Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Paris

Reitings 28
Reģ: 14.06.2011

Bonjour! (l)

Diskusija tām, kuras pabijušas Parīzē vai vēl ideālāk - dzīvojušas tur. Iespaidi, jūsprāt labākie muzeji, apskates vietas. Kādi pasākumi notiek, kurā mājas lapā par to atrast? Un vēl, protams - IEPIRKŠANĀS (tāda, kura visiem iespējama, ne augstākās modes)

26.06.2011 23:20 |

Reitings 28
paceļu
26.06.2011 23:20 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es tur neesmu bijusi, bet noteikti gribētu aiziet l'Ossuaire Municipal katakombām. Varētu būt ļoti iespaidīgi!
26.06.2011 23:31 |

Reitings 2170
Reģ: 29.01.2009
Mani interesē šopinga vietas :D Iepriekšējās reizēs tas mani neinteresēja un tajos dažos veikalos, kur biju iegriezusies, cenas bija kodīgas, kā jau daudz kam tajā pilsētā.
26.06.2011 23:33 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Katakombās ir grūti staigāt, gadās arī šauras ejas, stāvas kāpnes, vispār tāda klaustrofobiska,spiedīga sajūta!
26.06.2011 23:35 |

Reitings 285
Reģ: 12.02.2011
Esmu bijusi. Apskates vērta ir pati Parīze! :-) Bauda vien vienkārši nesteidzoties iet pa ielu un vērot apkārt notiekošo, patiesi. Apskates vērts ir pats Eifelis (pilnīgi noteikti nakts stundās jeb vēlā vakarā), Luvra, Triumfa arka, Montmartrs, Tertra laukums un daudz daudz citu vietu, turklāt ārpus pilsētas robežām ir ne mazāk skaisti, tikai savādāk! :-) :-)
26.06.2011 23:39 |

Reitings 5709
Tas, kas Parīzē ir ievērojams, manuprāt, ir izlasāms katrā ceļvedī - Luvra, Orsē muzejs, Pompidū centrs, Rodēna muzejs, protams, Eifeļa tornis, Triumfa arka, Oranžērija, Tilerī dārzs, Luksemburgas parks, Parīzes Dievmātes katedrāle, Svētās Sirds bazilika.. par to visu var atrast un izlasīt. No tāda veida apskates vietām nooooteikti iesaku uz vakara pusi saulainā laikā uzkāpt Triumfa arkā - pasakains skats!
Man Parīze vairāk saistās ar mierīgām pastaigām gar Sēnu.. turpat, kur savulaik staigājis gan Vailds, gan Voltērs, gan Hemingvejs... kafija un kruasāns mazā ieliņā, vērojot pilsētnieku ikdienas steigu... pasēdēšanu parka zālajā ar grāmatu... tādas mazas, bet mīļas un tik raksturīgas lietas!

Vēl jāņem vērā, ka tie galvenie objekti vienmēr ir ļoti tūristu pārpildīti. Rindas muzejos, mākslas izstādēs - tas ir normāli un ar to ir jārēķinās. Man patika piecelties agrāk un ar pirmo metri (5:30 taisa vaļā stacijas) aizbraukt līdz Parīzes Dievmātes katedrālei... tai vietai ir tāds kā neizskaidrojams spēks, kuru, manuprāt, grūtāk izjust tūristu pūlī.

Par iepirkšanos - pilnīgi visi veikali ir Elizejas laukos (un milzīgais H&M arī). Man gan vairāk patika Montparnasse rajons - tur arī gan H&M, gan Zara, Mango, Morgan, Naf Naf utt. :-)

Lai veicas izbaudīt - Parīze ir tam kā radīta!
26.06.2011 23:43 |

Reitings 5709
*pirmo metro :-D

Vēl... mani ļoti saistīja Sēnas labais krasts - Madelaine, Opera un Concorde apvids... TIK skaisti! (l) Ehh, es gribu uz Parīzi. :-D
26.06.2011 23:49 |

Reitings 28
Salomé - tāds ir mērķis, nesteidzīgi iepazīt un izbaudīt Parīzes dzīvi :)
Labu ideju ieteici par Parīzes Dievmātes katedrāles apmeklējumu agrā rītā. Tas varētu būt nu ļoooti skaists mirkls. Vēl noteikti jāizdara šis " uz vakara pusi saulainā laikā uzkāpt Triumfa arkā - pasakains skats!"
Kā ar cenām un piedāvājumu tādos veikalos kā Mango, Zarā? +- tas pats, vai nedaudz iepriecinošāk? 8-)

27.06.2011 00:00 |

Reitings 5709
Mango ir nu ļoti liels veikals Hausmann bulvārī (netālu no slavenās Galerie Lafayette) - tur piedāvājums tiešām ļoti plašs, bet cenas gan aptuveni tādas pašas - kaut kas lētāks, kaut kas dārgāks, bet kopumā līdzīgi mūsu cenām. Parīzi pamatoti neuzskata par izdevīgā šopinga metropoli! ;-)
27.06.2011 00:30 |

Reitings 1304
liels iepirksanas centrs -val d`europe, nav parizes centraa, gabalins jaapabrauc, netaalu no disnejlendas :)
27.06.2011 00:31 |

Reitings 28
varbūt kāda var ieteikt kādu konkrētu kafejnīcu? kur labi un nedārgi papusdienot?
27.06.2011 01:37 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Salome-es izlasiju tavu komentaru un sapratu,ja netiksu drizuma ,tad laikam beigas!!! :-D
Varbut tapec ,ka dzivoju pavisam cita pasaule-tas laikam butu pedejais ko domatu- iepirkties Parize...es laikam to naudinu nosedetu kafejnica pie vina glazes ar dazadam uzkodinam ,vienkarsa kleitina,bet ar roziniti ,un miloto virieti blakus!Izbauditu to sajutu,ko dod Parize,skatoties vienkarsi uz cilvekiem ,izjust tos!! (l)Soreiz tada tiesa atbilde,bet tas tiesam godigi....! :-)
27.06.2011 02:03 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Parīzē iepirkos Defansā,kaut kādā lielveikalā ar daudziem apģērbu,apavu veikaliem. Atrast var viegli,ja stāvi arkas vidū ar skatu uz nemoderno Parīzi,ej pa labi iekšā visā tajā metro,veikalu,utt. kompleksā un būsi klāt. Bet vispār,vari iekāpt metro un braukt jebkurā virzienā, kur izkāpsi,arī būs veikali. :-)

+++ Īpaši izceļu metro pieturā pie Operas, ir skaistākais Starbucks, tik šiks,nekur citur tik foršu neredzēju, blakus ir arī Lafayette veikals.

Luvra ir super,parks debešķīgs, ar baseinu vidū,soliņiem apkārt,fonā Eifeli un Elizejas laukiem.

Elizejas lauki ir skaisti, apbrīnojami dārgi, bet tā kā dodies ceļojumā(vai ne?) tad pasēdēt kādā kafe šausmīgu robu kabatā nesitīs,bet nu dārgi gan būs. Var papriecēt acis visos zīmolu veikalos, uzkāpt Triumfa arkā.

Monmartra- visi ir sajūsmā,bet es neesmu bijusi.

Eifelis- es kāpu ar stīvām kājām,trīcošām rokām,bet skats uz Parīzi ir dievīgs.

Vari ar kuģīti pa Sēnu vakarā izbraukt.
27.06.2011 02:26 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Salome,
es biju Parīzē pirms gada,bet kaut kā H&M veikalu Elizejas laukos neredzēju, tikai Louis Vuitton,Pradas,etc. :-D Palaidu garām laikam! :-)

Es tagad galīgi nevaru atcerēties, bet no Luvras pa labi,nevis Eifeļa virzienā, ir tāds biezais rajons, tur var pastaigāties un priecāties par visu to senumu,arhitektūru, pieminekļiem,laukumiem, bija tur viens laukums ar naktsklubiem, tādiem, kur pārsvarā slavenības,visticamāk pat paklājs miljonus maksā,utt.,bet pēc pieredzes zinu,ka latviešu zeltenes vienā mierā var tikt iekšā. Tai rajonā aptiekā matu gumija maksāja 400eiro. :-D
27.06.2011 02:35 |

Reitings 704
Biju kādu laiciņu atpakaļ. Dzīvoju Galeries Lafayette rajonā, tur tuvumā, ja nemaldos Rue vai Bd Hausmann, kur bija visi veikali, kur arī parastie cilvēki var iepirkties :D
protams, Chanel, LV, D&G utt tur ir wohohoo, visi veikali pilni ar japāņiem/ķīniešiem :D izskatās tā, it kā viņi iepirktos kādā H&M, jo iepirkumi viņiem diezgan iespaidīgi. Bet kas man, vienalga prieks, ka to var atļauties :)
Vietas, ko apskatīt.. hmm.. Elizejas lauki, Triumfa arka, Eifelis, Luvra, Orsay muzejs u.c iepriekš minētie .. starp citu, tieši pretī Orsay muzejam bija, nemāku izskaidrot, tāds kā apbalvojumu muzejs, tā kā vēsture man diezgan tuva sirdij, arī tas šķita interesants, kaut nav tik iespaidīgs kā Luvra vai Orsay. Izgaismotais Eifelis skaists, ja nemaldos, viņu izgaismo apaļajās stundās sākot no plkst 20? Lai gan katrā gadalaikā drošvien ir citādāk.
Noteikti aizbrauc uz Monmatru, kur atrodas Moulin Rouge. Izkāpjot no metro man bija tāds wow, tajā rajonā man nakts laikā būtu bail atrasties, bet tieši tas mani "paķēra".
Kaut parasti mani vairāk saista kafejnīcas, bet Parīzē man patika nopirkt tikko ceptus kruasānus, kafiju un sēdēt pie Dievmātes katedrāles un Luvras, īstenībā jebkur.. vienkārši sēdēt un vērot dažādos cilvēkus: gan tūristus, gan arī vietējos..
Ļoti iespējams, ka teksts ir diezgan nesaprotams :D bet nu ceru, ka vismaz kaut kas tev noderēs, jo, atklāti sakot, es no Parīzes gaidīju lielāku šarmu.. pavadīju tur nedēļu, varbūt vienkārši neīstajā laikā biju..bet patika vienalga. Veiksmi! :)
27.06.2011 02:57 |

Reitings 5709
Queen, LV ir pretējā ielas pusē H&M. Un H&M sanāk tuvāk uz Triumfa arkas pusi. Turpat blakus H&M bija Promod, šķiet, un tālāk vēl kāds tāda veida veikals. :-)
27.06.2011 05:05 |

Reitings 28
Reģ: 04.12.2010
www.paris.fr/

Elizejas lauki bus vidargaka iepirksanas vieta. Un, ja kadai interese, tagad ir sacies atlaizu laiks, pirmais vilnis 50-60%, velak lidz pat -90%... Viss ir vel piebaztaks ar cilvekiem neka parasti, bet laikam jau tas atlaides ir to vertas.
27.06.2011 13:39 |

Reitings 225
Reģ: 12.04.2011
Esmu bijusi. Nevaru ieteikt konkrētas vietas, jo Parīze kopumā ir vienkārši brīnišķīga - jāredz ir viss, ko meitenes iepriekš minēja :-)
27.06.2011 13:51 |

Reitings 648
Sanāca pusgadu dzīvot netālu no Parīzes. Jāsaka tā- Parīze man patīk līdz brīdim kamēr neesi izgājis laukā no visiem iepriekš minētajiem tūrisma objektiem,kur protams viss ir uzcakots un sakopts tūristu dēļ bet ja nākas doties tālāk no centra, tad sabrūk viss Parīzes kā romantiskākāss pilsētas tēls. Tur ir vienkārši šausmas, viss netīrs, ielas kā nosētas ar atkritumiem, visdažādāko tautību cilvēki spiežās, grūstās, raustās... Naktī vienai tādos rajonos noteikti negribētos attapties, bet nu tā jau ir visās lielākajās pilsētās.
27.06.2011 15:33 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits