Veģetatīvā distonija.

Reitings 44
Reģ: 21.05.2011

Sāku uztraukties par sevi, par vēģetatīvo distoniju. Secināju, ka mokos ar to jau labu laiku. Tik nesen uzzināju, ka visi tie simptomi savienojas un beigu beigās izrādās, ka tā ir jau slimība. Došos pie ārsta, jo tik tiešām palasot par veģetatīvo distoniju, visi simptomi liecina, ka varbūt tiešām man pat tāda ir! Ja es došos pie ārsta, izstāstīšu, kas man kaiš, pateikšu, kādi man simptomi ir, vai ārsts uzreiz nojautīs, ka tā ir veģetatīvā distonija? Un ja uzstāda šāda veida diagnozi, vai tas kaut kur būs minēts papīros, kaut kādās zīmēs? :-/

14.07.2011 14:55 |

Reitings 309
Reģ: 12.07.2010
Man jau 4 gadus ir, iemācījos sadzīvot. Nelieto tikai nekādas stipras tabletes, labāk padzer nervu tēju. :-)
14.07.2011 17:53 |

Reitings 29
Reģ: 07.07.2011
http://www.subliminalmp3s.com/subliminal-find-harmony - šis var palīdzēt.
14.07.2011 20:44 |

Reitings 93
Reģ: 26.01.2011
man VG oficiali noteica pirms 11 gadiem. tad vajadzeja ir pa psih.dispanseriem staigat, i pie psihologiem, i kardiologiem, neirologiem. Fui. Pargaja tad, kad beidzas vidusskola. saku stradat un paradijas REZIMS. brokastis, pusdienas, launags, vakarinas - viena laika, normals ediens, vairak saku kusteties utt. ja, lekmes paradijas grutneicibas laika, jo vairs nebija nekada rezima, edu, kas pagadas. atagd, kad majas ar bernu sezu, tad vispar ir cau. un zinu, ka apries, kad saksu stradat :) viss ir rezima, dzivesveida, tava galva :)
14.07.2011 20:49 |

Reitings 93
tpu, pirms 15 gadiem, kad man bija 11 gadi. tad noteica dg VG.
14.07.2011 20:50 |

Reitings 93
autorei ieteiktu uztaisit sirds eho, es sporta miru nos, jo man caurums sirdi. ka ari uztaisit duplex asinsvadiem, lai parbauditu asins atteici uz/no galvas. man ta ir paleninata. tapec regulari taisu vingrinajumus. no tas paleninatas atteces, i spiediens grida, i melns gar acim, i zvaigznites i citas kakas :D
14.07.2011 20:52 |

Reitings 521
Reģ: 14.07.2009
Man vd lēkmes sākās apmēram pirms gada,toreiz es vēl biju neizpratnē,kas ar mani notiek,kāpēc tik grūti paelpot. Pirmās divas lēkmes bija ļoti smagas,biju pārliecināta,ka gals klāt un ar ātrajiem veda uz slimnīcu mani 2 reizes,iztaisīja man visas pārbaudes itkā viss kārtībā deva zāles pret stresu tikai,kaut lai es teicu,ka īpaši nestresoju,tikai esmu ļoti emocionāla,daudz pārdzīvoju par visu! Nu ārste man nav uzstādījusi šo diaonozi-veģetatīvā distonija,jo es vairāk neesmu sūdzējusies par visām lēkmēm,esmu iemācījusies nomierināties,kad nāk lēkme,kaut lai tas ne vienmēr izdodas... es esmu sapratusi,ka no tā nomirt nevar,vismaz tā es esmu lasījusi.. kaut lai teikšu godīgi- kad ir naktis kad līdz 6 no rīta mokos ar aizmigšanu,jo ir grūti paelpot un pilnīgs vājums tad dažreiz vienkārši gribās nomirt jo tās ir īstākās mocības-cilvēkiem kuriem tā nav to ir grūti saprast...
14.07.2011 21:05 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Pateikt- veģetatīvā distonija ir vieglāk nekā meklēt īsto cēloni.
Agrāk cilvēkus, kam no stresa rodas visādas jocīgas lietas, sauca par ļoti jūtīgiem (hiperemocionāliem) cilvēkiem. Pilnīgi visiem cilvēkiem atkarībā no emocionālās stabilitātes un stresa līmeņa atsevišķos gadījumos ir gan sirdsklauves, gan raibs gar acīm, gan samaņas zudums, gan roku/kāju trīce, reiboņi, elpas aizžņaugšanās, spēcīgas sāpes vēderā vai pat caureja un vemšana.
Ja te forumā uztaisītu jaunu tēmu par to, kādas fiziskās izpausmes ir piedzīvotas lielā stresa situācijā, tu ieraudzītu, ka visām var "piešūt" veģetatīvo distoniju.
Tātad nevis jāieciklējas uz to kāda cilvēka izfantazēto slimības nosaukumu (vieglāk pacientam uzstādīt pofig kādu diagnozi, nekā paskaidrot, ka tas, ko viņš saka, ir bullšits un ka tas nav nekas cits kā nervu nestabilitāte).
Tātad no iepriekšteiktā jāsecina, ka problēma ir hiperemocionalitē. Un tā arī ir jānovērš. Lūk daži piemēri:
1) B grupas vitamīni ietekmē nervu sistēmu- iespējams, ka organismā tie trūkst, tāpēc tāda neadekvāta nervu reakcija;
2) Vairogdziedzera problēmām ir tiešs sakars ar cilvēka emocionalitāti. Tātad- jāpārbauda endokrīnā sistēma;
3) jāievēro darba un atpūtas/miega režīms un pietiekamas fiziskās aktivitātes- jebkurš cilvēks, kas pārāk daudz strādā, neizguļas, caurām dienām sēž piesmakušās telpās nejutīsies labi un ar laiku sāksies reiboņi, isrdsklauves un citi brīnumi.
4) Jāsakārto sava emocionālā pasaule un apkārtējā vide- ja darbs/draugs/ģimene/kāds cits faktors izraisa pārāk lielu vai regulāru spriedzi/stresu, tas jānovērš.
5) jāatrod sev kāds vaļasprieks- jebkas, kas sagādā prieku- sports, lasīšana, zīmēšana, pastaigas ar suni,utml.

Par to, ka man ir 100% taisnība, liecina tas, ka visos forumos, kur tiek pieminēta veģetatīvā distonija- tie, kas to uzveikuši,saka, ka vienkārši sakārtojuši savu dzīvi.
14.07.2011 21:06 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
http://www.mfd.lv/lv/book/Vegetativa_distonija_lv.htm
te var palasit informacijas del palasit par vd - tā ir vienadiagnoze kuru ir grūti pieņemt, it īpaši jauamnm cilvekam, kam vina arī visbiežak ir...
14.07.2011 22:35 |

Reitings 1083
Reģ: 15.04.2011
man arī tādu konstatēja, kad biju ar plaušu karsoni Vaivaros... kā jau meitenes te minēja, ka galvenais ir aizdoties pie ārsta un VISU izstāstīt un uztaisīt kardiogrammu un paskatīties, kas notiek ar sirsniņu un asinspiedienu, jo man savos 18mit gados ārste noteica mazāk stresot un mazāku slodzi it visā, bet es kaut kā vairs pie tā nepiedomāju.
Dažreiz ir tā, ka pa nakti es pamostos visa cauri slapja tā it k';a kāds spaini būtu uzgāzis un nenormāli grūti paelpot, bet ar to laikam ir jāsadzīvo.
Man ārste ieteica dzert bolderiāņus (ir tādas oranžas tabletītes, tipa bolderiāņi, baigi labās, .. atcerējos, Valeriana, vot tā saucas, bez receptes, protams), tad iet vannās, kur pielej klāt skuju ekstraktu vai lavandu, sadegt svecītes un vienkārši atslābināties un baudīt to aromātu. Man palīdz :) ak jā, un kāju vanniņas taisīt biežāk :)
15.07.2011 03:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits