Es taisu ļoti dažādas mērces.
Ja mērce kā pamatēdiens, nevis piedeva, tad pamatā ir parasti ir kāda gaļa (cūka, vista, maltā gaļa), gandrīz vienmēr sīpoli un burkāni, un tad ar pārējo variēju tā, ka katru reizi sanāk citādak.
Vistas filejas gabaliņu mērci var dažādot, pievienojot vai nu kukurūzu vai baltās pupiņas, var pievienot kā skābo, tā saldo krējumu (mainās mērces garša), citreiz sieru; garšīga ir vistas filejas mērce ar sarkano papriku (tad neleik burkanus, bet daudz papriku).
Un protams - garšvielas, gan tradicionālās (sāls/pipari), gan baziliku (vistai), timiānu (cūkgaļai), koriandru (maltai gaļai) u.c.
Maltās gaļas mērci var "dažādot" ar marinētiem girķīšiem vai sarkanajām pupiņām vai šampinojiem.
Arī cūkgaļu var pagatavot dažai, bet man ļoti garšo stogonovs. :-)
Tas tā īsumā par gaļainajām mērcēm.