ka jus domajiet?!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010

Vai jums neliekas ,ka vieglak butu dzivot, ja cilvekiem butu tada brivaka domasana visa! :-)

Piemeram ,mode sogad ir apspiletas dzinsas ar sauriem galiem ,un kurpes ar loti augstu papedi-vairakas sievietes iet pa ielu jums garam ,un tiesam patikami atskatities-jus uzreiz iedomajieties-es ari tadas gribu...un aiziet :-P !!!Visi vairak ,vai mazak ta dara...Man liekas ,ta stereotipa "lieta" Latvija ir loti jutama!

Tas jutams ari attiecibas ,pat sex |-) !Vai tas sievietes,kuras biezi celo,vai dzivo arpuss Latvijas tagad ,ta nedoma?!

28.06.2011 22:08 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
Emmanuelle - par attiecību, bērnu dzemdēšanu stereotips ir palicis no Padomju laikiem, būtībā tām paaudzēm, jaunieši jau ir brīvdomātāji. Tad bija seksa nebija, ja bija, tad pēc kāzām, precējās agri, dzemdēja agri, tikai ģimenē, nedod Dies neprecēta dzemdēt. Tad bija masu stereotipi :)
28.06.2011 23:19 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Kaadaa zinjaa Tu domaa attieciibu stereotipus?
Ir kaudze labo arii, piem. tie stereotipi, kas balstiti uz monogamiju un uzticibu, un to ka vecis ir vadoshais - esmu pateiciga, ka tadi joprojam ir saglabajusies, tie satur pasauli kopa no paaudzes uz paaudzi, lai gan arvien vairak jauna mode megina parliecinat, ka njemties rinkii apkaart ir... stiliigaak... :-)
28.06.2011 23:20 |

Reitings 2170
Bet ar mantu kultu taču ir tas pats. Iedomājies studentu ballītes. Anniņa, Sandriņa, Lienīte un Ilzīte uz katru ballīti nāk jaunās kurpēs un kleitā, bet Mildiņa uz visām ballītēm ierodas vienā un tajā pašā vienkāršajā kleitiņā. Tu domā, ka viņu nesāks aprunāt un par viņu nesmiesies? Ja Mildiņa gribēs iederēties kursabiedreņu vidū, viņai tāpat vajadzēs daudz visādas štātes.
Tas, ka cilvēku vērtē pēc izskata un viņam piederošajām lietām, nemaz nav pareizi. Diemžēl, sabiedrībā tā notiek un, ja gribas iederēties, jātur līdzi.
28.06.2011 23:22 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Ma liekas attiecībās ir vēl trakāk kā ar drēbēm. Tur ir ļoti daudz jāstrādā, jāmāk filtrēt info utml. Piemēram, viens pāris viens otru sauc tikai mīļvārdiņos.Nu mīlīgi. Bet tas,ka citās atticībās viens otru uzrunā vārdā nebūt nenozīmē,ka tur kaut kas nav kārtībā. Tas tāds primitīvs piemērs, bet tā ir.Katras attiecības ir unikālas!Un to ir ļoti grūti saprast. Arī tas pats sekss.Ja ir 1x ned, tad atradīsies kāds,kas pateiks,ka nu tas jau nav normāli. Tāpēc domāju mums vēl ļooooti tāls ceļš ejams, līdz sabiedrība pieņems tādu fenomenu kā laulāto dzīvošanu atsevišķi.
28.06.2011 23:24 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Piekritīšu karinjo par pozitīvajiem attiecību stereotipiem.Arī es esmu pateicīga,ka tādi vēl ir un nav iznīcināti.
28.06.2011 23:25 |

Reitings 1761
Neesmu apsēsta ar modi, bet man patīk labi izskatīties. Labas kvalitātes, elegantas drēbes un svaigs stils ir tas, kas man patīk. Kā arī nākas gan sekot līdzi garderobei , jo apmeklēju daudzus sabiedriskus pasākumus, kur tomēr nevar ierasties kā ienāk prātā. Ir dresscode vadlīnijas. Tāpat darbā.

Latvijā pārspīlētība ir tajā, ka, uz piemājas veikalu ejot, ir jāuzvelk augsti papēži un jāuzkrāsojas. Taču jāatzīmē arī , ka bieži tā cilpošana pakaļ modei izgāžas, jo drēbes, ko piedāvā LV veikali, ir zemas kvalitātes, un beigās nekas dikti modīgs nesanāk.
Taču noteikti man patīk , ka Latvijā kopumā sievietes piedomā vairāk pie koptēla, lai arī finanšu ir mazāk. Ārzemēs materiālā starpība ir ļoti jūtama.
P.S. Vācietes ir cita kategorija, viņiem vispār ir citas ģērbšanās "tradīcijas". Kaut arī reiz man galda biedrene bija izskatīga, ļoti bagāta un patīkama vāciete ap 40, kurai bija tiik izteikti skaistas dārglietas ap kaklu, ausīs un pirkstos, ka man gandrīz siekalas sāka tecēt. Tie dimanti bija tiešām fantastiski!
28.06.2011 23:30 |

Reitings 65
aizdomājos par šo. Tieši par to kā atšķiras LV no ārzemēm.

Tad arī te pie manis ir dažas lietas, kurām lielākā daļa cenšās skriet līdz, un viena no tām ir Ray-Ban WAYFARER saulenes, tās te ir katrai otrajai, bet pofig, ka nepiestāv, bet galvenais ka ir, to gan toč nesaprotu. Man arī patīk tās aulenes, bet man vnkārši nepiestāv, bet nepirkšu tik un tā, ka tik ir.

un vēl iPhone tas arī te ir visiem. Par mani brīnas, kad izvelku savu Nokia un uzdod jaut. - kā Tev nav iPhone? :D a, man nepatīk touchscreen kā tādi.

28.06.2011 23:32 |

Reitings 16208
Soreiz domaju tiesi to,ko teiks ,ko domas utt!Man liekas ,ka citas valstis tas nav tik uzsverti! |-)
Par attiecibam-es nedomaju ,ka jaiet pa labi un kreisi,bet es tomer domaju ,ka jadod tada briviba otram.Man vairak un vairak liekas,ka nodzivot labi-uzsveru labi -ilgus gadus ,var pari,kuriem ir si briviba-tiesi aizbraukt vienam kaut kur atpusties (piemeram ar draudzeni...) bez tas pusites,kura jau ir vairakus gadus 24/7 acu prieksa!!!Es vispar nesaprotu to domu gajumu ,ka vienmer ,kad brauks kaut kur viens (viena)uzreiz ir ta doma ,ka nokraps!!! :-D
28.06.2011 23:40 |

Reitings 16208
Loti interesanti!!! (l) Man loti patik jusu domas! (l)
28.06.2011 23:46 |

Reitings 16208
Atceros viena diskusija Ms.Elissa mineja piemeru ,kad draugam tiksanas ar sievieti ,kura iebraukusi no Nujorkas!Man ta patika (l) -tada pozitiva, veseliga attieksme visa saja!Tapat es domaju par savu draudzeni,kura loti biezi runa ar manu viru-viniem uzradas kopigas runas,intereses par pasauli ,energijam ,planetam uttVins man pec tam stasta,ko runajusi,secinajusi uttEs iedomajos vienu Latvijas pari-vai tas butu pienemami-noteikti saktos-arprats,pamet ,vins tevi nemil, neciena,ka ta var utt :-O Es nezinu ,cik cilveki ilgi var nodzivot laimigi,ja dzivo sadu dzivi-visu laiku salipusi kopa-pilnigi neatdaloties viens no otra! |-)
29.06.2011 00:16 |

Reitings 5709
Par drēbju un apavu daudzumu - diezgan ironiski, jo man šķiet, ka visām amerikānietēm skapji ir 3x lielāki kā vidējai latvietei, jo algas taču lielākas, bet cenas - mazākas. ;-)

Par pārējo... nu, atkal jau nepiekrītu, jo Latvijā modes, stila un gaumes izpratne ir daudz.. hm.. nekvalitatīvāka. Tieši šodien, ejot pa ielu, domāju, ka vasarā rīdzinieki izskatās nu ļoti bezgaumīgi. Īsi džinsu bruncīši, apspīlēts krekliņš ar kaut kādiem uzrakstiem, krāsaina trikotāža un sintētika, visi tie mākslīgie mati/nagi/skropstas arī nez kāpēc vairāk krīt acīs... (t) Vismaz man Rīgā ir tā, ka tieši skaisti apģērbtos cilvēkus ievēroju, jo to ir maz. Varbūt ne tur staigāju, nezinu. :-D
29.06.2011 00:48 |

Reitings 16208
Salome-interesanti mineji par skapi!Tas man tiesam pa visu sienu-mums ir tadi iebuveti siena!!Drebes ieksa loti maz!!!Kurpec vel mazak!!! :-)
Par to naudu pareizi pateici-algas lielakas ,un veikalos var dabut salidzinosi par labam cenam visu.Man tev jasaka,ka cilveki laikam vienkarsi necentrejas uz tam mantam tik daudz seit-vairak laikam izdod naudu celojot,veselibas uzturesanai-izdod naudu dazadam fiziskam aktivitatem,labs ediens -tadam lietam!!! :-P
Piemeram, es ieguldu(ja varu) naudu savas krasas, kanvas utt-ta vieta,lai nopirktu vienu lieku kurpju pari! (l)
29.06.2011 01:14 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Man jau gribētos domāt,ka es auju tos apavus,kuri man vislabāk patīk un piestāv un tā pat arī ar apģērbu, tik tā nelaime, ka Latvijā sortiments tik niecīgs.Ja veikalā ir matu bantes,kas vienu brīdi bija tāds 'bums' un man arī viņas patīk,tad kādēļ lai es nenopirktu un neliktu matos?
29.06.2011 01:16 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Tagad modē ir būt par hipsteru :D
Es nesekoju modei, protams, iekāroju daudzas lietas, bet ne visas piestāv manam kalsnajam augumam. Turklāt mēdzu staigāt arī ne pārāk stilīgās drēbēs. Ja tā procentuāli parēķina, tad no meitenīguma man gandrīz nekā nav, jo svārkos vispār nestaigāju, kurpes man nav neviens pāris (taisni brīnos), pagājušo sezonu vēl bija, bet šogad izmetu ārā. Vienā vārdā sakot - esmu sevišķi briesmīgs gadījums. Ko man darīt, kā man būt?
:D
29.06.2011 01:20 |

Reitings 2170
Starp citu, man nezin kāpēc ir vienmēr licies, ka amerikāņi ir ļoti lieli drēbju un lietu kulta atbalstītāji. Vismaz visās filmās un seriālos amerikānietes ir šopaholiķes, kurām lupatas ir viena no galvenajām dzīves sastāvdaļām. Ok, tie ir iedomāti tēli, bet kaut kur taču piemērs tiek ņemts.
29.06.2011 01:20 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
It kā jau ir kaut kas atkarīgs no ģimenē ieaudzinātā, tomēr ne tik ļoti, man liekas. Piemēram, manā ģimenē esam auguši latviskā garā, mums ir latviski vārdi un Jāņos mēs velkam tautastērpus un mana sabiedrība lielākoties ir folkloristi, tomēr tas nebūt nenozīmē, ka es nevarētu atļauties vilkt īsas kleitas un augstapēžu kurpes. Drīzāk jau sanāk ka ir stereotipi kā attiecīgās sabiedrības pārstāvim būtu jāģērbjas. Manuprāt, Latvijā uz dažāda izskata cilvēkiem skatās diezgan brīvi, rotams ja vien kāds nestaigā ar kailu dibenu pa Rīgu vai kkā tā.. :D Lūk Zviedrijā, tur gan visi vienādi ģērbjas..
29.06.2011 01:25 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Nedaudz nost, bet tomēr :

Cik ilgs laiks aptuveni paiet,līdz es saņemu atpakaļ samaksāto naudu,ja aiznesu atpakaļ uz veikalu apavus,kuriem visa zole pēc 1x atdalījās no pārējās kurpes?Kā vispār tas process noris,kāda ekspertīze?
29.06.2011 01:25 |

Reitings 2170
Queen, parasti ir tā, ka veikals taisa ekspertīzi, un, ja atzīst, ka tā ir viņu vaina ( kas ir diezgan reti ), tad piedāvā labot vai piedāvā citus apavus par to summu. Manas mammas pieredze rāda, ka naudu viņi parasti negrib atgriezt, kaut vajadzētu. Bet viss atkarīgs arī no veikala.
29.06.2011 01:29 |

10 gadi
Reitings 3712
+1 Magdalēna

Tieši to pašu gribēju rakstīt. Tāpat arī tās mašīnas, ka liekas, jo lielāka, jo labāka. Brīvdienas iet izklaidēties ar bērniem uz tuvējo iepirkšanās centru utt utjp.
Protams, ka iespejams sabiedrībā, kurā uzturies tu tā arī ir kā saki, bet vispār iespaids tāds nu noteikti nerodas. Attiecīgi, viss jau atkarīgs no cilvēka, kas kam ir nozīmīgi
29.06.2011 01:32 |

Reitings 16208
Magdalena-pec "Sex and the city"noskatisanas, es tiesam loti gribeju redzet dzive Nujorku...smiekligi ,bet neesmu vel bijusi!Virs 8gadus dzivojis ...Pazinai meita macijas Nujorkas makslas skola-teica,ka ta neviens dzive nestaigajot!!!Tas mani ta parsteidza! |-)Kalifornija cilveki staiga tiesam loti vienkarsi-pat parak....loti izcelas indietes ar saviem sari.Man loti patik ka gerbjas japanietes-vienmer loti labas kvalitates drebes-preteji kiniesiem!! |-)
29.06.2011 01:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits