Dusmu pilna vientuļā māmiņa...

Reitings 29
Reģ: 20.05.2011

Sveikas. Sākšu ar to, ka man ir 19 gadi. Manam draugam 22. Nesen uzzināju, ka esmu stāvoklī. Esmu jau 8. nedēļā. Man ir draugs, esam kopā aptuveni 3 gadus, arī dzīvojam kopā. Pastāstīju daugam par berniņu, kopīgi izdomājām, ka mazuli nepaturēsim. Tomēr dienu pirms aborta, runāju ar mammu, tanti un visu lēnām pardomāju un izlēmu mazuli paturēt. To pasakot draugam, viņš vienkārši mainījas par visiem 100%. Bija gatavs ar varu aizvilkt uz slimnīcu lai iztaisu abortu. Tad sāka teikt vienkārši briesmīgas lietas - ka gribot šķirties, viņš mani negribot, un lai līdz nakošai nedēļai savācu pekeles un vācoties prom, ka ja bēbīti paturēšu es viņam sabojāšot visu dzīvi. Pirms jau uzzinājām, ka gaidam mazuli viss gāja uz īso. Par mazuli teica, ka viņu negribot, ka es no viņa nekādu atbalstu varu negaidīt. Tad sāka runāt par alimentiem, kas man nemaz nebija ienācis prātā. Teica, ka iedeva man naudu abortam un ar to arī viss beigšoties. Un ka es palikšu resna, neglīta un nekopta, ka mani neviens tadu negribēs un kur nu vēl kopā ar bērnu. Tad kā jau liela daļa vīriešu, teica, ka viņš neesot parliecināts vai tas ir viņa berns. Tagad viņš vienkārši mani ignorē, nekadi apskāvieni, ne bučas, ne jauki vārdi. Viņš staigā apkārt, dara ko grib. Tagad aizbrauca uz citu pilsētu ar draugiem kopā izklaidēties. Vakar biju uz televizoriem, redzēju kā mazajam sitas sirsniņa. Parādiju bildīti ar mūsu mazuli, domāju, ka kaut kas mainīsies. Bet diemžēl bija tas pats ledus aukstais skatiens un nekādas emocijas. Es vienkārsi nekad nesapratisu tos cilvekus kuri nespēj uznemties atbildibu un kā var nemīlēt savu miesu un asinis. Es bērniņu mīlēšu cik vien manos spēkos. Bet kad iedomājos, ka būšu viena un iedomājoties, ka viņš ir tik vienaldzīgs un vēl visi tie pateiktie vārdi. Es vienkārsi nevaru valdīties, es sevī iekšā turu tik daudz naida, es vāros dusmās. Man liekas, ka tulīt eksplodēšu. Ko lai es daru? Kā varu iznīcināt tās dusmas kuras mani no iekšpuses ēd nost??

20.05.2011 22:55 |

Reitings 2925
Reģ: 29.01.2009
negribas ticēt,ka viņa mamma būs viņa pusē..
21.05.2011 02:34 |

Reitings 744
bet, ja tomēr viņai mammai būs kādi iebildumi, tad kā saka - ābols no ābeles tālu nekrīt...
21.05.2011 02:38 |

Reitings 836
Reģ: 27.10.2009
shoko_fan

tad viņa vismaz būs mēģinājusi. ja abi vienādi, tad zinās, ka jāmūk, cik tālu vien var.
21.05.2011 02:45 |

Reitings 744
bet es jau arī esmu par to, ka ir jāmēģina un jāsaka :)
21.05.2011 02:47 |

Reitings 1468
Reģ: 04.04.2011
es 100%entīgi atbalstu tavu izvēli, Ikstite18, un vēlu tev lielu izturību.
bet,manuprāt, ar pašu 'vīrieti' kontaktus gan labāk vairs nemeklēt. viņš nav ne tevis,ne tava bērniņa cienīgs.
piedod, man drīz būs 22,viņam tikai 21,esam jau runājuši par bērniņu,bet saprotam,ka vēl ir par agru. bet,ja kkas tāds atgadītos, izvēle būtu skaidra un bērniņš saņemtu mūsu abu mīlestību.
tavi tuvie un mīļie būs tavs lielākais atbalsts un jums viss izdosies.

es ieteiktu tev apsēsties un padomāt par to,ka tu un tavs bērniņs dzīvē esat pelnījuši daudz vairāk un daudz labāku vīrieti, tēti. un, lai arī cik banāli neizklausītos, viss,kas notiek, notiek uz labu. un tici man, dusmas pašas pagaisīs, lai gan kādu laiku vēl sāpēs.

protams,viņam nevari piespiest atbalstīt tavu lēmumu,ja viņš nejūtas tam gatavs, bet cieņu un vismaz finansiālu atbalstu tu esi pelnījusi.

un es piekrītu tām,kas saka,ka tev tomēr ir jāizrunājas ar viņa vecākiem.

turies.
21.05.2011 02:48 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Tev ir tikai 19. Visas iespējas atrast jaunu vīrieti, kurš jūs abus mīlēs. Tikai nepadodies! :-)
Viņa mammai noteikti pasaki. Varbūt viņa tieši tevi atbalstīs, jo visas mammas tak nav tik šerpas un nesaprotošas, kā varbūt liekas.
21.05.2011 02:57 |

Reitings 2295
Es uzskatu, ka lēmums par abortu/bērniņa paturēšanu jāpieņem ABIEM vecākiem kopā, nevis viens izlemj un otru nostāda fakta priekšā. Neticu, ka nav iespējams vienoties. Nav iespējams vienīgi tad, ja abi vai viens runā emociju iespaidā, nevis racionāli un saprātīgi.

Ja esi izlēmusi bērniņu paturēt - lai veicas!

Kaut gan saku... ja paliksi viena, tu kļūsi par vientuļo māti. Un tā nav nekāda saldā dzīve. Iedomājies, kam tev nāksies iziet cauri - ardievas mācībām, darbam, puišu distancēšanās no tevis, kad uzzinās par bērnu, ļoti grūti būs dibināt attiecības, un kad dibināsi -bērna un patēva attiecības... uff
Negribu baidīt, bet saku uzreiz, ka viegli nebūs
21.05.2011 12:13 |

Reitings 29
Tu runa tā it kā mazulis nozīmētu manas dzīves beigas. Nedomāju, ka tā dēļ nevarētu macīties vai dibināt karjeru. Musdienās taču ir savādāk. Visi radi ir tikai par to lai mazo dzīvībiņu paturu, līdz ar to no viņiem atbalstu saņemšu viennozīmīgi. Mans tētis pat jau sāk skatīties vārdiņus internetā. :-) Un tieši dibinot attiecības ar kādu, pasakot par bērniņu un redzot, ka attieksme tā dēl pret mani nemainīsies, sapratīšu, ka mani patiešām mīl. Galu galā ir taču pasaulē arī normali vīrieši.
21.05.2011 12:29 |

Reitings 2643
Reģ: 06.01.2011
ja mazais ir pieteicies, tad tā jābūt ;-)

galvenais, lai ir atbalsts no Tavu sencīšu puses un tad jau...

par džeku neiespringsti- nav vērts... lai izaug no bērnudārza līmeņa un tad domā tālāk...
21.05.2011 12:40 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Ikstite18, man šķiet, ka tas nav tāpat kā vīrietim pieņemt lēmumu, jo zem viņa sirds jau neguļ tā dzīvība, turklāt bērniņš pretojas tām negācijām, ticu, ka viņš jūt, ka sieviete viņu nevēlas un viņš pretojas raidot citus signālus, ko sieviete sauc par mātišķām jūtām, man tā vienkārši liekas.
Un vīrietis neriskē ar savu veselību, un turpmākām iespējām iegūt bērnu bet sieviete gan, un vēl briesmīgāk būtu ja sieviete izdarītu abortu ar tādu nevēlēšanos, tas iedragātu psihi uz visu atlikušo dzīvi.

Varbūt pat ir slikti nosodīt viņa izvēli "NĒ", jo tā ir viņa izvēle, un katram ir iespējas izvēlēties, protams no mātišķās puses tas ir briesmīgi un gļēvulīgi, bet ja mēs esam viņa ādā un galvā, tad cilvēks nevar pieņemt to ko ļoti nevēlas, nu nevar un viss...
Galvenais Tev izturību, jo ja visi ir gatavi atbalstīt, tas ir brīnišķīgi :-) un ja kāds cits vīrietis tevi mīlēs, tad viņam nebūs tā problēma.
21.05.2011 12:42 |

Reitings 2643
Reģ: 06.01.2011
vismazāk uztraucies par to, ka paliksi viena ar mazo un neviens vīrietis Tevi negribēs.. mūsdienu reālā situācija ir tāda, ka pat pilnīgi brīva sieviete nevar dabūt normālu un sakarīgu vīrieti... Tev vismaz būs dēļ kā dzīvot un cīnīties... ;-)
21.05.2011 12:47 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Droši vien būs no tiem kadriem, kas pēc 20gadiem uzradīsies un bērns pēkšņi būs ļoti vajadzīgs..
Ja Tev ir materiāls atbalsts no vecāku puses, savāc savas pekeles no tā duraka, un ej dzīvo pie vecākiem :)
21.05.2011 13:21 |

Reitings 2677
Reģ: 27.07.2010
Daudz no svara, ir tas, ka mamma un tuvinieki tevi atbalsta un atbalstīs, tas, manuprāt, ir ļoti svarīgi..
Bet vīrietis normāls kabans tev, bet tā ir, ka ļoti reti, kad čalis 22 gados vēlas mazo vai nopietnas attiecības, jā, viņiem it kā attiecības ir, viss forši, bet tai pat laikā viņi neaizdomājas, par to kas būs nākotnē, vai viņš grib būt kopā ar meiteni ilgāk un, piemēram, dibināt ģimeni.Protams, ne visi tādi ir, bet lielākā daļa ir tādi un tad, kad tu pajautā, kā tu mani redzi savā nākotnē, tad atbilde ir, es pats nezinu, ko es darīšu, kā būs tā būs..
Vienkārši vīriešiem tā ģimeniskā domāšana atnāk vēlāk, citiem vispār neatnāk.
21.05.2011 13:22 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Es gribēju pajautāt zinošām meitenēm,te autore rakstīja,ka abortu ar zālēm jau veikt par vēlu, līdz ar to man jautājums: vai Latvijā tagad ir pieejams arī medikamentozais aborts ļoti agrīnos laikos? Atceros, ka pirms kādiem gadiem diviem dzirdēju, ka daudzās valstīs tā ir norma, bet mums nav pieejams, tātad kkas šai lietā ir tomēr mainījies un pavirzījies?
21.05.2011 13:33 |

Reitings 29
Medikamentozo abortu var veikt tikai agrinā stāvoklī. Tam ir plusi, jo nav nekādas ķirurģiskas iejaukšanas. Jaiedzer zales atrsta klatbūtnē, lai apturetu augla attistibu. Cik zinu pec dazam dienam atkal jaiedzer. Pēc tam vienkārši ir kā parastas menstruācijas, tikai nedudz stiprākas un sāpes vēdara lejasdaļā. Un tādā veida tas auglītis iziet arā no organisma. Tas tikai it kā maksājot ap 300 Ls, vismaz tā izlasīju interneta, bet man pazistama meitene šo metodi taisīja par tiem pašiem 50 ls
21.05.2011 13:49 |

Reitings 29
Medikamentozo abortu var veikt tikai agrinā stāvoklī. Tam ir plusi, jo nav nekādas ķirurģiskas iejaukšanas. Jaiedzer zales atrsta klatbūtnē, lai apturetu augla attistibu. Cik zinu pec dazam dienam atkal jaiedzer. Pēc tam vienkārši ir kā parastas menstruācijas, tikai nedudz stiprākas un sāpes vēdara lejasdaļā. Un tādā veida tas auglītis iziet arā no organisma. Tas tikai it kā maksājot ap 300 Ls, vismaz tā izlasīju interneta, bet man pazistama meitene šo metodi taisīja par tiem pašiem 50 ls
21.05.2011 13:49 |

Reitings 29
Un jā, tagad Latvija tas arī ir pieejams.
21.05.2011 13:50 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ikstīt, atvaino, ka uzmācos, nezini, līdz kurai nedēļai? Vnk,interesē!
21.05.2011 13:51 |

Reitings 29
Tu nepavisam neuzmācies. Internetā rakstīts, ka drīkst veikt līdz 7 nedēlai. Bet tikuntā labāk konsultēties ar dakterīti, viņš pastāstīs sīkāk un pateiks kā labāk. :)
21.05.2011 13:58 |

Reitings 173
Jā, protams, no tava skatījuma vīrietis šķiet nelietis un viņa rīcība (vārdi) nav attaisnojami, ja jūsu starpā valdīja mīlestība. Taču kā tu justos viņa vietā, ja bērnu pilnīgi un absolūti negribētu, bet otra puse tev spītīgi paziņotu, ka dzemdēs, neskatoties uz tavām vēlmēm un nākotnes plāniem? (t) Godīgi sakot, arī es tādu cilvēku gribētu izsvītrot no savas dzīves, jo es ļoti labi saprotu cilvēkus, kas bērnus nevēlas vispār vai nevēlas uz šo brīdi. Bērns nav spēļmantiņa, viņš jums būs visu mūžu, un, patīk tev tas vai nē, tagad tu viņu otram uzspied ar varu! Vai tu domā, ka bērns pats būs laimīgs par tēvu un tēvs par bērnu, kuru nevēlas?
Var jau te pātarot par to, ka nav ko nodarboties ar seksu, ja nav gatavi bērnam, bet nav vairs vidusslaiki, kad bērni ir tad un tik daudz "kā Dievs devis".
21.05.2011 13:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits