Mūsdienu jaunatne jeb mana māsa

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009

Sveikas! :)

Jau iepriekš pabrīdinu, ka izteikšos nedaudz ļauni par savu māsu, nu labi, pusmāsu.

Viņa ir 7 gadus jaunāka par mani, bet audzināta daudz vieglākā veidā nekā es. Neiešu es te sūdzēties par to, ka mani stingri audzināja un esmu izaugusi par normālu cilvēku, bet par to, cik viņa man kretinē ;D

Viņai atļauts ir pilnīgi viss!! Mājas darbos viņa nepalīdz, aiziet uz dārzu nolasīt ogas ir pielīdzināms pašnāvībai. Ēst gatavot protams viņa neprot. Aiz sevis neko nesavāc, uz ko es jau skatos pārgrieztu aci. Jo man tas viss ir jāsavāc.

Bet visvairāk besī viņas attieksme pret cilvēkiem, viņa komandē mammu, sākusi arī jau senci, es vispār esmu NEKAS.

Ļauni jau skan, bet es beidzot būšu LAIMĪGA aizejot studēt.

Protams pēc gadiem viņa noteikti mainīsies, bet ne tuvāko laikā. Trakie tīņu gadi.. :-/

01.08.2011 15:19 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Ārprāts. Esmu apmēram viena vecuma ar visiem šeit minētajiem ''sīkajiem''. Esmu arī vienīgais bērns ģimenē, tādēļ brīnos par to, kā citi tiek audzināti. Acīmredzot, mani vecāki ir ļoti stingri, jo svētdienās tīru savu istabu, savas jūrascūciņas būri un jāizslauka kāpņutelpa. Katru dienu jānomazgā trauki, ja ir daudz, tad mamma palīdz. Visu vasaru strādāju, bet tas gan bija mans lēmums, jo vēlējos būt neatkarīgāka... Gribējās pašai visu sagatavot skolai.
Gluži baigā pelnrušķīte arī es neesmu. Kad vēlos, tad aizeju izklaidēties ar draugiem, nav tā, ka man tas ir liegts, bet arī pati saprotu, kad vecāki to nevēlas. Par cik dzīvoju ne pilsētā, bet ciemā, tad katru iegribas brīdi varu palikt pie radiniekiem pilsētā. Tiesa, smēķēt un lietot alkoholu man ir aizliegts (Tas, manuprāt, ir pašsaprotami), bet nolamājusies mājās esmu tikai tad, kad ievēru savu pirkstu metāla ārdurvīs... :D
02.08.2011 02:31 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Esmu arī izgājusi cauri kaut kam līdzīgam. Ja viņai tikai 13, tad tikai šitas stulbais vecums sākas. ;-) Bet, ja jau ej studēt, tad tiksi prom no viņas. :-D :-D
02.08.2011 03:41 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Nespeju neatbildet-tik kolosala diskusija!Parsmejos pie viena ari!Nupat saviem amerikanu berneliem teicu,ka vedisu uz Latviju paradit ,kadi berni-visi cakli- palidz vecakiem ,ed visu ko dod (l) uttPec mana teikta ,mazais puselis(7g)teica-ejam darza!Meitenite ,kurai tagad jau bus 10g,teica-varbut uzcepam piradzinus! (l) Vina man vienmer palidzeja cept,kad vel bija kadi 5g (l) Es viniem tiesam Latvijas bernus esmu likusi prieksa ,ka piemerus!Puisitis vel beigas noteica,kad brauksot man lidzi ,tad edisot pilnigi visu ,ko mana mammina taisisot.No meitenites puses bija jautajums -vai tiesam berni Latvija nesmaidot nekad? :-)Atvadoties vel iedeva bucas un mineja ,ka forsaku bernu aukli nespejot iedomaties!Visvairak viniem patika mazgat savas drebites ar rokam! :-)
02.08.2011 03:53 |

Reitings 310
Reģ: 09.07.2011
par cik jums ir tāda atšķirība, kaut man arī viens gads ar diviem puikiem bij starpība, tad es tev iesaku sažmiegt zobus. paliks tā meitene normāla un jums būs labas attiecības, vnk tev ir jāsaņemas un jāpacenšas. uztver to, kā trenēšanos saviem sīkajiem, jo tur būs 6x grūtāk :)
02.08.2011 03:56 |

Reitings 16208
Man vel liekas ,ka tinisiem ,berniem ,kas tuvojas tinu vecumam ,loti patik ,ka ar viniem runa ,ka ar lieliem cilvekiem-lauj palidzet visur .Es nekad neesmu teikusi saviem berniem-tu to nemaki ,nevari utt |-) .Kaut ari ediens kadreiz tiek sabojats,izraveri burkani kopa ar nezalem,bet jalaiz darboties-tad ta interese ir noteikti lielaka-es saviem amerikaniem lavu ari pagleznot :-O .Dzilumos vel domaju-kaut visu krasu "neizkezitu"! :-D
02.08.2011 04:11 |

Reitings 24
Reģ: 01.04.2011
Te līdzēs tikai laiks...
Mans viedoklis šeit ir tikai viens - viss no pārāk labas dzīves. Ja būtu jādomā kur dzīvot, ko ēst un ko vilkt mugurā, tad šādas kaprīzes prātā nenāktu. Nepārprotiet, es nesaku, ka visiem jānāk no nelabvēlīgām/alkoholiķu/nabadzīgām utml. ģimenēm, bet cik ir redzēts (un uz pašas ādas izbaudīts), tad tas ir lielisks stimuls censties brīvajā laikā nopelnīt vismaz kaut ko,iemācīties strādāt (vispār, ne tikai atalgota darba mērogā), labi mācīties un pilnveidot sevi.
Ābolu maisiņ, kamēr vēl vasara aizsūtiet viņu uz laukiem, lai vagas paravē. :-D Nav noteikt jābūt radiem laukos, pirmās brīvvalsts laikā plaši pielietota prakse bija sūtīt "da pie jebkura" lauksaimnieka; par vēdera tiesu un kartupeļu maisu rudenī. Nu jā...bet mamma noteikti iebildīs, jo "nevar taču bērniņu pārpūlēt".

Lai vai kā - izturību un veiksmi studijās!
02.08.2011 15:32 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Es atkal nesaprotu- ko jūs te viena otru žēlojat?! :-O Tā vietā lai par saviem mazajiem radiem publiski ceptos,kas vispār šķiet nepieņemami - pašam savu ģimeni nod**st, būtu vecākiem kārtīgu lekciju nolasījušas,jo kas tie par vecākiem,kas tik briesmīgus bērnus izaudzina?!Kur viņi skatās?!Kādēļ pieļauj šādas situācijas?!

Tā nu gan nav mūsdienu jaunatne,bet nelabvēlīga ģimene(vecāki un jūs pašas,vecākās māsas) drīzāk. Personīgi nepazīstu nevienu cilvēku,kam būtu šādas problēmas. Pati arī esmu negribējusi kaut ko darīt,bet vecāki sarunu ceļā ,jā sarunu, nekad mūžā neesmu pērta, ir panākuši,ka es pielieku roku mājas darbos.

Pagale viena nedeg.
02.08.2011 15:47 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Emmanuelle,

ja drīkst jautāt, Tu esi auklīte vai tās visas ir Tavas atvases?
02.08.2011 15:50 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
BrownSugar - es shokaa, ja man taa buutu bijis, es noteikti vinjai meeginaatu arii draudeet un sadotu kaartiigi pa gjiimi, lai saprot, ka gimenei kaapt uz galvas nedriikst! Jums nav maajaas kaads virieshu kaartas paarstaavis? kas vinju noliktu pie vietas?
02.08.2011 15:57 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
Ha ha,man arī foršs sīkasi brālis,kā daudzas te minējušas,nelietis drīkst visu a mani audzināja drakonoski,šim viss pie kājas,visus noliek pie vietas,krupim vienreiz lidināju celtniecības skavotāju un vienreiz malkas pagali :-D :-D,par 3.stāvu tekstiem nerunāsim :-D,kautgan liekas sarukusi tā gadu starpība viņam 22., man 27.,bet brīžam esmu gatava viņu nogalināt :-D
02.08.2011 16:02 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
Nu man ir tāda māsa, kur sola mammu sūtīt uz pansionātu un man neteikt uz kuru, lai es mammu no turienes ārā nedabūju. :-D
02.08.2011 16:28 |

Reitings 16208
Tie mazie ir mana vira "mazas atvasites".Es vinus reti redzu pedeja laika ,jo dzivo Hawaii,bet bija laiks ,ka skatijos loti biezi! :-)Viniem loti patik vel tagad ,ka salidzinu ,stastu par saviem puisiem...! :-)
02.08.2011 16:37 |

Reitings 164
Reģ: 17.06.2011
Ljika - nē,nav.
Un kā te citas saka, ka mēs žēlojamies, kā jūs tā varat teikt, ja pašas neesat ar to saskārušas. Tas nemaz nav tik viegli to visu paciest, jūs domājat es nemēģināju viņu ignorēt, izlikties, ka man vienalga ko viņa dara ar manām mantām, kā mani vienkārši, atvainojos, nodirš kad sagribās, un situsi esmu, un klusējusi - pilnīgi nekādfas atšķirības. Un tie teksti - aizsūtat uz laukiem, lai paravē vagas - bet viņa tak nekad mūžā neravēs, nu ja neklausa tas cilvēks, nedzird tevi.
Un manā gadījumā, māte, audzinot mazāko brāli, iespējams, nespēja pietiekami kontrolēt māsas izdarības, tāpēc tā ir sanācis, un nav tā, ka kādu audzināja savādāk, vienkārši ir tādi indivīdi - cūkas, kas domā ka ir pasaules nabas.

Vakar vakarā atvilku to cūku mājās, apdzērusies, appīpējusies, knapi varēja paiet ar savām saplēstām sandalēm, kuras māte nopirka divas dienas atpakaļ, a viņai pie vienas vietas, sakat ko gribast, lamājat, sitat - PIE D.....VIŅAI!!
02.08.2011 16:48 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Brown Sugar, nu a nafig tādai kaut ko pirkt, nedodiet naudu, vispār, nepērciet vinai neko, tikai paiku mājās, protams, ka viņai po, jo viņai taapaat tiek dods, saplēsa tupeles, lai staigā bāsām kājām. Viņia jau nav 5 gadi, lai nesaprast KAS ir nauda, viņa vis,az zin cik Tava mamma pelna un cik piens veikalā maksā? :)
02.08.2011 16:55 |

Reitings 164
Reģ: 17.06.2011
bet viņa tak paņems manējos apavus, nemaz najautās, bet es jau ar māti runāju, lai vairs viņai nepērk jaunus apavus (nez cik pa šo vasaru saplēsusi), bet lai rīt brauc ar mani mellenēs, nodod, un būs viņai jau kādi 5 ls, tā pāris dienas pabraukās, nopirks pati, es paskatīšos, kā viņa valkās!
02.08.2011 17:08 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Nju super ideja, kaapeec nee ;) Bet Tu atstaaj majaas tikai paaris apavus, kaut vai ar radiem vai draudzeni sarunaa, lai Tev majaas veertiigaaku mantu nav :)
02.08.2011 17:10 |

Reitings 16208
Brown Sugar-man tiesam zel tava situacija-liekas ,ka mamma kaut ko palaidusi garam pasa sakuma! |-)
Varbut kaut kas mainisies pec tiem "trakiem gadiem"-varbut tiesam "naks pie samanas" (t) ?
02.08.2011 17:14 |

Reitings 632
Reģ: 19.03.2010
Tiešām nesaprotu cilvēkus, kas var teikt, ka izlutināti jaunākie vai kā tā. Mans bračiņš arī jaunāks, kasās un runā pretī, neko mammai nepalīdz, tikai tētim vai vecākajam brālim. (nu vismaz kaut ko)
02.08.2011 17:18 |

Reitings 60
Reģ: 25.07.2011
"Mani četrstāvīgos vārdos toties nolamā." /Malibu/
----------------
Šitais reāli kretinē - jo īpaši, ja tādējādi "izpaužas" 14-gadīgs puņķāzis.

Malibu, noorganizē viņam "pārsteigumu". Kad jūti, ka tuvojas kārtējā "izpausmju" lēkme, ieraksti to visu ar mobilā videokameru (vai pildspalvā iemontētu slēpto kameru - tepat Rīgā var nopirkt par kādiem 30,- Ls = efekts būs vēl negaidītāks). Pēc tam to visu ar Windows Movie Maker samontē vienā nepārtrauktā klipā un uzdāvini, teiksim, vārda dienā... ;)
02.08.2011 21:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits