Cilvēki ir dažādi. Rūpīgi vērojot, nevajag pat vārdu, viņu skatienos, žestos, uzvedībā ir redzams viss, ko pirmie pateiktie vārdi tikai apstiprina.
Cilvēkos mīt tāds dīvains paradums atdarināt otra uzvedību. Es pasmaidu, viņš smaida. Es ātri novēršos un tad pārsteigta vēroju to, cik viņa kustības pēkšņi kļuvušas straujas...
Ļoti jūtu cilvēkus. Vispār, man tā liekas. Un jūtu, ka man tādēļ ir smagi, jo katrs jau nesam sevī savu smagumu.
Tas ir tāpat kā lasīt nu kaut vai, piemēram, cosmo.lv komentārus - katrs taču jūt, ka vārdi ir tie kuros cilvēks sevi ietērpj, tie parāda, kā cilvēks vēlas sevi prezentēt. Bet ir kaut kāda cilvēciskā būtība, kas mīt aiz vārdu robežām - kaut kāda vajadzība pēc atzinības, vēlme pēc kaut kā, vienalga kas. Arī to var nolasīt.
Un cik ātri cilvēki man apkārt izjūt mani? Un vai vispār izjūtu? Vai arī es eksistēju tikai tajā, ko par mani domā citi?
Bet vēl viena lieta, par ko es domāju - kā cilvēks mainās, nonākot saskarē ar mani? Jo cilvēki, kas man dzīvē pieskārušies, ir atstājuši, vismaz tā šķiet, brīžam nedzēšamas pēdas. Un kādēļ lai es nemainītu cilvēkus? Bet, no otras puses, kādēļ lai mainītu?
Runāju ar cilvēku, kurš izteica ļoti interesantu domu. Kādēļ cilvēki domā, ka otru jau izmainīt nevar, viņš man jautāja. Var! Izmaini savu attieksmi pret viņu un viņš jau ir mainījies! Tātad tas esi tu, kas nevēlas mainīties.
Un tad, ja nu tu nevēlies cilvēku pazīt, tad nekad arī neiepazīsi.