Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Garšīga mērce-iesakiet

 
Reitings 157
Reģ: 29.01.2009

Labrīt meitenes. Tikko piecēlos un jau sāku domāt par pusdienām, apnika taisīt vienu un to pašu mērci. Iesakiet kādu garšīgu mērci, kā pagatavot?

Jauku dienu ;-)

02.07.2011 14:56 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Būtu tu pateikusi, kas ir tā mērce ko taisi visu laiku! A tad mēs te visas iesakām to, ko tu taisi! :-D
02.07.2011 15:10 |
 
Reitings 387
Reģ: 29.01.2009
maltās gaļas mērce? gulašs?
02.07.2011 15:22 |
 
Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
jā kas tā ir pa mērci? es, piemēram, šodien uztaisīju maltās gaļas mērcīti..mmm ņammīga.. :-) (l)
02.07.2011 15:22 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Gailenju meerciite ar jaunajiem kartupeljiem.. mmmmm....
02.07.2011 15:23 |
 
Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Šampinjoni + saldais krējums
:-)
02.07.2011 15:23 |
 
Reitings 803
Reģ: 16.11.2010
vistas filejas gabaliņi+ saldais krējums+ ananāsu gabaliņi (l)
02.07.2011 15:25 |
 
Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Burkānu mērcīte. Burkāni+ sīpoli+ saldais krējums.

Man garšo cūkgaļas gabaliņi+tomātu mērce+sīpoli+ krējums ;)
02.07.2011 15:25 |
 
Reitings 157
Reģ: 29.01.2009
Paldies, meitenes. Es parasti taisu vienkāršu baltu (piena) mērci ar sīpoliem un gaļu (sagrieztu maziem kubiciņiem).
02.07.2011 15:42 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es,taisot parasto mērcīti,pielieku klāt vēl majonēzi,tad garša mazliet savādāka :-)
02.07.2011 15:54 |
 
Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Salmiņos sagriezti kabači + dilles + lociņi + saldais/skābais krējums.

Vnk mēli var norīt (l)
02.07.2011 16:19 |
 
Reitings 399
Reģ: 29.01.2009
Es taisu ļoti dažādas mērces.
Ja mērce kā pamatēdiens, nevis piedeva, tad pamatā ir parasti ir kāda gaļa (cūka, vista, maltā gaļa), gandrīz vienmēr sīpoli un burkāni, un tad ar pārējo variēju tā, ka katru reizi sanāk citādak.
Vistas filejas gabaliņu mērci var dažādot, pievienojot vai nu kukurūzu vai baltās pupiņas, var pievienot kā skābo, tā saldo krējumu (mainās mērces garša), citreiz sieru; garšīga ir vistas filejas mērce ar sarkano papriku (tad neleik burkanus, bet daudz papriku).
Un protams - garšvielas, gan tradicionālās (sāls/pipari), gan baziliku (vistai), timiānu (cūkgaļai), koriandru (maltai gaļai) u.c.
Maltās gaļas mērci var "dažādot" ar marinētiem girķīšiem vai sarkanajām pupiņām vai šampinojiem.
Arī cūkgaļu var pagatavot dažai, bet man ļoti garšo stogonovs. :-)
Tas tā īsumā par gaļainajām mērcēm.
02.07.2011 16:29 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
vistas filejas strēmelītes+šampinjonu gabaliņi+saldais krējums+kāda no sarkanajām garšvielām. mana mīļākā mērce forever and ever :D
02.07.2011 16:50 |
 
Reitings 879
Reģ: 29.01.2009
vienu laiku bija aktuāls tāds mans brīnums - uztaisi vnk parastu vistas filejas-saldā krējuma mērci, gandrīz beigās pieliek spilvas mango-čili mērci (tādā garenā pudelē, mērce oranžīgā krāsā). tāāāds yummmiii. tik bieži taisīju, ka jau gadu neesmu ēdusi, jo vienkārši atēdos un pārēdos. :-D
02.07.2011 17:06 |
 
Reitings 19
Reģ: 18.10.2009
Vistas gaļas frikasē. Receptes ir dažādas sīkāk prasi googles tantei. es taisu kopā ar šampinjoniem.
03.07.2011 20:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits