kāpēc vispār jāprecas?

Reitings 22
Reģ: 27.05.2011

Radās man šis jautājums pēc vienas pasēdēšanas ar draudzenēm, no kurām viena precas, jo ir stāvoklī no puiša, ko pazīst pāris mēnešu (puisis nebildināja viņu, meitene puisi nostādīja fakta priekšā, ka būs jāprecas). Bet cita draudzene ir stāvoklī, bet draugs viņu negrib bildīnāt un attiecīgi precēt, tādēļ tā dusmīga uz visu pasauli.

Bet citas pazīstamas meitenes viena pēc otras šķiras gan ar bērniem, gan bez.

Kāpēc visas tik izmisīgi raujas kļūt par sievām? Kādu labumu tas dod? neviens nav piesiets un tikai dēļ juridiskā statusa nebūs kopā mūžīgi. Precēties dēļ bērniem? Alimentus var piedzīt arī neesot sievas statusā, tā kā šis arguemnts atkrīt automātiski. Mantojuma dēļ, vīra nāves gadījumā?

Vai tiešām visas ir tik mantkārīgas?

29.07.2011 15:44 |

Reitings 204
Reģ: 11.06.2011
Man-mmm cik jauki pa to perliti
Bet perli jaspodrina lai ta butu skaista (l)
29.07.2011 20:20 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Chery33- paldies par labiem vardiem un trapigu atbildi.
29.07.2011 20:28 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ja es varetu sakt dzivi no gala ,nekad negribetu but precejusies!Saja lauliba dzivoju daudzus gadus un zinu pilnigi skaidri,ka daudz priecigaka butu ,ja butu palikusi vienkarsi draugi ,milakie!Man pietrukst tas romantikas,tas tiksanas prieks,gatavosanas uz tiksanos! :-)
Laulibas velas visas meitenes -tas viss ir loti normali. Emocionals moments,ka jau te mineja- kleita ,sampanietis uttTomer jaatzist ,kad talak sakas darbs!Es to saucu zinama veida par darbu-but labai sievai-macet saturet kopa attiecibas ,ipasi tad ,kad esam stavokli ,dzimst mazie kunkulisi!Laikam tas neguletas naktis ,domas ,ka visu paspesim,ka savilksim galus kopa,ka varesim saglabat savu sieviskibu,savu precetas sievas laimes sajutu ,aizved daudzas sievietes pie domas,kas man nekaitetu but vienkarsi draudzenei-milakai!? :-)
29.07.2011 20:38 |

Reitings 651
Reģ: 20.06.2009
Ar to precēšsnos pārsvarā ir tā - princips pēc..
Mans uzskats ir tāds, nekāds, pat miljonu vērts riņķitis tās jūtas nedos, vai nu ir vai nav, jā, ir jau iepējams jauki, tā baltā kleita un tā bet ne visiem un ne man..
Un tā spēlēšanās ar bērniem mūsdienās ir drausmīga, lai cik briesmīgi tas neskanētu, izkrāpj bērnus no vīriešiem un tad velk uz zagsu, un tad kauc pēc tam kā kuņas uz plosta...
Smieklīgi, ja aprecētos tikai iemīlējušies cilvēki, vairāk kā puse paliktu neprecēti.. Āmen :D
29.07.2011 20:42 |

Reitings 2727
Man ta doma iepatikas - tada ari ir ta precesanas jega - viens par otru rupejas, atradejs to perliti spodrina un sarga, bet perlite tiesam ir ista.
29.07.2011 20:49 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Manā skatījumā kāzas ir otra cilvēka padarīšana no svešinieka par tuvinieku šī vārda visplašākajā nozīmē. Uzskaitīšu pāris piemērus:
- ja ir kādi lielāki svētki (tipiska kāzu organizētāju problēma) un jāraksta ielūgums- kā lai raksta? Tas, kas aicina nezin, vai tas cilvēks joprojām ir kopā ar savu draudziņu vai nav, vai pēc mēneša būs tas pats vai jau cits? Ļoti, ļoti daudziem tie draugi/draudzenes mainās tādā gaismas ātrumā, ka ja neesi sirdsdraudzene, tad nemaz nespēj izsekot līdzi. Tas pats uz mazākiem svētkiem. It kā ir nepieklājīgi aicināt cilvēku bez otrās pusītes, bet piemēram aicinot kādu un sakot, lai ņem to, piemēram, Pēteri līdzi, meitene pasaka, a mēs izšķīrāmies, man tagad jauns draugs- Aļoša. Nu ok, ja jau aicināji ar Pēteri, tad nepieklājīgi draudzenei teikt- ai tavu Aļošu nepazīstu, tāpēc neņem viņu līdzi. Gribi negribi pieklājības pēc jāsaka, lai ņem viņu līdzi. Un ja nu izrādās, ka tas Aļoša ir kretīns un bojā visu vakaru? Tāpēc es pati neaicinu draugus kopā ar otrām pusītēm, ja vien nav precēti. Jo precēts tomēr dod kaut kādu garantiju, ka ik pa mēnesim partneri nemainīsies.
-jebkurā iestādē- nu kaut vai slimnīcā, cilvēki, kas nav reģistrējuši laulību, principā skaitās sveši cilvēki. Un ja, nedod dievs, kaut kas ar otru notiek, var gadīties, ka palātā laiž mammu, tēti, brāli, māsu, bet viņa draudzeni un bērnu māti nelaiž- jo svešs cilvēks.
- ja apprecas un uzrodas bērns, dzimšanas apliecībā automātiski raksta iekšā vīru. Neraksta tikai ārkārtējos gadījumos, ja vīrs noliedz, ka tas ir viņa bērns un paternintāte to apstiprina. A ja bērns ir no drauga- ej nu pierunā viņu to atzīt par savējo, ja nu vecis pēkšņi nobīstas no atbildības.
- sarunās ar apkārtējiem vienmēr rodas jautājums, kad runā par draugu- vai tas ir tikai draugs vai cilvēks, ar ko tikai dali gultu vai cilvēks ar ko dzīvo kopā.
- pēc 30-40 gadu vecuma cilvēku ar ko dzīvo kopā, saukt par draugu/draudziņu- manā skatījumā ir apkaunojoši. Bet tas mans personīgais viedoklis.
- apkārtējiem nav skaidrs, vai tas draugs ir tikai pagaidu variants vai nopietnas attiecības un tāpēc visticamāk draugu ģimene, radi, draugi var nemaz negribēt jubilejās apsveikt vai aicināt uz saviem svētkiem.

Tas ir tāds mazliet cits skatījums uz precēšanos. Bet principā tēmas autorei gribas atbildēt tā- protams, kamēr cilvēki jauni, hormoni trako, simpātijas mainās, veidojas attiecību pieredze, protams, nevajag precēties. Bet tad, kad cilvēks saprot- jā, šis ir tas pie kura gribu palikt, jā, šis ir tas, ko es meklēju, gribēju, kas man patīk un man neko citu nevajag- tad kāpēc gan neapprecēties un citiem ļaut saprast, ka tas starp jums ir nopietni, ka esat ģimene un ka tā jūs arī jāuztver?
Man liekas, ka tas, kas izmainās pēc kāzām, ir ģimenes, radu un draugu attieksme pret otru pusīti- tas beidzot oficiāli tiek pieņemts par savējo, par jauno radinieku. Tāpēc tie arī ir ģimenes svētki, tāpēc aicina abas ģimenes un arī radus.

29.07.2011 20:52 |

Reitings 16208
Es zinu gadijumu ,kad sieviete apprecejas ar daudz vecaku virieti !Skaidrs ,ka tur bija iesaistita nauda!Tas viss OK!Ta sajuta ,ka esi uz zala zara utt.Cilveks loti interesants ,pec manam domam,tomer ieejot dzilak savas fantazijas saku domat,vai si jauna sieviete tiesam ir laimiga gulot katru nakti kopa ar so stipri vecako cilveku...tas teksts,bet kad vins aizies tev paliks millioni uz mani tiesam nenostradatu-interesantakais vel tas ,ka kadreiz atrak "aiziet" tas otrs-beigas ,depresija iedzitais cilvecins,kurs savu dzivi ir iedomajies pavisam savadak! (t)
Man liekas ,ka laulibas-kazas laikam ir jaizbauda katram vismaz vienu reizi :-P !Ja sis pasakums nav ,tad vienmer bus tada nezinasana -skumjas pec kaut ka ,kas nav bijis! :-)

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Man
Kāpēc tu par savu pērlīti nerūpējies? :-P

Reitings 2727
Mademoiselle - tapec, ka nezinu, vai mana perlite ir ista.
29.07.2011 21:17 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Man
kā var nezināt, ir vai nav, pa vidu nemēdz būt :p
29.07.2011 21:30 |

10 gadi
Reitings 212
Reģ: 24.07.2011
Mjā, es laikam esmu mazliet neriktīga: nevajag man ne to balto kleitu, ne festus, ne viesus, nekā no tā. (t) Galvenais, ka šeit, šajā brīdī es jūtos labi kopā ar Viņu. Un ar to pietiek..un nejūtu nekādu nepieciešamību pēc tā visa, par ko tik daudzas sapņo. Un labāk par to naudu, ko iztriektu kāzām, aizbrauktu vienkārši kādā skaistā ceļojumā. :) Neesmu riktīga, atzīstu. :D
29.07.2011 21:33 |

10 gadi
Reitings 212
Reģ: 24.07.2011
Mjā, es laikam esmu mazliet neriktīga: nevajag man ne to balto kleitu, ne festus, ne viesus, nekā no tā. (t) Galvenais, ka šeit, šajā brīdī es jūtos labi kopā ar Viņu. Un ar to pietiek..un nejūtu nekādu nepieciešamību pēc tā visa, par ko tik daudzas sapņo. Un labāk par to naudu, ko iztriektu kāzām, aizbrauktu vienkārši kādā skaistā ceļojumā. :) Neesmu riktīga, atzīstu. :D
29.07.2011 21:33 |

Reitings 16208
Galante-man gan liekas ,ka tu esi pilnigi riktiga!Ta cieminu-draugu ,radu ,kaiminu barosana utt ir saistita ari ar lielu naudas izdosanu!Biezi pasi jaunie nemaz neatceras neko no ta visa,ka lielu atdevi un nogurumauun , lielus paradus :-O !Kazu celojums ir tikai jums abiem,vai ari,piemeram ,jauna dzivoklisa(lielaka?) iegade ,pieliekot so,kadreiz, kosmisko kazu naudu klat -daritu lielaku prieku nakotne! :-)
29.07.2011 21:41 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
pilniigi piekriitu Lollipop sakaara par tiem radiniekiem.
29.07.2011 22:00 |

10 gadi
Reitings 379
Reģ: 29.01.2009
Manas domas šoreiz sakrīt ar Zakji un Nikoletti.Pati esmu no tām,kas ilgus gadus nebija gatava teikt "Jā" vārdu,jo vnk nebija Tās sajūtas,ka vajag,ka tas ir uz ilgu laiku.Jā,un kāpēc gan tas viss ir vajadzīgs,ja ir labi kopā tāpat.Un tā gandrīz 8gadus,kad viņš neskaitāmas reizes bija prasījis-nu tad ,kad beidzot??
Un ticiet vai nē,bet es,pilnīga laulību noliedzēja-teicu Jā vārdu tieši 2nedēļas atpakaļ.Un sajūtas, esot laulībā ar mīļoto vīrieti,ir pavisam citādas-beidzot es jūtos kā viens vesels ar viņu.Pēc tik ilgiem gadiem esot kopā viņu vnk par boyfriendu saukt arī sāka jau palikt dīvaini.
Man pat negribējās lielos svētkus,daudzos viesus,šampanieti un milzu kūku,man vnk beidzot gribējās,lai viņš kļūtu par manu vīru.Vienu gan es nesaprotu,kāpēc daudzas saka,ka kāzu dienu ir laimīgākā viņu mūžā?!Domāju,ka Katra diena, esot kopā ar mīļoto cilvēku, ir laimīga!
29.07.2011 22:15 |

Reitings 204
Reģ: 11.06.2011
Dixie vai so 8gadu laika nedomaji ka nav tavs cilveks,ka ir tadi brizi kad bija gruti un prasiji sev kadel tas viss...vai ka bija-ja velies padalies ;-)
30.07.2011 00:32 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Es nezinu, ir taada sajuuta nu. :-D
30.07.2011 00:35 |

Reitings 2727
Lai sajuta butu forsha?
30.07.2011 17:51 |

Reitings 2727
Ljika runa lidzigi ka mana bijusi - vina ar apmeram ta teica, ka nevar zinat ka bus, un vispar vinai patika brivibas sajuta, ka var iet un nakt kad grib.
31.07.2011 10:17 |

10 gadi
Reitings 910
Reģ: 16.08.2009
Labrīt!
Hm. Es personiski uzskatu,ka sākumā gadus 5 vai vairāk JĀPADZĪVO kopā ar vīrieti,lai viņu pavisam iepazītu un tad, manuprāt,var precēties,ja tiešām zini,ka gribi ar viņu novecot. Pašai neliekas normāli ātri precēties.Nebeidzu vien brīnīties par vienu draudzeni kura ar savu čali kopā 4-5mēnešus un jau grib bērnu un precēties.Bože! Nu nesapratīšu es šos cilvēkus :)

Pati personiski gribās precēties,JO gribu piedzīvot šo savu īpašo dienu,gribu būt sievas statusā,gribu sev gredzenu pirkstā.Neesmu mantkārīga,mana vīrieša nauda man neinteresē,kaut arī viņa ienākumi ir 5x lielāki nekā man. Es vnk viņu mīlu no visas sirds un zinu,ka kopā novecosim :) jā..
31.07.2011 10:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits