esmu bijusi uz Stockmann darba pārrunām, jo vēlējos pastrādāt Trakajās dienās.. beigās sanāca tā, ka viņi man piedāvāja pilnas slodzes darbu kosmētikas nodaļā, taču studiju grafika dēļ nācās atteikties. pārrunām bija tikai viena kārta, bijām 4 pretendentes, ko intervēja vienlaicīgi, bija jāaizpilda tests, kurā bija jautājumi par Stockmann un tādi, kas vnk pārbauda tavu IQ. pa pāriem bija arī jāanalizē situācija no ikdienas veikala darbā. kopumā gan jāsaka, ka no visām meitenēm, kas tur bija, man bija vismazākā darba pieredze, taču esmu sapratusi, ka galvenais darba intervijās, kurās atlasa darbiniekus apģērbu/kosmētikas veikaliem, ir prast parādīt savu intelektu, izteikties pilniem, izvērstiem teikumiem, skaidri formulēt domas un savu vīziju, kādu pienesumu varētu dot tava darbošanās konkrētajā uzņēmumā. protams, ļoti būtisks ir arī vizuālais izskats - ne seja utt., bet tēls kopumā, poza, kādā sēdi, kā turi rokas, cik sakopti nagi, vai smaidi atturīgi, bet pārliecinoši, nevis prasti utt. apģērbu veikalos novērtē to, ja esi saģērbusies eleganti, bet stilīgi.