mājdzīvnieks sabiedriskajā transportā.

Reitings 369
Reģ: 01.07.2010

sveikas!

varbūt kāda zina, vai braucot autobusā arī ir jāmaksā, ja vedu aptuveni 1,5kg smagu sunīti? jo vilcienā lika samaksāt kā par bagāžu (kaut gan visu ceļu nogulēja man klēpī) itkā tā summa nav liela, bet braukāju bieži, tāpēc ilgākā laika posmā savācas diezgan. Iedomājos ierasto pārvietošanos ar vilcienu nomainīt pret autobusu, bet kā ir ar tiem šajā ziņā? :)

31.07.2011 20:50 |

Reitings 1249
Reģ: 07.06.2010
No manējiem neviens nekad neuzdrošinātos man ko tādu nodarīt. Nu nepatīk man tie mazie suņi. Ja kādreizar savu dzīves ritmu uzņemšos atbildību par suni, tad man būs normāls suns, nevis lelle, ko pucēt un cilvēkos staipīt apkārt. ;-)
01.08.2011 00:04 |

Reitings 369
Reģ: 01.07.2010
luxurie, nebija tas tā domāts, tikai par trokšņošanu, ne alerģiju vai ko citu.. ;)
01.08.2011 00:11 |

Reitings 1202
Reģ: 29.01.2009
Pats labākais, ka saimnieki domā, ka viņu suņi vēlas iet uz veikalu vai skolu līdzi:D Viņi vienkārši iet pakaļ saimniekam, grib iet pastaigāt, bet ne jau tieši uz veikalu! Vispār jau man liekas, ka tie dzīvnieki tikai nomokās, ja viņus ņurca iepirkumu ratos utt.

Par tēmu - es tā saprotu, ka nevis Rīgas Satiksmes pakalpojumus gribi izmantot, bet starppilsētu autobusus. Tad ir jāskatās, ko konkrētais pārvadātājs saka par dzīvnieku pārvadāšanas cenu. Zinu, ka visur vajag dokumentus, saiti un uzpurni, bet cenas atšķiras.
01.08.2011 00:12 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Arī starppilsētu autobusā neliek maksāt par suni,kuru var paņemt klēpī un arī uzpurni tādam neviens neprasīs.Aļo,tas zvērs sver pusotru kilogramu!Kāds vēl uzpurnis?Tik mazus vispār ražo?
Bija reiz iekāpusi kontrole,kad braucu ar suni.Sieviete prasīja kāpēc sunim biļetes neesot uz ko šoferis uzreiz atbildēja,ka suņiem,kurus var paņemt klēpī biļete nav vajadzīga un tas ir vadības rīkojums.Par uzpurņa neesamību neko neteica,jo suns sāka priecāties un rokas laizīt,stulbam jābūt,lai iedomātos,ka suns,kurs svešu cilvēku sāk laizīt huj zin kādu iemeslu pēc viņam izdomās iekost.
01.08.2011 03:09 |

Reitings 1202
Un kāda velna pēc vispār kaut kāds suns var laizīt svešam cilvēkam rokas? Tak valdiet savus dzīvniekus, tad arī neviens necepsies par viņu uzturēšanos sabiedriskās vietās! Tas tik vēl trūka, ka mani kāds sāktu laizīt!
01.08.2011 03:11 |

Reitings 1784
Reģ: 18.06.2009
Esmu braukusi ar savu toju starppilsētu autobusā. Vienu reizi turēju rokās, pirku sev biļeti un šoferis teica, ja nāk kontrole, lai slēpju nost. Otru reizi braucot šoferis lika maksāt bagāžas cenu jeb 20% no biļetes cenas. Trešo reizi sunītis sēdēja tašā un šoferis pat acis nepacēla.

Katrā ziņā nošokējos par to otro reizi, kad man bija jāmaksā bagāžas cena, JO es taču suni nesēdinu sev blakus uz krēsla, bet viņš sēž man klēpī vai azotē. Tad jau sanāk, ka visām tām ķotkām, kas apkrāvušās ar 5 tirgus saiņiem sten un kunkst, lai tikai visu savu mantību noturētu rokās, starp kājām un padusē, bakstoties virsū blakussēdošajiem, arī vajadzētu maksāt dārgāku biļeti?

Pie tam, ja sunītis ir mazs, kluss un ar visām vajadzīgajām procedūrām (potēm, pretblusu utt. zālēm), kapēc gan viņš nevar sēdēt saimniekam klēpī? Un pie tam - bez papildus maksas transportā? Nu ok, nav jau grūti tos santīmus samaksāt, bet tomēr?

Un ak jā, tām, kas te pīkst par alerģījām un vēl kko - nu sorī, man varbūt ir alerģija pret spiedzošām tīnēm, dzērājiem, narkašiem, smirdošām tantām un pats galvenais - no jaunajām māmiņām ar visiem vārguļiem, kuri ņerkst, siekalojas un kauc pa visu autobusu/vilcienu. Un tās maķkas jau vēl parasti ķip pārlepojoties, ka redz, izspiedusi sīci, uzsver, kāds viņām "bumbulītis, enģelītis" vai vēl sazin kas tādā skaļumā, lai dzird VISI.

Tagad drošvien bērnu biedrības aizstāvēm būs aizskartas jūtas, bet tiešām domāju, ka ņuņņājoši vārguļi sab.transportā uz nerviem krīt vairāk nekā mazs, kluss sunītis klēpī.
01.08.2011 03:35 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Salvatore, žetons tev! :-)
01.08.2011 11:51 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Man vispār sabiedriskais transports riebjas, bet, ja vajag, tad vajag. Nav jau tā, ka suņi man nepatīk, bet visam ir savas robežas. Agrāk, kad braucu no skolas bija vecene, kura katru dienu savu kaukāzieti veda mājās. Tad, kad izkāpt vajadzēja, suns sāka rūkt un atņirgt zobus, bet saimniece smaidīdama tik atteica, ka ''Sunīts tak nekož, ej tik droši garām''. Šoks.

Uzskatu, ka ja sunītis ir mazs, tīrīgs un kārtīgs, tad viņš nevienam netraucēs. Neesmu dzirdējusi arī briesmīgus kvekšķus autobusos.

Ir tik briesmīgi stulbi, ka par suni ir jāmaksā (pat ja tur to klēpī), bet mātes ar saviem 4 sīkajiem, par kuriem nav jāmaksā aizņem pusi mazā autobusa.. Nu sviests! Nesen arī braucu no Rīgas uz Saldu, blakām sēdēja jauka sieviete ar savu mazo Pekinieti zem krēsla un varu apgalvot, ka suņuks nevienam netraucēja.
01.08.2011 12:04 |

Reitings 2279
Salvatore - Vai tu maz zini, kā izpaužas alerģija pret suni? Tā ir reāla slimība, atšķirībā no Tavām nosauktajām "iedomu alerģijām" jeb vienkārši nepatiku pret attiecīgajām lietām! Tādas lietas nevar salīdzināt!
Un vispār es nesaprotu, kāpēc jūs radat tādu probēmu - tak ir noteikts, ka ja suns ir ievietots somā vai kastē, tad par viņu nav jāmaksā atsevišķa maksa un to var uzskatīt par rokas bagāžu! Kur problēma pieradināt savu sīko mīluli transportā sēdēt somiņā?
01.08.2011 12:14 |

Reitings 768
Reģ: 08.04.2009
sunce jau pateica, ka alerģija nav tas pats, kas nepatika! ja Tev ir alerģija pret bērniem, kas ir cilvēki, izvēlies citu pārvietošanās veidu ;-) ir daudz alternatīvas- ar kājām, ar velo, moci, taxi, auto vai vienalga ko.
es neesmu ne bērnu, ne suņu fane un man nepatīk braukt sabiedriskajā, tāpēc es to neizmantoju.
01.08.2011 12:34 |

Reitings 1784
Reģ: 18.06.2009
Jā zinu, kā izpaužas, bet tādēļ jau ir radītas zāles un alerģiskiem cilvēkiem, manuprāt, vienmēr tām jābūt līdzi somiņā, jo nevar jau zināt kurā brīdī šī alerģija saasināsies! ;-)
01.08.2011 14:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits