Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Svaigā ēšana(nekas cepts vai vārīts, tikai svaigs)

 
Reitings 5
Reģ: 23.08.2010

Vasara ir klāt un domāju, ka varētu ēst tikai svaigus ēdienu. Tātad - nekas cepts, vārīts, tikai svaigs. tas nozīmē arī atteikšanos no gaļas, jo jēlu gaļu taču neēdīšu.

Man prātā nāk aukstā zupa, visādu veidu dārzeņu salāti, augļu salāti ar jogurtu vai savā sulā, svaigi spiestas sulas.

Ko jūs vēl varētu ieteikt? Jo dzīvot uz salātiem, man liekas, ka ir ļoti grūti.

06.06.2011 00:51 |
 
Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Man šis pasākums šķiet diezgan radikāls. Gaļa, zivis vismaz man ir nepieciešami produkti un atteikšanās no tiem nebūtu laba,jo jebkurš diētas ārsts ieteiks ēst gaļu- to jau var necept, bet vārīt vai sautēt, lai mazāk kaloriju, ja to visu dari diētas nolūkā.
06.06.2011 00:53 |
 
Reitings 81
Reģ: 12.07.2010
Nu man kā veģitārietei nešķiet, ka tā vienkārši var tikai vasarā ēst svaigi, bet rudenī sākt atkal gaļu štopēt iekšā! :-/
06.06.2011 00:54 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
a kadelj nonaci pie tadas velmes?
06.06.2011 00:56 |
 
Reitings 651
Reģ: 20.06.2009
es neizturētu,man patīk št ,garšo ēst un es nojūgtos! :-D :-D Un man vispār ļoti garšo karsts ēdiens,pagatavots :D
ja godīgi nu principā par tevis nosauktajiem jau neko vairak ar nezinu,augļi,dārzeņi,salāti,ogas,
nu lai veicas! :)
06.06.2011 00:57 |
 
Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Nu es neesmu veģitāriete, bet esmu periodiski atturējusies no gaļas. Nu teiksim uz divām nedēļām, bet tad noteikti lietoju zivis. Un,ja neēd gaļu tad jādomā ar kādiem produktiem aistāsi gaļu, jo organismam vajag visas uzturvielas. Tas nav tik vienkārši nemaz kā liekas- o neēdīšu gaļu un viss. Domāju,ka veģetāriete man piekritīs, ka uztirā līdz ar to ir jālieto produkti, kas nav gaļa, bet satur to pašu ko gaļa- B grupas vitamīns, dzelzi, mangānu, varu, fosforu
06.06.2011 00:58 |
 
Reitings 100
Reģ: 29.01.2009
Nu, teorētiski jogurts un kefīrs (aukstajā zupā) nav svaigs, tie ir termiski apstrādāti produkti.

Es vienu mēnesi nodzīvoju svaigēšanā, bet tas bija janvāris (ne īpaši piemērots laiks, haha). Nebija slikti (jutos labi, nekādi kuņģi nesāpēja, vienīgi baigi daudz laika bija, jo nav jāgatavo), vienīgi tad tie augļi & dārzeņi bija tādi - nekādi. Vēl ēdu riekstus. Tomēr tas nebija 'mans ceļš' - garšo termiski apstrādāti ēdieni, man pietiek ar vegānismu.
06.06.2011 00:59 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Skaitās, ka svaigēšanā drīkst apstrādāt produktus līdz 45 grādu temperatūrai.
Var taisīt, piemēram, dažādus blenderējumus.
Nesen pa ltv1 bija ļoti interesants raidījums, kur svaigēšanas restorāna pavārs gatavoja dažādus ēdienus, tajā skaitā "majonēzi". :) Tur reklamēja arī grāmatu par svaigēšanu, tā kā ja tā vēlme tam pievērsties ir visnotaļ nopietna, tad tā grāmata noteikti būs ļoti noderīga. :)
06.06.2011 01:00 |
 
Reitings 197
Reģ: 29.01.2009
Doma raw food vai vienkarsi est visu svaigu?
06.06.2011 01:01 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es neiztureetu taadu tikai svaigaa eesanu :-) man garso cepts un vaariits un grilleets :-) pat iedomaaties nevaru kaa var paartikt tikai no svaigaa..bet visu cienju idejai :-)
06.06.2011 01:04 |
 
Reitings 81
Reģ: 12.07.2010
Protams, ka graudus un riekstus ir veselīgi ēst, tad jau problēmas ar B vitamīnu nevajadzētu būt! :-)
06.06.2011 01:08 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es pati neēdu gaļu un zivis, bet, ja godīgi, konkrētu vielu uzņemšanai īpaši nepievēršu uzmanību :) Ēdu, kas kārojas. Un dzīva esmu :D Teiktu, ka pat veselīga pēc velna :D
06.06.2011 01:10 |
 
Reitings 5
Reģ: 23.08.2010
switched on - kā to raidījumu sauca?
06.06.2011 02:42 |
 
Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
pārāk sarežģīti. tomēr no gaļas var arī neatteikties pilnībā. pastāv jau tādi apstrādes veidi kā vītināšana un kūpināšana
06.06.2011 02:47 |
 
Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
gribēsiet riktīgas svaigēdājas būt, veikala pienu ar nedzersiet. būs jāmeklē pie tantiņām :D
06.06.2011 02:49 |
 
Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
graudus var uzbriedināt un ēst ar svaigām ogām un/vai medu - tiešām daudz garšīgāk nekā izklausās.

lasi var ēst svaigu.

lielopu gaļu arī var lietot termiski neapstrādātu - sagriež superplānās šķēlītēs, pārkaisa ar pipariem, sīpolu ripiņām, pētersiļiem un rīvētu sieru [nezinu gan vai siers svaigēšanā iederās].

var taisīt auksto zupu no blenderētiem tomātiem, dārzeņu [principā visu iespējamo] sulas, sagriestiem redīsiem un paprikas, garnelēm [bet tās laikam pārdodas vārītas un tad saldētas, tā ka nezinu vai der pie svaigēšanas] un sasmalcinātiem zaļumiem un pipariem.

tie ir mani varianti, k.gan pati ēdu pārsvarā ceptu/vārītu. :D
06.06.2011 02:53 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Redz kur ir tas raidījums :)
http://www.dzivite.lv/dzivites-raidijumi/437/
06.06.2011 02:56 |
 
Reitings 14
Reģ: 29.01.2009
svigēšanā neietilpst jogurts, vispār visi dzīvnieku produkti, izņemot medu

un gaļa un zivis , protams, var ēst jēlas, bet tur jau pašā pamatā tas nav atbilstoši, jo princips ir, lai ēdiens ir dzīvs, bet gaļa ir dzīva tikai tad, ka vēl staigā :D

bet nu veiksmi! pati neesmu svaigēdāja, bet esmu diezgan daudz interesējusies, sanāk saskarties, jo atrodas tuvu vegānismam(:

lieto riekstus, sēklas, eļļas - bet tad skaties, lai ir neapstrādāti rieksti/sēklas, veikalā pārsvarā nopērkami apstrādāti. indijas rieksti, piemēram, principā vienmēr ir apstrādāti, meklē norādes, ka raw

un internetā ir pilns ar labāk receptēm, var gan kūkas taisīt gan visu ko, bet nevar īsti saprast cik ļoti nopietni tu to domā - vēl ir variants, ka ēd tikai augļus un riekstus, monolītā ēšana vai kkā tā. bet, jagribi gatavot, tad iečeko receptes. vēl ir arī auzas, griķi etc, bet tur arī meklē ar norādi, ka raw


draugos ir arī domubiedri, pameklē, tur daudz labas informācijas un pieredzes.
16.06.2011 13:56 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
arī par šo ar kolēģiem vakar runājām-un nolēmām, ka tas ir galīgi slimi.
kas tad mums vajadzētu arī iet tikai pa mežu un ēst visu, ko atrodam??
kāpēc ar varu ir jāpagriež laiks atpakaļ??

un ir Rīgā tas viens svaigēdāju restorāns, tur moška kaut kādas receptes ir, bet nu man draugiem bija uzdāvinātas dāvanu kartes, šie aizgāja-galiiiigi garām :-/
16.06.2011 14:00 |
 
Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
http://svaigedajs.blogspot.com/

Tur ir viss,sāc tik lasīt no 1.dienas.

Pazīstu meiteni,kura eksperimentālos nolūkos 1 mēnesi ēda kā svaigēdāji, nometa 8kg -sākuma svars 65kg uz 170cm. Uzlabojās āda,baltāki zobi, pasliktinājās matu stāvoklis, visu laiku bija viegli aizkaitināma, sāpēja galva, nespēks.
16.06.2011 14:53 |
 
Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Starp citu, viena bijusī latviešu izcelsmes finansiste Sarma Melngaile Ņujorkā ir izveidojusi svaigēšanas restorānu, esot tik populārs, ka uz viņas restorānu nākot ēst pat Gvineta Paltrova, Pols Makartnijs, Žizele Bundhena, Bils Klintons. Savulaik "Dienā" bija plašs raksts par šo dāmu.
16.06.2011 15:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!