Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Suši

 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009

Tad nu esmu nolēmusi, ka visu laiku pasūtīt ir baisi dārgi.

Esmu izpētījusi vairākas receptes:

http://www.receptes.lv/receptes/susi/

http://www.receptes.lv/receptes/pasrocigi-gatavots-susi-1/

http://www.receptes.lv/receptes/majas-sushi/

Bet te katra bišku atšķiras.

Nav nozīmes pildījumam, tur jau skaidra doma.

1. Kā ir ar to atstarpi starp rīsiem un malām, cik vajag no kuras puses? No kuras puses jāsāk tīt, kur mazāka atstarpe? Jāpiespiež diezgan stingri, ne?

2. Cik aptuveni daudz rīsu Jūs liekat vienā Nori lapā? Kuri rīsi ir bijuši, Jūsuprāt, labākie?

3. Un pats muļķīgākais jautājums - cik ilgi var Nori lapas uzglabāt? Tās jātur ledusskapī?

10.08.2011 19:19 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
neatbildēšu uz tavu jautājumu, bet gribu ieteikt http://cesars.lv/lv/contacts/index bāzi, kur visas sushi lietas var iegādāties pa vairumtirdzniecības cenām :)
10.08.2011 19:28 |
 
Reitings 25
Reģ: 29.01.2009
1. nepieciešams nori lapas augšpusē atstāt ar rīsiem nenoklātu joslu,es parasti atstāju kādus 3cm, lai satinot var pielīmēt to daļu un nelien ārā rīsi.Puse: rievainā. Rīsus plānā kārtā stingri jāklāj uz lapas (ja labi izvārīti rīsi, tad arī labi lips un būs stingri :) )
2.Nevaru pateikt cik daudz, bet pēc iespējas plānāku kārtu ar rīsiem. Rīsi īpaši neatšķiras, galvenais labi izvārīt. Var izmantot jebkurus apaļos rīsus, nevajag obligāti speciali suši.
3. var turēt ledusskapī, var plauktā,-galvenais, lai netiek mitrums klāt. Var turēt tik ilgi, līdz beidzas derīguma termiņš :)
Kkā tā ;)
10.08.2011 19:30 |
 
Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
es iesaku labak pameginat un visu uzreiz pati sapratisi ka labak. ;)
es risus ielieku ta lai pa visu labu, kartiga plana kartina. un lapu es parasti dalu uz pusem, tad sanak tadi mazi smuki susi ka visur citur.

Labas uzglabat es nezinu cik var, bet sausa vieta man vinas ir stavejusas gadu, un nekada vaina. ledusskapi gan neliec, ;)
10.08.2011 19:30 |
 
Reitings 25
Reģ: 29.01.2009
1. nepieciešams nori lapas augšpusē atstāt ar rīsiem nenoklātu joslu,es parasti atstāju kādus 3cm, lai satinot var pielīmēt to daļu un nelien ārā rīsi.Puse: rievainā. Rīsus plānā kārtā stingri jāklāj uz lapas (ja labi izvārīti rīsi, tad arī labi lips un būs stingri :) )
2.Nevaru pateikt cik daudz, bet pēc iespējas plānāku kārtu ar rīsiem. Rīsi īpaši neatšķiras, galvenais labi izvārīt. Var izmantot jebkurus apaļos rīsus, nevajag obligāti speciali suši.
3. var turēt ledusskapī, var plauktā,-galvenais, lai netiek mitrums klāt. Var turēt tik ilgi, līdz beidzas derīguma termiņš :)
Kkā tā ;)
10.08.2011 19:30 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
ko Tu tur ņemies, brauc pie manis un taisām! :-D :-D :-D

Es īpašu atšķirību starp tiem suši rīsiem nejūtu, galvenais pietiekami izvārīt un nepārvārīt.

Es parasti taisu gan tā, gan tā - gan lieku pa visu lapu, gan pa pusīti (kā vispār pamācībās attēlots). Mainās jau tikai izskats un lielums. Vēl es mēdzu taisīt suši ar lapu uz iekšu - tā, ka ārpusē var ar sezamu vai ikriem.

Ja lapu iepakojums ilgi stāv atvērts, tad tās paliek tādas - nekādas šad tad.
10.08.2011 19:45 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
ā, un, ja Tu brauc uz Fiducias ieteikto bāzi, tad ņem mani līdzi, jo es arī gribu, bet man nav ne jausmas, kā tur neapmaldīties :-D :-D
10.08.2011 19:47 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
ņamsi, nu davai :-D :-D :-D
Man plānā svētdien suši (l)
Nu tātad lieta skaidra - vienkārsi jātaisa, citādi nekādas saprašanas.
Cik tur tās lapas vienā iepakojumā ir?
10.08.2011 19:48 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
ņamsi, nez, man tās bāzes darba laiki tādi, ka nu nepakam netiktu.
Un sestdienās svētdienās ciet :-/
Bet ja gadījumā man sanāks kādu dienu, tad ziņošu ;)
10.08.2011 19:49 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
tajā bāzē es pirku 50 lapas pa 4 ls :-O :-D
10.08.2011 19:52 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
un vēl- tur var norēķināties tikai ar kartēm-skaidru naudu nepieņem.. Tas tā dīvaini :)
10.08.2011 19:53 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Ar kartēm labi, man besī, ka nevar ar kartēm :-D
10.08.2011 20:01 |
 
Reitings 185
Reģ: 29.01.2009
Man arī ir jautājums....Cik tas tiešām reāli izmaksā,ja visu pērk lielveikalā?
18.08.2011 21:28 |
 
Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
Chocolate, man parasti, tas viss izmaksā apm 5 Ls.

Rīsi man parasti mājās ir.
Paklājiņš man arī ir.
Vasabi man arī jau ir.
Sojas mērce man arī vienmēr mājās ir.
Iegādājos tikai lasi, filadelfiju u.c. produktus, ko lieku.

Pirmā reize, kad nav nekā, ir visdārgākā.
18.08.2011 21:34 |
 
Reitings 457
Reģ: 29.01.2009
Chocolate - nesen atpakaļ Super Neto bija akcija, taisījos sapirkties, bet tā kā braucu prom- nepaspēju, k4e, skaitīju ap 6 ls
18.08.2011 21:35 |
 
Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
P.S. Lapas parasti pērku tās, kas maksā zem 2 Ls.
18.08.2011 21:36 |
 
Reitings 185
Reģ: 29.01.2009
Skaidrs,tad pirmajā reizē nāksies šķirties no neliela žūksnīša... :D Bet domāju,ka tas ir tā vērts! ;)
PALDIES MEITENES!
18.08.2011 21:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits