšēji jūdzos nost,kad man jabrauc atpakaļ..es vnk jūtos šeit tā,ka man nav dēļ kā dzīvot,ja man jadzīvo šadi..
par skolu runājot,tiešam nezinu vai ir iespējams tā,jo nebūs izvēles uz kādu studiju programmu pāriet..es jau tā sāku ar inženierzinātnēm,sapratu ka nevaru pavilkt,pārgāju uz ekonomistiem,kas ir vienīga programma,kas nav saistīta tik traki ar fizikām un elektrotehnikām.. nav nekā līdzīga vairs,uz ko varētu pāriet..:(
14.08.2011 22:38 |

Reitings 10475
Bet kredītpunkti taču paliek, turklāt, ekonomisti tak gandrīz katrā augstkolā un tos pašus punktus var pārskaitīt no vienas otrā.
Manuprāt, ja tu tiešām nevari izturēt, tak brauc pēc savas laimes, nu nav diploms garants ne pārticībai, ne laimei!
14.08.2011 22:44 |

Reitings 190
paldies,Becky! :)
14.08.2011 22:46 |

Reitings 10475
juuhaa, kāpēc es tā saku. Divi gadi ir liels laiks attiecībām, kas tikko sākušās, un viens var neizturēt gaidīt, tas ir loģiski. Ja tu paliec, tu nīdīsi visu, vecākus, kurus iespējams, arī vainosi, sabojāsi attiecības, nīdīsi skolu, apkārtējos, taču nelaimīgs cilvēciņš, un ja pēc tam, kad tu būsi pabeigusi skolu attiecības neizdodas tās gaidīšanas dēļ, tad ir nākamais nīšanas vilnis (es to spriežu pēc tevis rakstītā)
Otrkārt, neuzskatu, ka Latvijā izglītība būtu tik vērta, ka tās dēļ šādi ir sevi jāmoka!
Treškārt, Norvēģija ir laba valsts, ar labiem cilvēkiem, iemācīsies valodu un startēsi tur, ka maz neliksies!
Un, ceturtkārt, nu ja neizdodas, tev vienmēr ir iespēja atgriezties un sākt no sākuma, vai tad tev kāds galvu nost griezīs!
Piektkārt, vismaz es vados pēc principa, ka labāko nožēlot to, ko esi izdarījis, nekā to, ko neesi!
14.08.2011 22:53 |

Reitings 116
Reģ: 14.10.2009
Juuhaa - zinu vienu puisi, kurs arii dziivo un straadaa Norveegijaa, uz Universitaati Latvijaa brauc kaartot tikai sesiju. Taa ka - tas ir variants. Otrs - gribu piekrist Becky teiktajam par krediitpunktiem - tavi krediitpunkti saglabaasies (taa vismaz vajadzeetu buut), un veelaak ir tachu iespeejams paintereseeties kaut vai citaas skolaas - vai pieejamas liidziigas programmas, kuraas tu vareetu "ielekt".
14.08.2011 22:56 |

Reitings 190
tu esi mans domu biedrs Becky..man arī tā liekas,prieks ka tik nepreizi nemaz nedomāju ..es jau tagad nīstu savu dzīvi,plēšos ar visiem..nesen sākušās arī psihošanas lēkmes..liekas,ka eju sviestā..tā laikam ir depresija..nezinu..domāju,ka manu galvu var glāb tikai privātās dzīves nokārtošanās..
14.08.2011 22:58 |

Reitings 10475
juuhaa, es skatos, tev dzīvesvieta ir Vpils? Un studē tu VeA?
14.08.2011 22:59 |

Reitings 190
nē,studēju RTU..mums te ventspilī ir filiāle ;)
14.08.2011 23:01 |

Reitings 190
loorens, paldies Tev arī par ieteikumiem :)..jā,vajadzētu painteresētes :)
14.08.2011 23:02 |

Reitings 10475
juuha, man pirms daudziem gadiem bija līdzīgi, tikai es nepārcēlos uz Norvēģiju, es pārcēlos, pie vīra uz laukiem... tagad jau sen ar vīru esam uz zirga un piepilsētā, bet toreiz manai ģimenei bija milzīgs šoks, ntos km no Rīgas, kā ar augstskolu, darba iespējām laukos u.tml. un kā mums vispār tiek vērtēti lauki, bet es pārcēlos, es domāju, ka jutos līdzīgi un arī psihoju, mamma bija pret kategoriski, bet pēc tam atmaiga, protams. Tagad mēdzam par to runāt, un viņa saka, ka zina, ka esmu spītīga un aizbrauktu ar vai bez viņas piekrišanas, taču, viņa teica tā, ka labāk tā, nekā tu visu mūžu mani sirdī vainotu par sabojātu dzīvi, par to, kas nenotika, nu kkā tā.
14.08.2011 23:03 |

Reitings 10475
Juuhaa, nu RTU Rīgā, mans domāt, šī ekonomistu programma ir populāra, un tai skolai nevajadzētu būt problēmām ar kredītpunktu pārskaitīšanu, ja vēlāk tev rastos nepieciešamība stāties kur citur.
14.08.2011 23:04 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!