krievu valodas kursi

Reitings 31
Reģ: 19.07.2010

Sveikas, meitenes! (l)

Beidzot esmu nolēmusi apgūt krievu valodu, un tā nopietni. Vai kāda man varētu ieteikt kādus lieliskus kursus/mācību iestādes, kur to apgūt? Esmu pilnīgi bez jebkādām zināšanām, no nulles man ir jāsāk. Esmu gatava mācīties tik cītīgi cik vien ir manos spēkos. Protams, ideāli būtu ja jūs ieteiktu ko par saprātīgām summām, kaut gan šoreiz zināšanas pat ir svarīgākas par naudu.

Mīļš paldies jau iepriekš :-)

02.08.2011 18:43 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nepatīk šādi vispārinājumi. Ok, jā tāda ir MILZĪGA daļa un to var PAMATĪGI just esot Francijā, taču man vienmēr ir bijis patīkamāk runāt un kontaktēties ar jauniešiem, kuri uzskata sevi par pasaules pilsoņiem, līdz ar to manis sastaptie cilvēki tādi nav un mācās valodas tāpēc, ka grib paši. :-) Man ir paziņa, francūzis, kurš krievu valodu sāka mācīties jo viņš ir sajūsmā par krievu literatūras klasiku un grib lasīt Dostojevski un Bulgakovu (un citus, protams) oriģinālā.
Kaut gan par ko mēs te vispār runājam - diskusija taču ir par krievu valodas kursiem un es tur minēju ne tikai francūžus. :-D
02.08.2011 21:03 |

Reitings 893
Reģ: 17.01.2011
hah, neapskaužu tās meitenes, kas nemāk, bet grib iemācīties :-D man labi, ģimenē runājam krieviski, bet eju latviešu skolā, so gan krievu, gan lv man kā dzimtās :-P :-D :-D
02.08.2011 21:05 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
konnca
Jā, pēc platības Krievija ir lielākā valsts pasaulē, bet tas ir nepareizs kritērijs, pēc kā novērtēt valodas lietojumu. Jāskatās pēc iedzīvotāju skaita, jo runā taču ne jau ar zāli un kokiem, bet cilvēkiem.
Un tātad pēc iedzīvotāju skaita, Krievija ir vien nieka devītajā vietā. Pirmajā vietā ir Ķīna, otrajā- Indija, trešajā ASV. Tā ka-viennozīmīgi angļu un ķīniešu valoda ir vislietderīgākā. Turklāt, ja izbāztu ārā galvu no krievu kantoriem, tad uzzinātu, pašreizējā tendence ir sadarboties ar Ķīnu un Japānu nevis Krieviju (ja tu būtu kompetentāka, tad zinātu, ka uzņēmumi/Eiropas valstis ar Krieviju sadarbojas nelabprāt, jo viņiem it visā ir pārākuma sajūta, politika. Piemēram, viņi neatzīst Eiropas standartus- es nespēju iedomāties, kura vēl valsts varētu izdomāt braukt uz Latviju un kratīt (likt tulkot krievu valodā+sēdēt blakus vienam aunam un to visu 3 dienas skaidrot) uzņēmuma dokumentāciju, kas atbilst Eiropas standartiem, lai pārbaudītu, ka sakrīt ar viņējiem. Un tas jau tikai viens tāds piemērs. Viņi kasās ar katru, kur tik kāda iespēja, bet tas ka pašiem bardaks un upē kaut kādā lūznī noslīkst tik daudz cilvēku- tas nekas. Viņiem tas normāli.) Bet tā ir politika. Šis nav politikas forums, tāpēc liksim šo jautājumu mierā.
02.08.2011 21:09 |

Reitings 31
Reģ: 19.07.2010
par mani runājot-mana profesija vistiešākajā mērā ir saistīta daudz ar krievu valodu un tur nu nekādīgi nevarēšu izbēgt no viņas, lai kā līdz saviem 20 esmu mēģinājusi to darīt. vajag un viss. nemāku ne lasīt krieviski, ne rakstīt, nevienu burtu nepazīstu, zinu dažas frāzes un viss. un man vajadzēs gan lasīt, gan rakstīt, gan runāt, tā kā .. paldies par ieteikumiem, kur iet un kur nē. :) palasīšu interneta atsauksmes.
02.08.2011 21:11 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Lollipop, nu skaidrs, ka tu savu dvēselē sēdošu traumu tagad izgāz pret visiem krieviem, tik tizli! :-D
02.08.2011 21:14 |

Reitings 953
Becky
Es to ziņu adresēju konkrētai diskusijas dalībniecei. Politika gandrīz vienmēr rada kašķi :) Tāpēc neanalizēsim un neiedziļināsimies detaļās. Kāpēc es vispār komentēju? Tāpēc, ka mani nenormāli kaitina, ka vienu valodu nepamatoti uzceļ uz neaizskaramā pjedastāla. Cik procenti no te dzīvojošiem krieviem pārvalda latviešu valodu? 5-10%? Cik no te dzīvojošajiem runā tā, ka nav iespējams uztvert domu? 65-70%? Cik ir tādu, kas vispār neko nesaprot? 10-20%? Vai tā ir normāla situācija, ka daļa sabiedrības nav spējīga komunicēt oficiālajā valsts valodā? Bet tu, Becky, vari droši turpināt runāt ar visiem krieviski un tad saviem bērniem varēsi nemaz latviešu valodu nemācīt. Nav tak krievi tādi dauņi, lai nemācētu runāt vismaz vienā svešvalodā. Atbrauca no krievijas- lūdzu- runājam angļu valodā. Kur problēma? Nav. Problēma ir atsevišķos indivīdos, kam pār varītēm gribas citiem dibentiņā ielīst.
02.08.2011 21:22 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Lollipop
Runa neiet par politiku. Savas pārgudrības varēji jau nerakstīt, tāpat visu neizlasīju. Runa iet par to, ka šo valodu lielākā daļa darba devēju pieprasa kā obligātu. Neiet runa par Latvijas krievu tautības jauniešiem, kas, paši nesaprotot, kāpēc, nēvēlas lietot latviešu valodu. Runa iet par tūristiem, iebraucējiem. Liela daļa ārzemnieku runā krieviski. Un tas ir tikai pluss, ja zin šo valodu. Mana profesija ir saistīta tieši ar tūrismu, tāpēc es priecājos, ka zinu šo valodu, kaut arī pati esmu tīra latviete. Man nav naida pret krievu tautību. Man drizāk ir nepatika, ka jaunieši veido, tā saucamās "strelkas" starp latviešiem un krieviem. Muļķīgi.
02.08.2011 21:29 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Lollipop, vnk. tu esi kārtīgs rusofobs un te jau jautājums speciālistiem, veseļojies!
02.08.2011 21:30 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Lollipop - nē, neesi sapratusi būtību. Tagad klients labāk izvēlēsies citu pakalpojumu sniedzēju, nevis kko te runās angliski, vāciski vai kādā citā abiem iespējams saprotamā valodā.
Un Tev te nav jāpārliecina krievu valodumācīties gribētājus, ka tas nav labi, vajadzīgi vai pieņemami!
02.08.2011 21:34 |

Reitings 2186
Es, goda vārds, vēl neemsu redzējusi diskusiju, kur Lollipop pateiktu kaut ko jēdzīgu. Nu tiešām! Es izlasu viņas komentārus tikai un vienīgi tāpēc, lai kārtējo reizi pārliecinātos, ka cilvēks gvelž pilnīgi aplamas lietas.
02.08.2011 21:37 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es personīgi neapšaubu, ka JO VAIRĀK valodu cilvēks zin, jo labāk. Taču kopumā piekrītu Lollipop - pasaule ir daudz plašāka par A-Eiropu un padarīt krievu valodu par neaizstājamu, `a la` nezināsi - nemūžam nekur pasaulē darbu nedabūsi, ir mazliet šaura domāšana. Tas tāds mans viedoklis.
Autorei neko ieteikt nevarēšu.
02.08.2011 21:40 |

Reitings 281
Reģ: 12.03.2009
so.so, neiet jau runa par plasho pasauli, iet runa par LV, un es atljaushos teikt, ka darbu atrast Latvijaa buus daudz gruutaak, ja nezinaasi krievu valodu. ;-) Es taas noziimiigumu Latvijaa pieliidzinu anglju valodai, patiik tas man vai nee...
02.08.2011 21:49 |

Reitings 399
Reģ: 29.01.2009
Pat nelasīju visus komentārus (apnikusi šī tēma), bet jau izlasot virssraksu man bija aizdomas, ka atkal aiziet diskusija šajā gultnē, lai gan pamata, manā skatījumā, tam nav!

Jau sāk apnikt tās valodu aizstāves, jo ir vietas, kur tas ir vietā (protams, ja ir vērā ņemami argumenti, nevis tikai masu viedoklis uz emocionālas bāzes), bet nu šiet, kur cilvēks grib papildināt savas zināšanas, kas ir tikai apsveicami - galīgi nevietā.

Pati esmu latviešu valodas aizstāve, un negribētu, lai tā iznīkst dēļ krievu valodas izplatības Latvijā.
02.08.2011 21:50 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Man gan likās, ka runā "aizgāja" par sadarbību ar starptautiskajiem uzņēmumiem, ja ko pārpratu, protams, atvainojos par komentāru nevietā.
02.08.2011 21:59 |

Reitings 399
p.s. Ar to es gribēju pateikt, ka nav jāatrod attaisnojumi, kādēļ darba tirgū nevajag krievu valdou, jo patiesībā jau vajag un ļoti bieži. Tie attaisnojumi tomēr visbiežāk rodas uz negāciju par un ap krievu valodu Latvijā izraisīto emociju dēļ.
02.08.2011 22:00 |

Reitings 633
šis ir arī man aktuāls jautājums.. žēl gan, ka pagaidām diskusijā nav daudz ieteikumu, kur mācīties.

Nevarētu teikt, ka man pašai patīk krievu valoda. Bet naudu vajag, tātad vajag darbu. Un reti kurš darba devējs neprasa krievu valodas zināšanas.

Var jau nez cik daudz spriest, kura valoda ir derīgāka PASAULĒ, bet LATVIJĀ, diemžēl, krievu valoda ir nepieciešama.

02.08.2011 22:15 |

Reitings 281
Reģ: 12.03.2009
Atceros, ka mamma man kaadreiz visu laiku draudeeja, ka aizsuutiis mani uz Krieviju, lai iemaacos krievu valodu. :-D Taa man bija viena no beerniibas paniskajaam baileem. :-D :-D
02.08.2011 22:22 |

Reitings 953
Ja šī valoda būtu tik ļoti nepieciešama, tad skolās tā būtu obligāta. Piemēram, angļu valoda ir obligāta. Un es tiešām nezinu, kurās iestādēs/uzņēmumos prasa krievu valodu kā obligātu. Es ne reizi neesmu saskārusies ar to, ka kādā darba vietā man teiktu- ja krievu valodu nezināsi, darbu nedabūsi. Ja zini vismaz divas citas svešvalodas- tev neviens par krievu valodu neko neteiks. Ja vien tas nav kāds krievu kantoris. Bet tur jau pat sludinājumus publicē krieviski. Tātad principā- tā ir brīva izvēle- patīk, mācies, runā.
02.08.2011 22:47 |

Reitings 2186
Lollipop
Tieši tā - brīva izvēle. Autore vēlas iemācīties, kas ir apsveicami! Tad, ko Tu te jausies ar savu jautājumu: "Priekš kam jāzin"?!
02.08.2011 22:49 |

Reitings 172
Reģ: 25.06.2011
Piekriitu Lollopop.
Es nemaaku krievu valodu un nemaz netaisos maaciities. Es zinu taas valodas,kuras man ir vajadziigas. Anglju,Vaacu,Latvieshu. Viss. ******* tos krievus.
02.08.2011 22:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits