Turība vs LU

Reitings 60
Reģ: 03.07.2011

Tēmas par un ap studijām jums noteikti ir dziļi apnikušas, bet gribu uzklausīt vēl citu pieredzi pirms apstiprinu savu pieteikumu studijām.

Tātad, ja jums būtu jāizvēlas kāda no zemāk minētajām programmām, kuru jūs ņemtu un kāpēc?

1. LU SZF - Komunikācijas

2. LU JF - Tiesību zinātnes

3. Turība - Uzņēmējdarbības vadība

4. Turība - Tiesību zinātnes

5. Turība - Starptautiskā komunikācija

Zinu, ka karjeras izaugsme ir atkarīga no ieguldītā darba, bet tomēr: kura programma jums šķiet perspektīvāka un ar potenciāli lielākām izredzēm veiksmīgai profesionālai darbībai starptautiskā mērogā?

LU abās vietās man ir budžets un domāju, ja sniegtu dokumentus Turībā, arī tur būtu budžetā. Esmu jau krustu šķersu pārdomājusi visus variantus, bet gribu uzklausīt skatu no malas. :-)

P.S. Iespējams smieklīgs iemesls, bet vēlmi studēt LU SZF nomāc doma, ka katru dienu būtu jāmēro ceļš ar izslavēto 15. trolejbusu (7. tramvajs arī ir opcija) un tas pavisam nesimpatizē :-D Vai tiešām ir TIK traki ar šī transporta kontingentu?

19.07.2011 01:28 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
2., jo lu ir prestizaka par turibu.
19.07.2011 02:34 |

Reitings 60
Skaidrs, paldies.

Citi priecājas, ka tiek sava vienīgajā budžetā, bet es nevaru izvēlēties starp vairākiem. Jātiek skaidrībā līdz 16:00
19.07.2011 02:36 |

Reitings 84
Reģ: 29.01.2009
Sabiedrībai ir grūti spriest kur labāk, - to varētu izdarīt tikai cilvēks, kas ir studējis kā vienā, tā otrā augstskolā.

Pati šogad ieguvu sabiedrisko attiecību speciālista profesiju Turībā. No visiem kursa biedriem, cik varu izvērtēt pēc dzirdētā, tad kādi 2% nebija par 100% apmierināti, bet tie arī ir tie, kas atzina, ka nav izvēlējušies pareizo novirzienu un viņu intereses nesaistās ar PR.
Ieteiktu Tev neklausīties aizspriedumos par Turību, jo esmu dzīvs piemērs, ka Turība arī iemāca, tikai pašam ir jāgrib to paņemt. Jau studējot ieguvu labas prakses vietas un 4. studiju gadā sāku strādāt PR aģentūrā, izturot konkursu - un tas viss pateicoties Turībai. Nevienam, ko esmu satikusi no savā jomā strādājošajiem nav aizspriedumu par Turību, tāpēc tā ir tukša muldēšana, ka ar Turības diplomu darbā neņem. Un ja arī ir tādi darba devēji ar šādiem aizspriedumiem, tad es nemaz negribētu ar viņiem kopā strādāt!

Lai tev veicās izdarot pareizo izvēli! :)
19.07.2011 02:36 |

Reitings 60
Reno, sabiedriskās Turībā man arī ir viens no klusajiem variantiem :-) Programma jau šķiet ļoti interesanta, bet vienmēr šaubījos par darba iespējām PR jomā.
Vienīgi mani nedaudz uztrauc, ka programma akreditēta tikai līdz šī gada decembrim. Gadījumā nav zināms vai tā arī turpmāk būs akreditēta un kad to paziņos mājaslapā?
19.07.2011 02:51 |

Reitings 221
Reģ: 13.08.2009
Svarīgi ir ko pati vēlies. Ja tiesību zinātnes, tad domāju labāk LU - tur diezgan spēcīga fakultāte, ja ņem pretī to, ko Tev dod. Bet atceries, ka ar tiesību bakalauru īsti daudz neiesāksi, un, ja tas nav tas, kas īsti interesē, tad arī nebūs liela jēga, jo paskaties kāda ir konkurence un cik jurisprudences studentu/absolventu.
Uzņēmējdarbība vai komunikācija ir fleksiblākas. Turībā mācību sistēma ir krietni attīstītāka un modernāka, līdz ar to nav tas "padomiskais", ko izjutu vien atrodoties LU telpās. Turībai ir arī plašas starptautiskās sadarbības ar augstskolām un uzņēmumiem.
Pati esmu ieguvusi izglītību gan Stradiņos, gan Turībā, ir atšķirība. Un tā kā bakalauri bija vairāk papīra dēļ, jo kaut kas jāizvēlās, tad arī ar zināšanām līdzīgi. Maģistros gada laikā iegūts vairāk nekā 3 gados bakalaurā.
19.07.2011 09:03 |

Reitings 1111
foxxy izdevies pateikt tieši to, ko es mēģināju :-D Pilnībā piekrītu viņas teiktajam! :-)
19.07.2011 11:22 |

Reitings 912
Reģ: 07.06.2011
Viss atkarīgs tikai no Tevis pašas!
Meitenes, uzskatu, ka šajā laikā potencionālajam darba devējam būs pilnīgi vienalga, kuru skolu esi pabeidzis, bet galvenais, lai Tu saproti nozari, kurā vēlies strādāt
. Un to diemžēl nevar izdarīt ne akadēmiskās LU zināšanas, ne praktiskais Turības diploms.
Pabeidzu Turību, esmu diezgan apmierināta.
19.07.2011 12:31 |

10 gadi
Reitings 374
Neesmu aizspriedumaina un domāju, ka jebkurā iestādē iegūtā izglītība būs vērtīga, ja vien neuzskatīsi, ka mācies citu, ne sevis dēļ.
Tomēr, manuprāt, vismaz kamēr darba devēji ir vecāka paaudze, LU diploms vienmēr kotēsies augstāk nekā Turības, jo tā ir valsts universitāte.

Lai veicas! :)
19.07.2011 13:22 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
meitenes, vai kāda zin kas ir ar Apģērbu un tekstila tehnoloģiju RTU?
19.07.2011 13:32 |

Reitings 34
Reģ: 02.05.2011
dodekanesa - dzirdēju sliktas atsauksmes, bet cik cilvēku tik viedokļu.
20.07.2011 15:57 |

Reitings 91
Linn,
Sabiedrisko attiecību fakultātē akreditācija sāksies rudenī, līdz tam datumam, kad programma ir akreditēta, jau būs iegūts pagarinājums!
20.07.2011 16:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits