Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

saldētas gailenes

 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011

Sveikas :)

Man ir gastronomiska problēma. Pagājušogad ieliku saldētavā gailenes, nesen mēģināju pagatavot un izrādījās neēdami rūgtas :-O Cik mēģināju izkost no netā sarakstītā, tad tā notiek, ja sasaldē svaigas (kā es to arī izdarīju).

Vai kādai ir gadījies tāpat?

Kā jūs tās uzglabājat? (t)

21.07.2011 19:02 |
 
Reitings 1249
Reģ: 07.06.2010
Es vienmēr viņas apcepu, kamēr vairs nav tā ''zupa'', bez garšvielām. Tad salieku maisiņos pa porcijām un viss. Nekad nekas nav bijis rūgts (l)
21.07.2011 19:23 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Mūsu mājās gailenes vāra, tad liek saldētavā.
21.07.2011 19:25 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Manās mājās nedaudz apcep, pagaida, kad atdziest un tad saldētavā.
21.07.2011 19:26 |
 
Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
man tas pats bija šogad :-D :-D
21.07.2011 19:39 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Manās mājās gailenes līdz saldētavai nenodzīvo! :-D Bet zinu, ka mamma vispirms vāra, atdzesē un tad saldētavā.
21.07.2011 19:45 |
 
Reitings 768
Reģ: 08.04.2009
jā, tā ir - svaigās palieg rūgtas, jācep vai jāvāra pirms tam ( mēs parasti apcepjam )
21.07.2011 19:47 |
 
Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Man tas pats bija pagājušo (2010. gada) ziemu! :D Vēl tizlāk - es viņas pat nesagriezu, sasaldēju veselas, jo man tā likās smukāk! (s)

Kad nu atkausēju, tad pirmais ķēpīgākais bija sagriezt un jā, arī rūgtas! :-P

Ja šogad došos sēņot, jo pagājušo gadu ērces bija vairāk kā sēnes, tad darīšu gudrāk, sagriezīšu, apcepšu un saldēšu! :)
21.07.2011 19:51 |
 
Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Es, gudriniece, arī sasaldēju daudz svaigas gailenes ziemai. Ne tik rūgtas, bet grūti sakožamas un "gumijotas" gan viņas paliek.
Šogad būšu gudrāka un vispirms apcepšu. Un baziliku arī vairs nesaldēšu, citādi caur visiem saldētavas nodalījumiem un miljons maisiņiem un kastītēm, manas avenes, zemenes un kazenes smaržoja un garšoja pēc bazilika. :D
21.07.2011 19:54 |
 
Reitings 44
Reģ: 29.01.2009
Gailenes (arī citas sēnes) var saldēt nevārītas/neceptas, bet jāatceras, ka pirms lietošanas tomēr vajag izvārīt. Es lieku saldētas gailenes verdošā ūdenī, uzvāru, noskaloju un vēlreiz lieku vārīties tīrā ūdenī (un jāvāra visai ilgi). Pēc tam var gatavot kā vien vēlas un nav vairs rūgtas.
21.07.2011 20:48 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
redz, kādas citas gudras (l) paldies!
un, Exploiter, lielais paldies! (l) Noteikti izmēģināšu, jo vēl nedaudz palika :-P Ja tas strādās, būšu laimīga :D
21.07.2011 21:45 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Tieši tāpat. Sagriež mazos gabaliņos,apcep līdz nesulo,var sāli pielikt, atdzesē un vislabāk tajās lielajās saldējuma kastēs iekšā un saldētavā. :-P
31.07.2011 15:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits