Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gastronomiskie eksperimenti.

 
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009

Otras ēdienu diskusijas iespaidā atcerējos par vienu savu jautājumu, kuru vēlējos šeit pajautāt.

Vai jūs eksperimentējat ar ēdienu, t.i., pērkat/ gatavojat / pasūtat ko tādu, kas nav ikdienišķs un latviešu virtuves? Ko ir vērts ēst un pasūtīt no austrumu, Meksikas, Itālijas un citu vietu/valstu virtuves?

P.S. Drīzumā plānojas ukraiņu virtuves nobaudīšana :-D ko labāk neņemt?

03.07.2011 00:10 |
 
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
:-) :-) :-)
03.07.2011 00:12 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Jaa, majas medzu eksperimentet ar garshvielam. Bet ta ljoti neaizraujos, jo virietis nav ipashi kars uz visadiem brinumiem.

Restoranos vienmer censhos pasutit kaut ko eksotisku un neikdienishkju, piemeram, visadus juras moshkjus, kuriem ir vairak pa 2 kajam. :)

Ar austrumu virtuvi ir jabut uzmanigai ar asajiem edieniem. Kas vinjiem videjs, tas mums ass, ta ka ja negarsho baigi spicy edieni, tad iesaku njemt maigas versijas. Italju virtuvee man shkjiet vispar neka negarshiga nav! (l)
Ukrainjiem zinu tikai borshchu un varenjikus. :D
03.07.2011 00:17 |
 
Reitings 2170
Reģ: 29.01.2009
Eksperimentiem ļaujos restorānos. Šādu eksperimentu rezultātā esmu pasūtījusi un ēdusi astoņkāju sautējumu, jūras ķemmītes, krokodila gaļu, kaut kādu Indiešu sautējumu. Man ļoti patīk itāļu un japāņu virtuve. Meksikāņu ēdieni man ir stipri par asu, Indiešu ēdienos nepatīk specifiskās garšvielas.
03.07.2011 00:19 |
 
Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Man garšo japāņu un taizemiešu ēdieni.

Ar ēst gatavošanu esmu vēl tālu,tālu aiz 'Jūs'. Nepatīk gatavot,nesanāk un ļoti ātri aizmirstu to,kas man nav saistošs,tādēļ man pagāja ilgs laiks līdz sapratu,ka kaut vai tādas lietas kā pelmeņi,makaroni,rīsi ir jāliek verdošā ūdenī un tad jāvāra, nevis jāieliek aukstā un kad sāk vārīties,skaitās gatavi. Man vieglāk ir pagaidīt,līdz kāds man pagatavo ēst, ēst restorānā vai nopirkt augli,dārzeni, uzjaukt ko vienkāršu kā grieķu salātus,bet tik līdz kā jādarbina plītis,etc. esmu katastrofa. Aizmirst ūdens kastrolis uz plīts, nodedzināti bezē cepumi, olas,kuras 'vārās' kādu pusstundu un citas tamlīdzīgas lietas ir tāds -so me.

Man sanāk tikai ļoti specifisku recepšu ēdieni, tie arī ir taizemiešu,japāņu,ķīniešu. Nu vismaz man tās skaitās tādas. Iesaku visu no austrumu virtuves,ļoti daudz kas baudīts,pat nevaru atcerēties,ka vispār kas nebūtu garšojis.
03.07.2011 00:28 |
 
Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Es arī pārsvarā eksperimentiem ļaujos restorānos un ļoti bieži izvēlos ēdienu,kas tikai jauki skan.
Līdz šim nav nācies iegrābries kaut kā absolūti neēdamā.
03.07.2011 01:19 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Varētu teikt eksperimentēju ar lietām kurām ir jāgaršo kopā labi. Patīk gatavot vienkāršus un tīrus ēdienus. Vislielākais izaicījums ir bijis pagatavot labu kalmāru.
22.01.2013 19:10 |
 
Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
Bieži eksperimentēju virtuvē, jo man ļoti ātri apnīk ēdieni, līdz ar to esmu savas pavāra prasmes ievērojami uzlabojusi pēdējos gados. Ir arī labāka izpratne par ēdieniem un reizēm gatavoju arī bez jebkādām receptēm, vienkārši uz izjūtu. Biežāk gan sameklēju kaut vai līdzīgu recepti un tad adaptēju savai gaumei.
23.01.2013 20:11 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es kaadreiz eksperimenteeju ar daarzeniem-meeginu taisiit saknes kopaa taa,lai nebuutu paarsauteetas,labi izskatiitos pasniedzot ,un buutu arii garsiigas.Esmu noveerojusi,ka es piederu pie cilveekiem ,kurs eed ar aciim.Man patiik kraasas...arii eedienaa!
23.01.2013 20:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits