Vakari ārpus mājas – cik

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Man šajā nedēļā sanācis, ka katru nedēļas dienu no pirmdienas līdz vakardienas bija sarunāts ar kādu pēc darba tusēt: pirmdien ar radiem vasarnīcā, aizvakar ar tiem pašiem radiem vakarā uz Jūrmalu, vakar ar māsīcu pa centru, un katru vakaru viss tas prieks beidzies ap 23.00, šodien vienīgais ko es gribu, tas ir mierīgs vakars pie TV, negribu vairs nekur skriet un braukt.. Agrāk man patika tusēt katru dienu, tad izveidojies tāds mierīgāks periods, ka ārpus mājas sanācis tusēt labi ja vienu - divus vakarus pa darba nedēļu, neskaitot, protams, brīvdienas... un tas man , šķiet pietiek. Kad bija visādi kursi, kuri bija jāapmeklē 3 reizes nedēļā arī nereāli noguru... bet otro darbu, kur nostrādāju katru vakaru no 18.00 līdz 22.00 veselu pusgadu vispār nevēlos atcerēties (bet tas jau bija pāris gadus atpakaļ). Vēl man vismaz vienreiz nedēļā ir jābūt centrā vakarā obligāti un šo pienākumu nevaru atmest.

Tagad ir doma iet mācīties, protam, studijas būtu nepilna laika/ vakara nodaļā. Man bail, ka nepavilkšu. Ja vēl kaut kādas darīšanas, pilnīgi bail, ka pametīšu studijas, vai pārstāšu vispār ar cilvēkiem kontaktēties – būs tik studijas, mājas, darbs. Bet ,varbūt, pieradīšu un piemērošos.

Kā ir ar jums, kāds Jums ir dzīves ritms: darbs, studijas, izklaide darba dienās, un vai kaut kas mainījies ar vecumu, vai nācis klāt nogurums, vai tieši otrādi, jaunie izaicinājumi nāk tikai pa labu un dienas – aktīvākas un piepildītākas?? Interesē īpaši, ja Jums vairs nav 20, kad visur parasti paspēj tik un tā un šķiet ka aktivitāšu vienmēr pa maz . Gribās pasmelties idejas un paanalizēt, kas vainas man, salīdzināt un izvērtējot, man tas, parasti, sanāk labāk. Vai es viena palieku par vecu kargu savos 28 ?

14.07.2011 15:03 |

Reitings 2130
Man bail no Ljikas situācijas, no vienas puses gribās iet iegūt to otro augstāko, bet no otras - bail pamest. Domāju, ka paspēšu, bet tagad aizdomājos - ja nespēju pat trīs dienas pēc kārtas patusēt labā kompānijā bez noguruma sindroma, tad ..nju tad kaut kas nav labi.

Man vispār ir tā, ka ja laiks baigi aktīvs, gribās mierīgāku dzīvi, bet kas sāk parādīties rutīna, gribās skriet un tusēt :D Bet ne ilgstoši, bet mācības augstskolā vakara nodaļā gan ir tāda gara un atbildīga aktivitāte...
14.07.2011 17:21 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Taurenīt, ja gribi mācīties, tad piemēram 3 darba dienas vakari ir diez gan reāli,pati tā mācījos un daudzas tā mācās. Man liekas 5dienās, 6dienās mācoties ir daudz grūtāk,jo ne velti 2 dienas cilvēkam vajag brīvu un iespēju atpūsties.
14.07.2011 17:26 |

Reitings 996
Reģ: 07.05.2011
Es mācos pilna laika dienas nodaļā. Nespēju iedomāties, kā es varētu mācības apvienot ar darbu. :-/ No mājām izeju 7 no rīta, atpakaļ kā kuru dienu. Ir dienas, kad pārnāku ap 19. Fiziski nebūtu iespējams tur iespraucināt vēl darbu. Vismaz pagaidām. Mācības man ir ārkārtīgi svarīgas, neesmu tas cilvēks, kas kaut ko dara pa roku galam. Cita lieta ir nedēļas nogales- tad gan piehaltūrēju, bet tas nav nekas regulārs.
14.07.2011 17:30 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
taurenite-optimiste , bet kādus cilvēkus sastopu vakara nodaļā, manā kursā visu cieņu, jauni puiši ap 21-25 jau bīda uzņēmējdarbību, strādā, ir savs viedoklis kas būtiski atšķiras no citiem viņu vecumā, es sastapu kursā savu mīļoto, un vēl vienu labu draugu, protams viņi ir virs 30, eju ar prieku mācīties :-)
14.07.2011 17:33 |

Reitings 2130
Gurri, es jau saprotu, ka mācības dod ļoti daudz arī pilnveidošanas ziņā, nesaku, ka ir slikti mācīties vakara nodaļā, tas ir superīgi un es tādus cilvēkus no sirds apbrīnoju, tikai aizdomājos, ka tie tomēr ir 4 - 5 gadi, izgrūsta nauda + mācības ne tikai laikā no līdz auditorijā, bet arī visādas bibliotēkas, referāti utt. , bail, ka laika vairs neatliks otrai pusīte, mājai, sev, brauksānai uz laukiem... Jā, ka bija viens projekts jārakata, arī tagad varē pāris mēnešus rakstīt kaut ko pa naktīm (pat no cosmo aizgāju, ja kāda atceras), bet atkal, tie ir bijuši mēneši, pēc kuriem biju kā izspists citrons, ne gadi :)

Ir tā, ka man pietrūkst spēka un gribasspēka (un arī veselības) baigi rauties ja skaidri nezini mērķi, piemērām, nezinu, ko lābāk izvēlēties un kurā augstskolā iet, bet ja nav skaidra mērķa, tad nav arī motivācijas, un paliek žēl laika. Kursus es izturu godam, baigi interesanti, bet kursi jau ilgst mēnešus, ne gadus :)
14.07.2011 17:42 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
taurenite - man viss tieshi taapat kaa tev :D ;) aprakstiiji tieshi taa kaa shobriid ir man.
14.07.2011 17:49 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Nu par tusēšanos runājot, man bija tā, ka tad, kad biju kādu laiku viena pati, pēc darba tusēju katru vakaru gandrīz!man likās, ka kādu pusgadu nebiju gulējusi!pēc tam sāku ar čali dzīvot, tad vispār sēņoju, labākajā gadījumā kādā 5dienā tusēt gāju, jo vnk negribējās!tad nāca cits, ar kuru tikāmies kādas2 reizes nedēļā, bet es biju tik laimīga, ka man pat pārējās dienās neko darīt negribējās, gaidīju tik satikšanos!
nu tagad cenšos ballēties tikai brīvdienās, jo pēc darba dienu tusiņiem man vienmēr darbā jāmirst nost! :-D
Es divus gadus mācījos vakara nodaļā- no 18.30-21.30!tāds murgs tas ir (e)nākot no darba, apzinies, ka neej mājās, bet uz skolu, tad vakarā atcelcies kā izspiests citrons!
14.07.2011 17:53 |

Reitings 2130
Ljika, man pēc vairākām diskusijām šķiet, ka esam kā dvīņes gandrīz :D

Nu vo, bet vienīgais, es , šķiet, mirtu nost, bet skolu nepamestu, ja uzsāktu, šajā ziņā esmu pārāk atbildīga :D Nu pašā sākumā varētu arī pamestu, ja saprastu, ka pavisam "čto to ne to", bet pat pēc pusgada - nē :-P
14.07.2011 17:58 |

Reitings 502
Reģ: 06.04.2011
Runājot par izglītību, izglītība dod jaunas zināšanas, bet negarantē to, ka pēc tās iegūšanas "metīs" darbu pakaļ. Tā nekad nenotiek un samaksāto studiju naudu neuzskatu par izmestu, mans bizness ne tuvu nav saistīts ar to, ko studēju. Ne mirkli neesmu nožēlojusi to, ka gāju augstskolā, šogad ceru uzrakstīt diplomdarbu un iegūt augstāko izglītību.
Par laika pavadīšanu ārpus mājas - man to patīk darīt 5dienās, 6dienās. Darbdienas man ir tabu ballītēm, jo pirms 6, dažkārt 5 no rīta ceļos, lai paspētu izdarīt darbiņus, aiziet uz treniņu.
Uz restorānu, bāru protams sanāk arī kādā darbdienā aiziet, bet vienalga neesmu pa 24 vēlāk mājās.
14.07.2011 18:11 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
njaa...es arii to piefikseeju :D biezi domas sakriit ;)
14.07.2011 18:12 |

Reitings 2130
Vitelli, es domāju, ka arī augstskolas ir dažādsd, pasniedzēji utt., ir arī šaubas, KO gribētu mācīties (un ne visu arī varu, ko gribu), tāpēc šaubos, ne tikai "izmestā" laika dēļ. Saprotu jau, ka darbu tāpēc pakaļ nemetīs neviens, un uz to arī neceru, izglītību gribu ne tikai darba dēļ, bet arī priekš sevis, bet negribu mācīties kaut ko, ko neattaisnos cerības, piemērām, dažos kursos esmu vīlusies :)
14.07.2011 18:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits