Taatad...
ja interesee antiikaa pasaule nedaudz dziljaak kaa "mitologjija ir tik aizraujosha", tad taas studijas ir piemeerotas, tachu par darba iespeejaam... it iipashi Latvijaa, kur pat materiaalu ir maz. Nu nezinu. Arii nemaaceeshu neko daudz par to pateikt, jo pati tur studeeju neilgu laiku (iemesli gan nedaudz citaadi, bet nu nevar teikt, ka filologjija (jebkaada) kaadreiz buutu bijusi LU stipraa puse. Padomju varas laikaa - jaa, bet vairs... nu ne gluzhi.
1. semestrii vairaaki priekshmeti (valodnieciiba un literatuurzinaatne) ir kopaa ar baltu filologiem, kas ir forshi, jo vinjiem tur daudz maaksliniecisko dveeseliishu un, jaatziist, ka taa atmosfeera kopumaa ir dikti jauka - ir gan miiliigi dzejas vakari, seezhot uz spilveniem un pustumsaa klausoties naakamajos Veerdinjos, gan radoshi konkursi un dazhaadas tieshaam interesantas aktivitaates. Par atmosfeeru plusinjsh, pat par spiiti vecajiem kabinetiem un neeertajiem kreeslinjiem vieniigajaa lielajaa auditorijaa (njem kladi ar cietajiem vaakiem, jo daudziem tie mazie galdinji vai nu nolausti vai ljurkaajas paaraak :-D).
Veel noteikti bonuss ir Vecgraavis!!! Es jau vidusskolaa biju sapnojusi vinjaa paklausiites un, kad uzzinaaju, ka VINJSH pasniegs literatuurzinaatni (kopaa ar dazhiem citiem, bet tik un taa), biju... hmm... sajuusmaa! (s) :-P
Sengriekju valodas pasniedzeejs arii forshs (neko vairaak neteikshu, ja tur studeesi, pati visu redzeesi :-P ), un diiiiiikti draudziigs ieteikums - NEIEKAVEE valodas! Es pirmaas divas nedeeljas apmekleejusi lekcijas taadaa kaa briivajaa rezhiimaa un iedziivojos daaaaaaaudzaas gruutiibas! :-D Valodaas maajasdarbi IR jaapilda, tas gan! Studiju metodikje ir forsha, pretimnaakosha + veel labi tas, ka klasiskie filologi nav iipashi pieprasiita programma, taadeelj kursabiedri aatri tiek iepaziiti un sajuuta kaa klasee nevis kursaa! :-) Manaa gadaa bija daudz viirieshu (10!!! :-D), bet parasti taa neesot, taa kaa neiesaku lolot ceriibas, ka iepaziisi kaadu intelektuaalo (un gliito! :-D) savaa kursaa. :-D Baltos gan dazhi parasti ir! :-P Vai tagad tajaas biznesa studijaas kaads var gadiities, bet taa paarsvaraa jau tur meitenes tomeer. Gan jau Tu tur viiru nemaz netaisiijies mekleet,es kaa vienmeer - par sev aktuaalo! :-D
Treshajaa kursaa ir teaatra maaksla - pirmaa kursa sapaziishanaas pasaakumaa (pirmsaristotelii) bija neliels ieskats tajaa un toreiz es sapratu, ka speeleeshana skaidraa nav kas taads, ko man patiik dariit! :-D Es nokaunos par savu nenopietnumu shovakar, jaa, bet ja kas konkreets jautaajams, jautaa droshi - varbuut vareeshu atbildeet, tikai jaapiebilst, ka es tur maaciijos liidz pirmajai sesijai, taa kaa taalaak neko daudz nezinaashu, vismaz no personiigaas pieredzes ne. Aa, pashpaarvalde arii forsha - dikti draudziiga! ;-) :-)