Olas.

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010

Tā nu sanācis, ka mums tagad ledusskapī tonna ar olām no laukiem, un tagad sāku domāt kā lai tās visas pagatavoju :D

Zinu, omletes, vēršacis, vienkārši vārītas, jā. Bet es gribētu zināt, varbūt kādai ir kāda recepte, kur nepieciešamas daudz olas? Nu tādu kārtīgu pamatēdienu - pusdienas vai vakariņas, nevis brokastis (man olas tikai ar brokastīm asociējas), ko var barot arī vīrietim, vislabāk ar kaut kādu gaļu ;D

25.05.2011 00:45 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
ā, olu liķieris ,to es vēlētos pamēģināt iztaisīt (l)
25.05.2011 02:06 |

Reitings 318
Reģ: 19.01.2010
Jāāā,vēl skābeņu zupa, man ļoti garšo,ja pieliek daudz, daudz olu:)
25.05.2011 02:11 |

Reitings 772
Reģ: 29.01.2009
...iekopēju no Sirmā receptēm... :)

MARINĒTAS CIETI VĀRĪTAS OLAS

Tieši tādā pašā veidā vari marinēt ne tikai olas, bet arī sieru. Un marināde citā reizē var pārtapt par ļoti garšīgu salātu mērci.

Rozmarīns – 3 kātiņi
Cieti vārītas olas – 3 gab.
Ābolu etiķis – 2 ēdamkarotes
Olīveļļa – 500 ml
Kaperi – 1 ēdamkarote
Sāls – 1 šķipsna
Marinēti tomāti – 2 gab.
Čili – puspāksts

Sāc ar marinādes pagatavošanu. Lej traukā ābolu etiķi (to var aizstāt ar upeņu sulu, sojas mērci etc.), puslitru olīveļļas, ber klāt kaperus, sakapātu čili un šķipsnu sāls, visu labi samaisi.
Tad liec burkā rozmarīnu (vari likt arī jebkurus citus garšaugus), pāris marinētos tomātus (ne tikai garšai, bet arī smukumam) un mizotas vārītās olas. Lej pāri sagatavoto marinādi un taisi vāku ciet. Pēc pāris stundām olas jau garšos mazliet citādāk. Kādu nedēļu tās var uzglabāt pavisam mierīgi. Ja gribi procesu paildzināt, gan burku, gan marinādi termiski apstrādā.
25.05.2011 12:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits