Esmu no laukiem. kas atbraucu uz Rīgu, apmēram reizi mēnesī vienmēr brīnos kur cilvēki tik labi dzīvo! Tādas mašīnas pa ielām braukā. Es vienmēr padomāju, kur tie cilvēki strādā. sakiet vai tiešām Rīgā ir tik labi, ka var dzīvot uz urrraa.
coquette, Krāslavas novada administratīvajā teritorijā ietilpst 12 teritoriālās vienības:
1. Aulejas pagasts
2. Indras pagasts
3. Izvaltas pagasts
4. Kalniešu pagasts
5. Kaplavas pagasts
6. Kombuļu pagasts
7. Krāslavas pagasts
8. Piedrujas pagasts
9. Robežnieku pagasts
10. Skaistas pagasts
11. Ūdrīšu pagasts
12. Krāslavas pilsēta
Elissa- bet taču katrā valstī un pilsētā ir savi tumšie nostūri- nabadzīgie rajoni. Tad jau braucot arī uz "augstākas klases" vietu,tur redzi tikai nabadzību?
Es uzskatu,ka labas mašīnas mums ir daudz un pat par daudz.
Nu jā... Parīzē nu noteikti nav nabadzības - arī Ziemeļāfrikas melnie Parīzes priekšpilsētās ir biezie :-D Un streiko un demolē viņi arī aiz labas dzīves :-D Un korupcijas Francijas varas iestādēs arī nav un nekad nav bijis. Ha ha ha!
Mani jau deviņdesmito sākumā fascenējušas mašīnas Rīgas ielās, bet kad nācās saskarties ar to cilvēku ienākumu avotiem, mati cēlās stāvus!!! Šodien jau ir citāda situācija, daudzi inženieri, juristi, ekonomisti, vidējā līmeņa menedzēri pelna labi, bet cita gālējība, protams, ir neskaitāmie kredīti.. Postpadomju sndroms (lecam pāri pakaļai, sorry), ne pielikt, ne atņemt :)
Carmela, jā , protams, ir. :-) Bet, pirmkārt, es izteicu savu subjektīvo redzējumu, nevis absolūto patiesību. Un tika jau salīdzināta Rīga, nevis visas priekšpilsētas un nostūri. Arī nerunājot par rajoniem, man personīgi Rīgas centrs neliekas tik bagāts un iespaidīgs( ne mašīnu, ne cilvēku ziņā),salīdzinot ar citu Eiropas pilsētu centriem, kā citām meitenēm. Tas arī viss.
Nu, un Ms. Elissa, Tev tas tiešām nešķiet samērā loģiski?
Valsts, kas salīdzinoši nesen izrāvusies no pretīgas politiskās sistēmas, nevar būt tādos augstumos kā vecumveca Rietumeiropas valsts. Manuprāt, te pat nav vietas salīdzināšanai.
Priekš postpadomju valsts skats Rīgas ielās ir pat ļoti pieklājīgs.
Un ekskluzīvs ir ekskluzīvs.. arī Rietumeiropā tādas mašīnas neredzēsiet uz katra stūra (tāpat lielākā daļa būs ģimeniskie, lēti ekspluatējamie auto).. tāpēc jau arī tās ir ekskluzīvas.
Nesaprotu šito mūžīgo latviešu čīkstēšanu un pelnu kaisīšanu uz galvas, cik te mums viss ir slikti, cik te viss ir smirdīgs, pretīgs, kādi cilvēki, cik mums pāri nodarīts un kādā bedrē esam utt. Katram jāsāk pašam ar sevi - ko mēs katrs pats esam darījuši, lai valstī, tai skaitā arī Rīgā, būtu labāk? Kāds ir mūsu katra paša devums, lai dzīvotu labāk? ;-)
switched on, es iebildu pret to, ka Rīgā braukājot labākie un ekskluzīvākie auto, pie tam vairumā.Kā arī vidējais iedzīvotāju slānis ir dikti turīgs pēc skata. Tā nav.
Tam , ka Rīga ir skaista u eiropeiska pilsēta , es piekrītu pilnībā.
Abalone, padzīvojot uz vietas, redzot dzīves līmeni, cilvēkus, sabiedrības uzvedību u.tml. Viskrasāko kontrastu es, piemēram , redzu starp veca gadu gājuma cilvēkiem. Rīgā es vēl nekad, diemžēl , neesmu redzējusi vecas tantiņas smalki noģērbtas, dzerot tēju labā restorānā. Varbūt man nav laimējies, bet man tiešām ir ļoti žēl, ka pie mums tā nav.
Vēlreiz saku, ka šķiet muļķīgi salīdzināt. Rīga ir tur, kur ir, un, par spīti ne mazajām problēmām, izskatās labi gan ar savu vidējo slāni, gan ar mašīnām. Tas, cik no tā izskata ir butaforija, jau ir cits jautājums.