Stereotipi - tautības.

Reitings 68
Reģ: 27.03.2011

Labprāt padiskutētu un palasītu jūsu pieredzi par kādiem stereotipiem, kas jums radušies, vai kas ir vispār plaši izplatīti par kādām konkrētām tautībām. Bieži ir dzirdēts, ka, kontaktējoties ar šiem cilvēkiem tuvāk, iespaidi un domas mainās, varbūt jums ir kādi interesanti gadījumi saistībā ar šo tēmu? :-)

24.05.2011 23:21 |

Reitings 68
Man personīgi, tīri labi patīk tie krievi, kas tiešām dzīvo tai Krievijā. Mūsu pašu mūždien apspiestie/nesaprastie simpātijas neizraisa, bet tā kā mana tante ir ieprecējusies Maskavā, tad šie radi man liekas jauki, atvērti un sirsnīgi!
24.05.2011 23:56 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
oj, man dzīvojoties apmaiņas gadā vidusskolā un tagad studējot Francijā, kur man universitātē ne tikai francūži, bet cilvēki no visas pasaules, vispār priekšstati ir gan jauni radušies, gan vecie ir izzuduši. Kā kādu cilvēku iepazīstu, tā man tie stereotipi mainās. bet, protams, ka skandināvi ir klusāki un cilvēki no dienvideiropas skaļāki. man ļoti patīk cilvēki no Dienvidamerikas. No āzijas viņi visi vairāk savā bariņā tusējas, bet man viņi patīk, klusi, mierīgi, smaidīgi, visu laiku viņiem tāds zen :D
Man patīk arī krievijas krievi, ļoooti sirsnīgi cilvēki, un kā jau te viena meitene iepriekš pieminēja, nevar salīdzināt ar Latvijas urļikiem.
Zinu, ka man pret vienu rasi vai tautību vai ko citu (īsti nezinu kā lai noformulē arābus - rase - eiropieši, bet visi nedzīvo arābijā :D, nu, musulmaņi) ir ļoti ļoti lieli aizspriedmi, un diemžēl, es, diezgan pacifistiski noskaņotā meitene, šeit dzīvojot esmu kļuvusi ar nedaudz rasistisku noslieci. Bet ko var darīt, ka lielāko daļu šejienes noziegumu pastrādā arābi, ka ja tu viņiem uz ielas neiedod, cigareti, kad viņi prasa, viņi nolamā 3stāvīgajos tavu māti, ģimeni un suni, ka vienkārši lielās pilsētas jau ir palikušas bīstamas to lohu dēļ, un visu pārņem kebabs.
24.05.2011 23:56 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Par sekstūristiem mans viedoklis ir tāds pats kā volcom.Tādi šķiet pretīgi vienalga kuras tautības.
Tā kā runājam par stereotipiem(nevis kkādām 100% pierādītām patiesībām vai ko tādu),krievi man šķiet ļoti agresīvi un rupji.Bet turki šķiet kkādi glumiķi ar kuriem ne īpaši prieks kontaktēties.
Ļoti patīk skandināvi. :)
24.05.2011 23:58 |

10 gadi
Reitings 4946
Bet nu jau atkal. Varbūt ar tiem arābiem kā ar krieviem. Savās valstīs forši, un tikai visi tie franču geto urļiki ir debīli? nekad neesmu bijusi arābu valstīs, tāpēc nezinu
24.05.2011 23:58 |

Reitings 68
Man ar arābiem tieši otrādi ir ļoti laba pieredze. Vienreiz Londonā gadījās nakts vidū aizmaldīties, bail jau bija nenormāli, bet vienīgie, kas gadījās pa ceļam, bija daži arābu izcelsmes vīrieši. :-D Jautājot ceļu, protams, biju satraukusies, bet nu laipni centās palīdzēt, izstāstīja, kur iet un vēl gabaliņu pavadīja. :-D

Bet nu tā bija vienīgā reize, līdz ar to par visiem neņemos spriest.
24.05.2011 23:59 |

10 gadi
Reitings 4946
* rase nevis eiropieši, bet eiropeīdā
25.05.2011 00:00 |

Reitings 68
Ā, bet nu viņi arī izskatījās tādi ''ne urļiki'', bet tīri sakarīgi cilvēki, kas mācās vai strādā tur.
25.05.2011 00:00 |

10 gadi
Reitings 4946
Nu jā, vispār, kad es tā iedomājos, man taču pašai kursā ir pāris arābi, bet visi forši, neurlā saģērbušies un sakarīgi. tad vienkārši mans stereotips ir nevis pret arābiem, bet pret urlu geto rasi kā tādu :D nu jo bravūrīgāks esi, jo krutāk
25.05.2011 00:02 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
demoiselle, ne par tēmu, bet tev to apmaiņu organizēja skola, pati vai kā savādāk? :-) Jautāju, jo pati vidusskolā mācoties meklēju Francijā kaut ko tādu, galu galā, paliku vīlusies, ka neko piemērotu neatradu.

Par tautībām - ienīstu stereotipus un arī tos, kas klejo par tiem pašiem latviešiem - man nav ne mazākās vēlmes censties cilvēkus pārliecināt, ka tā nav, nav vēlmes kaunēties par savu tautību, tādēļ arī cenšos nepakļauties stereotipiem, jo tas, ka dažādām tautām ir dažādi temperamenti nepadara viņus par sliktiem cilvēkiem.
Un piemēram, te dažām patīk skandināvi, ziemeļi un tā joprojām, bet mana paziņa, amerikāniete, kura gadu Somijā nodzīvoja strādājot au-pair, teica, ka tur sāka jukt prātā, jo cilvēki ir PĀRĀK auksti savās emocijās, pārāk atturīgi, kautrīgi. Tā kā es pati esmu vairāk ziemeļniece savā attieksmē pret pasauli, man labāk patīk dienvidnieki - labs kontrasts, atvērti cilvēki. Jo īpaši jūsmoju par spāņiem, ar itāļiem nav nācies pārāk bieži sastapties, atskaitot tos tūristus Rīgā, kuri ļoti slikti zina angļu valodu. :-D
25.05.2011 00:05 |

10 gadi
Reitings 4946
braucu ar organizāciju AFS. citi brauca ar YFU
25.05.2011 00:41 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es nemainu savas domas par Francuziem-iepazinos ar paris viriesiem Tahiti un ari seit Amerika-man vini liekas loti simpatiksi,kaut gan mana francuziete ir skeptiska un saka ,amerikani labak patik! :-)
Ka jau teicu,manas doamas par melnadainiem ,izglitotiem viriesiem ir loti pozitivas! (l)
Krievu viriesi Kalifornija ,man labak patik ,ka sievietes,kuras ir loti skalas,tads uzkritoss gerbsanas veids-domaju - nepatikama veida...! |-)
25.05.2011 00:48 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Bez pamata jau tie stereotipi nav radušies, bet mana dzīves pieredze vairāk liek ticēt personību temperamentu tipiem . Ir pietiekami daudz atvērtu latviešu, zviedru, norvēģu un klusu, mierīgu krievu, itāļu un spāņu. Haotisku vācieti gan neesmu redzējusi, bet tas gan jau tāpēc, ka īpaši daudz ar viņiem nav sanācis kontaktēties.
25.05.2011 03:40 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Piekritu par amerikaniem-varbut gruti teikt par austrumu krastu-jo Nujorka cilveki vairak lidzigi Eiropas cilvekiem,bet Kalifornija tiesam cilveki ir tadi loti smaidigi,tadi,salidzinosi draudzigi varbut!Darba lielas prasibas,bet majas apstaklos loti patikami! :-)
25.05.2011 03:44 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Pilniibaa piekriitu volcom viedoklim.
Uzskatu,ka viss ir atkariigs vairaak vai mazaak,no pasha cilveeka,nevis no taa no kurienes vinjsh naak.Piemeeram,man arii patiik melnaadainie,tachu ir bijusi liela pieredze,cik vinji ir riebiigi,vulgaari.Piemeers:eju ar draudzeni pa ielu ap 7 vakaraa,runaajamies,ejam garaam melnajiem,tie saakkko teikt,redzot to,ka mees vnk ignoreejam un neesam nekaadas vieglas uzvediibas meichas,tie saak apsaukaat un bljaut,kuraa vietaa un ko grib iespraust.Fuck.Vot man vnk taadiem tipiem gribas ar savu 9cm papeedi iedot pa seju! :)
Atkaape no melnaas teemas-man patiik Japaanji,kjiinieshi,vaacieshi,spaanji,arii krievi ljoti patiik (ne latvieshu "urlas",kaa jau te mineeja) :)
25.05.2011 04:29 |

Reitings 11
Reģ: 27.09.2009
Manai mentalitatei tuvi ir turki, itali, krievi, jo es pati esmu atverta, tiesa un karstasiniga. (l) Bet, protams, ne par visiem to var teikt, jo ir pazistams arii loti nosveerts un kautrigs italis. :-D Vel esmu labas domas par indiesiem, jo cik man ir nacies sastapties, loti sirsniigi un pieklajigi.Augstu verte uzticibu un draudzibu. Ja klust par draugu, tad uz muuzhu. Man pazistamie ir no UK.
25.05.2011 06:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)