kāpēc vispār jāprecas?

Reitings 22
Reģ: 27.05.2011

Radās man šis jautājums pēc vienas pasēdēšanas ar draudzenēm, no kurām viena precas, jo ir stāvoklī no puiša, ko pazīst pāris mēnešu (puisis nebildināja viņu, meitene puisi nostādīja fakta priekšā, ka būs jāprecas). Bet cita draudzene ir stāvoklī, bet draugs viņu negrib bildīnāt un attiecīgi precēt, tādēļ tā dusmīga uz visu pasauli.

Bet citas pazīstamas meitenes viena pēc otras šķiras gan ar bērniem, gan bez.

Kāpēc visas tik izmisīgi raujas kļūt par sievām? Kādu labumu tas dod? neviens nav piesiets un tikai dēļ juridiskā statusa nebūs kopā mūžīgi. Precēties dēļ bērniem? Alimentus var piedzīt arī neesot sievas statusā, tā kā šis arguemnts atkrīt automātiski. Mantojuma dēļ, vīra nāves gadījumā?

Vai tiešām visas ir tik mantkārīgas?

29.07.2011 15:44 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Tad, ja grib kopa novecot, ir labi, ka sakuma tas sekss nav lidz kazam, bet, kad apprecas, tad tas paliek arvien vairak un vairak, un uz vecumu, kad pensija - tad ir daudz. Jaunam javeido karjera, kad apprecas beerni jaarazo, jaauklee(nav kad seksoties), bet vecumdienas varbut vares pa gultu dzivoties forsi. Tapec ari labak sakuma pirms kaazaam attureeties, un pataupities vecumdienam.
31.07.2011 11:20 |

Reitings 204
Reģ: 11.06.2011
Man vai tiesam par to atturesanos????
es jau gan domaju ka vajag pirms kazam visu uzdzivot-lai zin kadu baudu gus kopdzive :-Dcitadi aprecies ui nesaskan neko nemak tajaa gulta :'-(
un kopa dzivojot tikai kopa augat-lidz ar to ari baudas limenis (l)
31.07.2011 16:14 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Uzskatu,ka bērnam jādzimst laulībā,lai kādas arī ir attiecības starp tēvu un māti. Appreci, piedzimst bērns, pēc gada šķiries.Kaut vai lai tā ir, bet galvenais,ka bērns nav bastards.Atvainojos par teicienu.
Jo kā tas nākas?! Sieviete ir gana laba,lai iznēsātu viņa sēklu, būtu par inkubatoru, bet nav gana laba,lai to apprecētu?! Pautus nost tādiem večiem! Skaidrs,ka neatbildīgas personas.
Cits gadījums,ka dara to speciāli, pasaka,ka izsargajas un speciāli iekrīt. Sabojā nabaga vīrietim dzīvi.
Sakiet,ko gribat, bet progress šajā ziņā nekad nebūs.Laulības, ģimene, bērni-tā vienmēr būs vērtība,lai kā arī citi cenšas iestāstīt,ka var jau dzīvot tāpat. 70 gados draudzene un viņas opis tikai draugs?! Tas ir vairāk kā jocīgi.
31.07.2011 16:38 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
"Bet kas ir laulība? Saimniecisks darījums starp diviem cilvēkiem."

Chanely, laikam pirmo reizi mūžā nākas Tev piekrist. Šādu domu izteicu vienreiz, bet neguvu atsaucību :D Kas tad ir laulība?! Tas ir LĪGUMS, ko paraksta divi cilvēki! Tieši tā tas ir!
31.07.2011 16:41 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Jo vairāk par to visu domāju, jo vairāk man top skaidrs, ka laikam esmu veca ome ap 80. Man nav pieņemami bērni ārpus laulības. Esmu aizspriedumaina un neesmu mūsdienīga, bet es pati esmu izaugusi ģimenē, kur vecākiem viss bija pēc kārtas - iemīlēšanās, kāzas un bērns tikai pēc gada. Nebija arī nekādas skriešanas precēties ar bērnu vēderā, tādēļ precēšanos bērnu dēļ arī neatbalstu.
Man vienkārši šķiet pašsaprotami, ka divi mīloši cilvēki, kuri ir pārliecināti, ka grib kopā pavadīt atlikušo dzīvi apprecas. Tad jau man ir pretjautājums - kādēļ to nedarīt? Ja jau tas nekas īpašs nav, kādēļ daži ar tādu izbīli protestē? :-D
31.07.2011 16:46 |

Reitings 2727
Kopdzives veidosanai nepieciesams, lai butu kadi kopigi merki.
cerry33 - kopa augt - tas ir labs kopdzives merkis. Baudas, nenoliedzami ari var vienot, tacu ta atturesanas, manuprat, padara laulibu neskiramaku, - jo ta, skiet, ir tada augsta morales un etikas vertiba, ka nejau baudu deelj dodas taja lauliba.
31.07.2011 19:24 |

Reitings 204
Reģ: 11.06.2011
Labi Man -cik ir ilgs aturesanas perjods pec Tavam domam?
31.07.2011 20:06 |

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
man arī nepatika,ka autores tekstā ir tik daudz negatīvisma.
manuprāt,katras attieccības ir savādākas,katrās ir savi iemesli kāpēc tā un ne savādāk.
neatbalstu laulības tikai dēļ bērna,man liekas,ka tas patiesi ir ļoti muļķīgi,lai gan paskatoties uz to no otras puses,ir tikai apsveicami,ja vīrietis šajā situācijā nolemj savai draudzenei dāvāt mieru un stabilitāti,un ir grūti izšķirt,vai tas notiek tikai dēļ bērna,vai dēļ tā,ka pēkšņi viņa galviņā ir noticis tāds kā klikšķis.

man arī šķiet,ka laulības sievietei ar mīļoto ir tāds kā mīlestības,drošības,stabilitātes,pabeigtuma apliecinājums no vīrieša.
apprecot sievieti vīrietis izdara skaistu žestu,appliecinot,ka viņa ir tā īstā un vienīgā ar kuru vēlas pavadīt visu savu atlikušo dzīvi.

laikam esmu vecmodīga.bet man patīk tā precēšanās,baltā kleita..tas ur ļoti skaisti (l)
31.07.2011 20:11 |

Reitings 2727
Nu lidz apprecas, sakuma iepazistas, iepazistas, un tad, kad skiet, ka ir laiks turpinaat sugu, tad apprecas, un dara to. Dazos gadijumos var atrak ta skaidriba but, vai vins/vina ista, citos var but nepieciesams ilgaks laiks - dazadi.
31.07.2011 20:12 |

Reitings 1202
Reģ: 29.01.2009
Es vispār nesaprotu, kā var negribēt precēties:D
Piekrītu Lollipop tekstam, es arī tieši to pašu domāju.
"Sieva" un "vīrs" uzreiz skan daudz nopietnāk nekā "draugs" un "draudzene." Draugs var vispār kopš vakardienas būt, bet, ja apprecas, tad visiem ir skaidrs, ka tiem cilvēkiem viss ir pa nopietno. Manuprāt, apprecēšanās ir augstākais mīlestības apliecinājums. Protams, ir aprēķina laulības, bet, tā kā es netaisos precēties aiz aprēķina, tad man kāzas ir tikai mīlestības svētki. Cilvēki visiem pasaka, ka viņi tagad ir stabila savienība, kas vienmēr atbalstīs otru. Un neviens nevar pateikt "ai, viņa jau tikai draudzene."
31.07.2011 20:35 |

Reitings 457
Atbildu- precēšos, kad gribēšu bēbi no mīļotā cilvēka un ģimenes dzīvi.
31.07.2011 20:56 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Man liekas, ka nav taa ljoti jaauzliek tam tik liels spriedzes ziimogs, salaulaaties man liekas daudz vieglaak nekaa nolemt, ka tieshi ar sho cilveeku veelies beernu. Beerns tomeer ir saite uz muuzu, arii sirmaa vecumaa, kaut varbuut dziives laikaa miilestiiba pagaisusi un ejat katrs savu celu, beerns ir tas, kas vienmeer liks jums tureeties kopaa.
Es to uztveru tagad kaut kaa pa vieglo, kad naak tas cilveeks, tad pat nemaz negribas vairs neko analizeet, taa liekas pareizi, atziities liidz galam, ne tikai vinjam, bet arii visai pasaulei, mees esam viirs un sieva.
31.07.2011 21:06 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
stabilitates sajuta(ari no juridiskas puses) un tikai apprecoties tu esi gimene.
01.08.2011 03:49 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
Man - es nemaz nepieturos pie taada dziives stila kaa "atnaak kad grib un aiziet kad grib"! tas nav prieksh manis. Pie tam buudami preceejushies, cilveeki meedz darit ieshi taas pashas kljuudas, kaadas taisa nepreceejushies. Manupraat, tas viss atkariigs no pasha cilveeka. Un ne jau tas ir tas galvenais iemesls, ka man patiktu briiviiba vai kas taads, man ir savs iemesls kaapeec neveelos to dariit. Tie cilveeki kas ir preceejushies, ja veeleesies aiziet, taapat aizies.
01.08.2011 12:38 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
aguciitis-raudupiete - mulkiibas, ka tikai apprecoties esi gimene! pilniigi tev nepiekriitu. Es uzskatu, ka es ar savu draugu esmu sen jau kaa gimene, jo viss ir kopiigs. Draugam ir maasa, kura arii nav preceejusies, bet dziivo kopaa ar savu draugu ilgi jau un vinjiem ir beebis un es uzskatu, ka taa ir gimene, veel kaada!
01.08.2011 12:42 |

Reitings 2727
Ljikai taisniba no tada viedokla, ka ari oficiali nenoformeta kopdzive var tikt uzskatita par laulibu, manuprat.
01.08.2011 13:32 |

10 gadi
Reitings 379
cerry33-novēlota atbilde:)
Šo gadu laikā ir bijis visādi.Ir gribējies arī visu pārtraukt,pašrocīgi sakravāt viņa čemodānu un izvadīt viņu no savas dzīves.Bet attiecības jau nav tikai romantika un saulainā puse.Ir arī kopā dzīvošana,pielāgošanās,otra plusi un mīnusi,strīdi un jaukie momenti,pārsteigumi .
Runājot par to,kāpēc es beidzot piekritu,nezinu.Laikam jau vecums nāk :)Ja godīgi,es beidzot sapratu,ka viņš tiešām ir tas īstais,uz šo brīdi,neņemos plānot un paredzēt nākotni.Pārbaudīts un uzticams, un galvenais īsts un patiess.
Un vēl lielāku pārliecību guvu par to pēc kāda atgadījuma mūsu lielajā dienā.
01.08.2011 23:18 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Nu,man personīgi kāzas ir likumsakarīgs nākošais solis nopietnās attiecībās.Turklāt,es negribu būt mūžīgā draudzene.Draudzenes viņam pirms manis jau ir bijušas citas.Es negribu visu mūžu būt tikai viņa pēdējā draudzene,ar kuru viņš visilgāk kopā.Es ļoti gribu būt tā,ar kuru viņš vēlas iet pie altāra un saukt par savu sievu.
Mantkārīga neesmu tāpēc aprēķina dēļ kāzas man nebūs.Tāpat tikai bērnu dēļ neprecētos.
Manis pēc citiem kāzas var būt aprēķina darbība vai kkāds prasts līgums.Manās acīs kāzas ir īpašs,skaists notikums.
01.08.2011 23:25 |

Reitings 39
Reģ: 24.08.2010
Tie kas nav precējušies domā, ka tā štelle ir baigi labā, bet patiesībā tas nemaz tā nav!!!
Nesen apprecējos un nu saprotu, ka esmu pieļāvusi kļūdu,ka visu dzīvi ar šo vīrieti netaisos nodzīvot un esmu sabojājusi savu dzīves daļu. Vīrieši mainās pēc kāzām...Viņš agrāk bija pavisam cits cilvēks, tāds kas ieklausās manā viedoklī utt, bet tagad viņš dara kā grib, bet man ir jādara tā kā grib viņš un ne savādāk. Tātad, ja kāda grasās to darīt... padomājiet tak! :D
04.08.2011 03:43 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es nupat iedomajos Elizabeth Taylor!Vina bija precejusies 7reizes |-) .Noteikti katru reizi domaja ,ka beidzot tas ir istais...!
Ar veselo sapratu domaju ,ka noteikti vienu reizi tas ir jadara,lai zinatu ka tas ir-but sievai...tomer saku ,ka tas ir darbs |-) .Noteikti tie pari ,kas nodzivo visu dzivi kopa ,manas acis ir speciali cilveki! :-)
04.08.2011 03:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits