vai no izglītības ir jēga?

Reitings 39
Reģ: 29.01.2009

Cilvēki mācās, iegūst izglītību, samaksā naudu, bet visbiežāk nonāk pie tā, ka nestrādā savā profesijā, jeb nevar vispār atrast jelkādu darbu. Vēl citi strādā tā arī mazkvalificētu darbiņu par viesmīli vai veikala pārdevēju.

Kad pirms diviem gadiem beidzu augstskolu, profesijā no aptuveni 50 cilvēkiem, kas bijām, attiecīgajā profesijā strādāja tikai divi, viena, jo viņai mamma ir šajā profesijā un otra tādēļ, ka iekārtoja pazīstams.

Tas liek padomāt, bet reāli- kāda ir jēga no studijām, no izmestās naudas, ja visbiežākais variants ir diploma uzkāršana uz nagliņas, jo reāli praktiskas zināšanas tas vairākumā gadījumu nesniedz?

29.06.2011 20:29 |

Reitings 86
Reģ: 15.08.2011
Protams, ka izglītībai IR jēga! Jebkurā gadījumā izglītība ir ilgtermiņa ieguldījums! Ja nav šodien, tad būs rīt, t.i., iestāde, kurai tomēr vajadzēs uzrādīt (varbūt ne tiešā nozīmē) savu diplomu. Ar savām 9.klasēm vai vidusskolu tālu netiks. Tāpat uzskatu, ka bakalaura grāds ir tikai sākums. Ar maģistra grādu kabatā jau esi kaut kas.
Man ir tieši tāpat kā Tu esi minējusi - man ir grāds, bet es nestrādāju savā profesijā. Par šo neraizējos, jo esmu vēl procesā. Kamēr esmu procesā, tikmēr uzskatu, ka var darīt visu ko. Tāpat, lai nodrošinātu savu nākotni, karjeru, izaugsmi ir sevi jāpierāda. Neviens neko nepienesīs klāt uz paplātes. Nevaru 'iebraukt' vienkārši no malas (runāju par savu sfēru. Principā tādas ir divas, bet nākotnē vēlos palikt vienā).
15.08.2011 18:53 |

Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
Latvijas izglītībai jēga ir ļoti maza, it īpaši ja pa maksu. es nevaru iedomāties ka maksātu par LV izglītību :D
15.08.2011 21:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits