"Riepiņa"

10 gadi
Reitings 841
Reģ: 17.06.2011

Sveikas! Noteikti šī ir kāda n-tā tāda veida diskusija, bet vēlējos uzzināt kādus vēl papildus vingrinājumus es varētu izpildīt, lai tiktu vaļā no riepiņas. Es skrienu apmēram 10min. dienā, zinu nav īpaši daudz, bet esmu iesācēja. Esmu samazinājusi arī saldumu ēšanu un esmu sākusi dzert daudz ūdens. Riņķis nederēs, jo pagaidām nav iespējas tādu iegādāties.

17.06.2011 03:37 |

Reitings 39
Reģ: 21.04.2010
Jums te viss, diemžēl, no otra gala.

1. Uzturs (nevis 3.)
2. Miegs
3. Treniņš

Un guess what - tikko viens no šiem nebūs, tā rezultāts būs, bet pavisam cits.

Ar uztura manipulācijām (bez sporta) Jūs varat kļūt par mazāku sevis versiju. Tāda lieta kā "spot reduction" neeksistē, tāpēc taukus tikai uz vēdera vai tikai uz pakaļas nodzīt NEVAR. Tie deg proporcionāli. Ja nebūs treniņa, vienkārši paliksiet mazākas, bet vizuāli tieši tādas pašas (forma, proporcijas). Loģiski, ka ja liekais svars ir milzīgs (35+%) tad būs vizuālas izmaiņas arī formā, bet principā paliksiet par sevis mazāku versiju.

Tikai ar sportu (bez uztura mainīšanas) tauki īsti nedegs. Degs, ļoti, ļoti lēnām, bet es dodu garantiju, ka astoņas no desmit sevi pēc sporta apbalvos ar kaut ko garšīgu un nedomās tik ļoti pie tā ko ēd arī pārējā laikā (jo redz - skrien), līdz ar to būsim reāli - tauku paliks tieši tik pat. Kas mainīsies? Izaugs neliela muskulatūra, kas pieskaņosies slodzei. Ja skriesiet, taisīsiet parastas presītes, tad nekas daudz tur neizaugs. Cik tad tur vajag tā kodola, lai pati sevi cilātu šurpu, turpu? Nu necik. Ķermenis aug proporcionāli slodzei. Nekad neredzēsiet LIELU veci, kas cilā 2kg hanteles. Cilās viņš tādas, kuras mazāks vecis pat sapņos nepacels.

Miegs ir šausmīgi svarīgs. Ne jau treniņa laikā Jums aug muskulatūra. Nē. Tas notiek, kamēr atpūšaties. Ja būvējat ķermeni (tievējat, uzbarojaties, kačājaties vai vēl ko) - guliet daudz. 8-10 stundas, ne mazāk. Daudz mazāki riski pārtrenēties, saslimt ar kaut kādām imunitātes deficīta izraisītām lietām utt. Spēka būs vismaz par pārdesmit % vairāk.

Pēdējā lieta, kas man nepatika komentāros ir secība, kādā tiek ieteikts skriet attiecībā pret spēka vingrojumiem. Jābūt otrādāk. Sākumā spēka vingrojumi, tad skriešana.
Kāpēc? Jo taukus ķermenis dedzina tikai tad, kad glikozes rezerves ir tukšas. Un glikozi izmanto muskuļi. Tātad skrienot sadedzināsiet visas rezerves un tad kāda jēga spēka treniņiem, kad vairs nav spēka? Jābūt otrādāk - sadedziniet rezerves ar spēka treniņiem un tad skrienot dedziniet taukus.

Par skriešanu badā - pilnīgi pareizi. Skrieniet pilnīgā badā, jo pretējā gadījumā deddzināsiet aknu un muskuļu glikozes rezerves un nekādi tauki nedegs VISPĀR.

Gan jau, ka šis posts būs kārtējā laika tērēšana :D
Jābeidz laikam te mute dzesēt vienreiz un jāļauj Jums priecāties tālāk par "ananāsu diētām"
17.06.2011 17:28 |

10 gadi
Reitings 841
Tas ir saprotams, ka vienā vietā tikai taukus nost nedabūs, bet tā vienkārši ir galvenā vieta no kuras es gribu dabūt nost taukus.
Nu man ir ļoti veselīgs miegs un pie uztura es arī esmu piedomājusi.
Es īsti nesaprotu cik ilgu laiku nevar ēst pirms skriešanas? Citi saka kas 3 stundas citi ka 30minūtes :-D
17.06.2011 18:15 |

Reitings 39
Teorētiski var ēst arī 1min pirms skriešanas, bet tad ir jādomā KO.

Tas, kas traucē dedzināt taukus ir ogļhidrāti. Pārējo vari ēst. Taukus, olbaltumvielas - mierīgi.

Tiklīdz ieēd ogļhidrātus, tā viņi momentā nosēžas rezervēs, kuras pārpildīšanās gadījumā (kā arī pie augsta insulīna līmeņa) sāk procesu, ko sauc par lipogenēzi (jaunu tauku veidošanu).

No šitā vari izdarīt secinājumus.
17.06.2011 18:25 |

10 gadi
Reitings 841
Paldies par padomu!
17.06.2011 19:25 |

Reitings 106
Reģ: 11.05.2011
meowmeow pareizi teikts - papildināji un izlaboji nedaudz ko es teicu.

Par to secību nezināju. Nebiju par to iedomājusies. Man parasti ir tā, ja es no rīta skrienu, tad tajā dienā nekādi citi treniņi vairāk nav, tāpēc man tā secība nelikās svarīga.

Par to mazāku versiju un muskuļu augšanu - te visas uztraucas tikai par to ko svari rāda un cik maksā ananāss :D
Tātad, lielākā daļa izsecinās - nekādas gulēšanas un atpūtas + 2ananāsi = -2kg. 8-)
17.06.2011 19:29 |

Reitings 39
Jā :D ciparu, ko rāda svari vispār var neskatīties, jo svari neiekļauj tādu būtisku faktoru kā tauku procentu no kopējā svara.

(atstarpe jāizdzēš)

bildites.lv/images/kv1g4hkxkqmp261wj5ob .jpg

bildites.lv/images/2il9gwb2rqsfp1k7szdc .gif

Zapte5, tavā postā minēts par intervālu slodzi (HIIT) skriešanai. Pareizāk šeit būtu darīt tā:

bildites.lv/images/v3y0olabfp8jwqg65bg .jpg

Un kas attiecas uz ēdienreizēm - nav svarīgi 3 vai 10. Nekādas atšķirības. Tur joks slēpjas tajā, ka cilvēks, kas neinteresējas par uzturu, nezinās, cik ilgi pārstrādājas ola, cik ilgi banāns un līdz ar to ēdot tikai 3x riskēs nokļūt bada periodos vai arī pārēsties ogļhidrātus un sacelt insulīnu utt.
17.06.2011 20:08 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Uzturs ir vissvarīgākais,jo citādi presite zem riepas veidosies.Saku to pēc savas pieredzes, jo regulāri nodarbojos ar sportu,taisu presītes,bet riepa kā bija, tā palika,jo garšo ēst.
Tik vien,ka celuliits mazāks.
17.06.2011 20:24 |

Reitings 32
Reģ: 22.07.2010
meowmeow
varbūt vari ieteikt kādu mājas lapu un grāmatu kur vislabāk lasīt un mācīties par uzturu? ko personīgi tu izmanto!
17.06.2011 23:28 |

Reitings 106
Reģ: 11.05.2011
Kāpēc tad nav svarīgi cik reizes ēd? Man liekas ka ir gan. Tu jau pats teici par tiem bada periodiem vai ogļhidrātiem.
Ēdot 3x dienā tiek ēstas lielākas porcijas nekā tad, ja ēstu 5x dienā. Ēdot lielākas porcijas ir lielāka iespējamība ka daļa no apēstā aizies taukos. Takā lielākā daļa šeit nezina kādus ogļhidrātus cik daudz var ēst tad ēdot biežāk un mazākas porcijas ir drošāks variants.

Ar to skriešanu es nebiju domājusi HIIT, bet gan "LIs" - Low intensity skriešanu :D . Tad vislabāk deg tauki.
18.06.2011 03:19 |

Reitings 39
abolits,
es pārsvarā lasu forumus, bet ir lasītas arī kaut kādas grāmatas. Tā, kas ienāk prātā uz sitienu:

1. The Ketogenic Diet- A Complete Guide For Practitioner McDonald

Izskaidro procesus, kādi norisinās ķermenī, kad tur nonāk ēdiens. Milzum daudz atsauces uz pētījumiem par tādu vai šitādu lietu. Pamatdoma gan ir keto diēta, bet pat ja tādu neplāno, ir vērts palasīt.

2. The Metabolism Advantage BERARDI 2006

Viegla grāmata pilnīgiem iesācējiem. Informācija ļoti tāda... vispārināta un daudzos apgalvojumos apšaubāma, bet sākumam ir OK. Ja lasīsi - neiesaku ņemt par pilnu visus tos ieteikumus. No šīs grāmatas noderīgi varētu būt saprast, kā strādā vielmaiņa, lai pēc tam šeit nerakstītu, ka uz vakaru tā palēninās :D

3. Advanced Sports Nutrition BENARDOT 2006

Šeit nosaukums runā pats par sevi. Lasīt ieteiktu tikai gadījumā, ja gribat tagad vai kādreiz lietot visādus l-karnitīnus, kreatīnu un pārējo drazu.

Šīs varētu ieteikt, bet vispār hvz vai baigā jēga lasīt grāmatas. Pārsvarā jau visas ir centrētas uz kaut kādu vienu padziļinātu tēmu, bet tās, kas ir vispārinātas, kā likums, ir pilnīgs murgs. Par grāmatām ir tā: ja redzat, ka kaut kur parādās uztura piramīda (klasiskā) - varat tālāk nelasīt :D

Zapte5,
No tā viedokļa ir svarīgi, piekrītu.

Par skriešanu :D laikam LIS tad. Es nezinu. Nekādus padomus par skriešanu man var neprasīt, jo man nepatīk skriet un es attiecīgi to arī nedaru :D Cardio kills gains.
18.06.2011 15:22 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
meowmeow, ar interesi rakstu Tavus komentārus :) saki, Tu ar šīm lietām nodarbojies profesionāli, vai vienkārši daudz par to interesējies? es arī gribu zināt tik daudz, cik Tu :D
18.06.2011 15:40 |

Reitings 39
Nope, profesionāli nē, bet gribu tālāk studēt uztura zinātni un varbūt kaut kad nākotnē tas kļūs profesionāli :D
Personīgi uzskatu, ka vēl ļoti daudz jāmācās, lai varētu domāt, ka zinu vairāk par citiem. Pagaidām tāds casual līmenis, tīri tā, priekš sevis. Oriģināli šeit ienācu "veselīga dzīvesveida" sadaļā ar pārliecību, ka varēšu mācīties no Jums :D
18.06.2011 16:00 |

Reitings 153
Reģ: 16.06.2011
kā ir ar lēkāšanu ar lecamauklu? ne vienmēr sanāk iziet paskriet un ja pusstundu palēkā (kas man liekas pat vieglāk kā skriet), jēga no tā ir? (konkrēti riepas nodzīšanā) :-/
19.06.2011 00:29 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Berij,

ieej draugos lielākajā diētas,BB,utt. domubiedru grupā,tur visu šo info un vēl vairāk var izlasīt. ;-)
19.06.2011 00:32 |

10 gadi
Reitings 841
BrownSugar - varbūt vari iekopēt linku, kādus tieši vingrojumus tu taisīji?
19.06.2011 03:29 |

Reitings 164
tas ir vēderam http://kleoo.lv/sportazale.php?txid=14&name=8-minutes-jusu-presei-abs

un tālāk skaties tos pašus - 8 minūtes arī kājām, rokām, gurniem.

Tikai neazimirsti par staipīšanos (tur pati vari pameklēt kaut kādus vingrojumus, bet ir arī šīs programmas (abs 8 minutes) staipīšanās vingrinājumi, tik tajā adresē nav, es meklēju citur internetā,tagad nemācēšu pateikt, kur bija, bet man liekas, tur tie staipīšanās vingrojumi bija diezgan prasti, tāpēc es pati izdomāju visādus vingrojumus, jo ir ļoti svarīgi, lai muskuļi izstaipās, atslābst, pāriet tas saspringums, tad veidojas skaistas ķermeņa aprises un tauciņi pazūd, nu vismaz man tā bija. Savādāk bez staiīšanās var uzaudzēt baigos muskuļus. ;-)
20.06.2011 04:14 |

10 gadi
Reitings 841
Vakar tieši atradu šos vingrinājumus , no sākuma likās kas tur ir 8 minūtes bet kad sāku pildīt sapratu, ka ir baigi grūti, bet ir tā vērts :-D
Jāpameklē vēl tikai staipīšanās vingrinājumi :-)
20.06.2011 18:41 |

Reitings 164
Jā, viegli nav ;-)

http: //kleoo.lv/sportazale.php?txid=25&name=stiepsanas-komplekss-ar-zuzanu-15-min

šo vari pamēģināt, bet es saku, labāk, kad apvieno dažādus tos staipīšanās vingrojumus, kad pati jūti, ka pilnīgi visi, visi muskuļi ir darbojušies, iesildījušies, un pēc treniņa dod tādu kā atslābumu, tik forša sajūta, tā beigu daļa man patīk vislabāk (l)
20.06.2011 18:46 |

10 gadi
Reitings 167
Reģ: 11.06.2011
Jūs man uzdzenat baigo apņemšanos skriet,rīt pamēģināšu,ja nebūs lietu un pērkons kā tagad. :D
20.06.2011 18:59 |

10 gadi
Reitings 841
BrownSugar - tu laikam linku kārtīgi neiekopēji, jo man neveras vaļa :-/
21.06.2011 17:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits