Mani besī, ka citi palīdz dzīvniekiem

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Temata nosaukums, protams, nežēlīguma kalngals, bet tūlīt būs arī sīkākais izklāsts, kāpēc un kā :'-(

Es pati paņēmu kaķēnu no ielas, arī uz laukiem tagad vienu, bet ir tā, ka pēdējā laikā mani reāli besī visi sludinājumi ar kaķēniem, jā, izklausās drausmīgi un nekad līdz šim tā nav bijis.

To kaķēnu ir tik nereāli daudz, ka šķiet, ka ja pat visa latvija panems pa vienam, vienalga kāda mājas nepietiks... Un uz ielas tie kaķēni dzimst un dzimst. Mums kaut kas ir jādara ne tikai, lai kaķēniem būtu mājas, bet arī , lai tādu nabadziņu nebūtu... Jā, pārskaiti kādu naudiņu patversmēm, bet ar to pa maz.. Dažreiz gribās kādu kaķu mammu aizvest uz klīniku, bet parasti tie kaķi rokās nedodās rokās, man pagalmā tāds foršiņš , kas nāk pie cilvēkiem ir tikai puika.

Agrāk skatījos visas draugos, mēģināju arī kādam mājas piemeklēt. Bet tagad, kad saprotu, ka vienalga puse ne mīlīšiem paliks iemidzināti vai labākajā gadījumā patversmē, pilnīgi besī, izmisums un žēlums mijās ar aizkaitinājumu un pat dusmām. Vienreiz pat teicu, ka labāk , lai tie kaķēni visi vienā mirklī nomirtu un nekad nedzimtu, nekā būs izmesti pa miskastēm... Bet otrajā mirklī paliek nereāli žēl un galvā vienīgā doma – kaut varētu paņemt visus.

Saprotu, ka jaukie cilvēciņi, liekot bildes un meklējot saimniekus dara tikai labu, bet man kaut kādā mirklī iedarbojies kaut kāds „izmisuma efekts” – kas pa daudz , tas pa skādi.... Tā, laikam, to var nodefinēt...

Rakstu , lai saprast, vai esmu palikusi ļauna, vai tas ir tikai izmisuma sekas, ka d apmērām, mēģini, kaut ko, cītīgi, bet paliek arvien sliktāk... Saprotot, ka tagad kaķēnus nežēlīgi met prom pat tie, kuri paņem maziņos, paspējējas un izmet (gadījums ar manu mazulīti, kuru paņēmām ), negribās vairs neko darīt ar devīzi: „visiem nevar palīdzēt, bet palīdzot vienam paliek sāpes, ka nevari palīdzēt simtiem, vai vērts kaut ko darīt, ja vienalga sāp un vieglāk nepaliek”.

P.S.Es tas bildes neskatos vairs. Uz kaķēniem uz ielas – arī, bet tos kaķus, kurus uzsaku barot, baroju tapāt, bet ar smagāko sirsniņu....

(s) :'-( (s) :-/ :'-(

30.06.2011 19:13 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
''Manu'' kaķu puncī kaut kas būs vienmēr. Es pērku, vāru un nesu, kamēr esmu mājās. Kad esmu Rīgā, atstāju naudu mammai un tad baro viņa.

Labāk esmu kaķu tante, nekā paeju garām un vēl ar kāju pasperu kādu, kas uz mani skatās lūdzošām actiņām. (t)
30.06.2011 19:40 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Nu mans ieteikums būtu nobloķēt "iesaku" sarunas no lielākajiem ieteicējiem, izmest šos cilvēkus no draugiem, kas liek galerijas, dienasgrāmatas.
Es vispār neapvainošos, ja mani izmetīs no draugiem :-) Saprotu, ja ir grūti skatīties, ka sāp sirds, bet,ja besī-uz priekšu, ar šādiem cilvēkiem man laikam nav pa ceļam :-)
30.06.2011 19:41 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Atceros ,ka tik daudz pamesto dzivnieku ,ka Riga ,es nekad nekur neesmu redzejusi! :-O
Atceros ,ka kadreiz bija tada ka organizacija,kas rupejas par kakiem bezpajumtniekiem!
Man jasaka godigi,ja es pati nebutu piedzivojusi so palidzesanas momentu-ari piedalijos taja visa Hawaii,varetu domat ,ka ta ir tuksa runasana.Es zinu ko runaju-visam klat vel nak ari slimibas utt
Saprotu tas meitenes ,kuras baro utt-loti gruti noskatities uz izsalkusiem dzivnieciniem!Es ari pilem esmu izbarojusi ziema maizes kukulus!Tomer domaju ,ka butu labi,ja uzrastos ,kads ,kas nopietni padoma par so situaciju-ka apstadinat so visu...! |-)
30.06.2011 19:44 |

Reitings 2130
HannaZini, man jau šķiet, ka mums šeit ir mode atrast kādu un apcilāt. Vienu laiku brauca virsū Bullim par to ka viņa mētā biezo, un tad pārmetumus likā katrā diskusijā. Tagad vienalga kā un ko es rakstu, vienalga dažas brūk virsū, kaut pamanu, ka citām, kuras raksta vispār bez garumzīmēm utt. - neko, viss Ok.

Negribi - nelasi, kas liek.
30.06.2011 19:44 |

Reitings 2943
Reģ: 29.01.2009
Hanna ja nav pa tēmu tad nav pa tēmu, atradusi kur piesieties!
30.06.2011 19:45 |

Reitings 2943
Ja jau visām to dzīvnieku ir tik nenormāli žēl, kapēc tad neņem pie sevis, neksatrē, neuzņemas gādību?

Un nevajag pārspīlēt es nevienu dzīvnieku ar kāju uz ielas nesperu tikai tapēc ka viņš ir klaidonīts. Vienkārši ļauju viņam dzīvot savu dzīvi.
30.06.2011 19:48 |

Reitings 4504
Pumčik, tām, kurām rūp, dara visu lietas labā arī praktiski.
Ir meitenes, kas krīt un ceļas par mazajiem! Pagaidu mājas tiek dotas ikvienam, ārstē par savu naudu utt. Šie cilvēki ir ar zelta sirdi un es tiešām neredzu kādēļ kāds būtu jānopeļ par to,ka dara labu?
30.06.2011 19:51 |

Reitings 1720
"Ja jau visām to dzīvnieku ir tik nenormāli žēl, kapēc tad neņem pie sevis, neksatrē, neuzņemas gādību?"
Tu tiešām domā, ka neņem pie sevis un neuzņemas gādību? Kā pati pirmīt izteicies, viņi ir tik daudz, ka par visiem nav iespējams parūpēties saviem spēkiem!
Un par Taurenītes tēmām- var jau būt, ka pati esmu dīvaina, tāpēc man tā liekās! :-D Un es nevienā brīdī neteicu, ka tu jūdzies nost!
30.06.2011 19:54 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Man sirds sažņaudzas ikreiz, kad redzu kaķīšus, kuri ir pamesti, bildes internetā un lūgumus pēc palīdzības. Man ir ļoti žēl, bet šobrīd palīzēt es nevaru. Bet neskatoties uz to, man ir ļoti liels prieks par cilvēkiem, kuri to var un uzņemās, nesaprotu, kā tu vari būt tik neiecietīga (t)
30.06.2011 19:54 |

Reitings 2943
Gemini- es nevienu nenopeļu kas to dara. Ja grib lai dara, bet nevajag pārspīlēt un mēģināt izglābt visus dzīvniekus. Pagaidu mājas- tas nav nekas. Kur tad viņš paliks, ja neuzradīsies saimnieks? Tikai pieņemot mājā uz patstāvīgu dzīvi ir īstas rūpes un tādas iespējas kā redzams nav daudziem.
30.06.2011 19:55 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Nu piedod, bet man tavas kļūdas tā lec acīs, ka dažreiz pilnīgi zūd visa rakstītā jēga, jo tu nespēj normāli noformulēt savu domu.
30.06.2011 19:55 |

Reitings 1720
"Tikai pieņemot mājā uz patstāvīgu dzīvi ir īstas rūpes"
Un pieņemt uz laiku, saķopt, sadakterēt un atrast saimniekus nav īstas rūpes???
30.06.2011 19:56 |

Reitings 1468
Reģ: 04.04.2011
man nav žēl cilvēku (neskaitot bērnus), jo tie paši vairāk vai mazāk par sevi var parūpēties un aizstāvēties, bet diemžēl mazajiem mīluļiem nav ne roku, ne sapratnes, ne spēka, ne valodas aizstāvēties pret briesmoņiem,kas nomētā ar akmeņiem,izdur actiņas, slīcina akās, iesien zeķubiksēs un izmet miskastē vai izdomā ko citu. man konkrēti sāp sirds par šo visu, tādēļ cenšos nepievērts uzmanību tādiem rakstiem un bildēm. :%27-(
30.06.2011 19:58 |

Reitings 4504
Pumčik, šoreiz es neredzu jēgu turpināt ar Tevi diskusiju par šo tēmu.
Tas ir garām.
30.06.2011 19:58 |

Reitings 2130
Kate, zinu, ka dažas tēmas man tādas haotiskas, bet vai tad tik traki no malas :)

Pumčiks, es jau arī darīju kaut ko, nesaku, ka daudz, bet kad sapratu, ka nespēju palīdzēt visiem, tad rokas nolaidās un sācies kaut kāds aizkaitinājums... :(
30.06.2011 19:59 |

Reitings 2943
Kate tu tiešām domā ka visām meitenēm kas rūpējas par ielu kaķiem pašām mājā ir pārdesmit kaķi? Pabaro uz ielas, varbūt sadakterē, labi ja reizi dienā paglauda- domā dzīvniekam ar to pietiek? Viņš grib ieritināties uz dīvāna un saņemt siltumu, mīlestību katru dienu. Un ja tik ļoti rūp kaķu labklājība ir jāņem pie sevis, nevis jāmēģina kādam piespēlēt, jo tie kas ir gribējuši ir jau paņēmuši kaķus un pie žēlabainajām bildītēm var tikai pierakstīt "Ak, cik jauks kaķīts!"
30.06.2011 19:59 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
+++ Gemini.
Mums arī ir mājās divi kaķīši no ielas.Labprāt vēl kādam palīdzētu,bet šobrīd nevaru.Daži,kas pieklīduši,ir sadakterēti,un kad apraduši, tad aizvesti uz lauku mājām pie maniem vecākiem.Visi tagad laimīgi dzīvo.
Tas gan nav par kaķiem,bet suņiem-vienu gadu LV lepnumā bija tas vīrietis,kuram bija kā sava ''patversme'',kur viņš izmitināja sunīšus,meklēja saimniekus.Par tādiem cilvēkiem man ir neizsakāms prieks.
30.06.2011 20:00 |

Reitings 2943
Gemini, nu tad neturpinam. Nav jau visiem vienādas domas un jūtas- tapēc arī šī ir diskusija. Noteikti ir lietas, kas man vairāk rūp nekā tev un tu arī to nekad līdz galam neizpratīsi.

Es tevi no saviem draugiem dēļ kaķu bildēm nedzēsīšu, bet ja vēlies mani dzēst, jo ar mani ir garām- tad lai tā notiek! :-)
30.06.2011 20:02 |

Reitings 341
Reģ: 18.11.2009
Te pēdējā laikā sanāk mainīt domas par meitenēm,agrāk visas likās kkā jaukākas. ;-)
Pašai ir bijusi 6(!!!!) pieklīduši kaķi,visi baroti un mīļoti. Nu ok,es dzīvoju laukos,tas ir savādāk.... Neesmu nekāda baigā dzivnieku glābēja,bet uzskatu,ka cilvēkam ja vien ir iespējas ir jāpalīdz. :-)
30.06.2011 20:03 |

Reitings 2130
Gemini, ceru, ka man tas viss pāries :)

Pumčiks, šķiet, ka uzķeri manu domu, jo man besis uz sevis, ka visiem nevaru palīdzēt, tik pabarot, kādu , kurš nāk, samīļot, bet nevaru palīdzēt pa nopietnam :(

Hanna, es no Promta tekstu pat varu saprast, ja vajag vai gribās, ja nevari saprast, atvaino, nu tāda neuzmanīga un analfabēta muļķe esmu, nelasi :D
30.06.2011 20:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits