Atgadījums 15. trolejbusā...

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009

Sveikas!

Tā nu sanāca, ka šodien bija jāizmanto šis transporta līdzeklis. Iekāpu, apsēdos blakus durvīm. Tur jau tusē 3 čigāni. Divi trelejbusa vidū, viens pie durvīm, kur esmu es. Redzu, ka viņš nopēta meitenes mantas, kas grasās kāpt ārā. Noklepojos un paskatos uz viņu ar niknu skatienu, lai viņš redz, ka esmu pamanījusi. Viņš atkāpjas. Nākamajā pieturā viņš nobrauc gar vienas sievietes kabatu ar roku. Es atkal veltu niknu skatienu. Viņš atkāpjas un aiziet līdz saviem draugiem. Tuvojoties nākamajai pieturai, kurā arī man bija jāizkāpj, viņš atgrizās pie durvīm. Nostājas man blakus. Priekšā stāv vīrietis. Pēc skata normāls cilvēks, izskatījās, ka pasniedzējs. Redzu, ka čigāns skatās viņa kabatā. Protams, roka slīd un grib apzagt.. es ierunājos "Vīrieti, uzmanties!". Nu diezgan paskaļi. Atverās trolejbusa durvis un tas čigāns man parauj aiz matiem un grib iesist pa seju. Es viņu nogrūžu un izlecu no trolejbusa kopā ar citiem. Viņš līdz un man uzbrūk... iesitu viņam kārtīgi un nobļāvos, šis aiztinās.

Ziniet, kas mani pārsteidza? Tas vīrietis, kuru paglābu no apzagšanas man nepalīdzēja. Viņš vnk pagrieza muguru un aizgāja, kad tas maita uzbruka. Citi arī nereāģēja. Kaut kā stulbi sajutos...

Jūs, ja redzat, ka grib kādu apzagt esat teikušas?

14.05.2011 22:18 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
laila2, man gan pēc visa aprakstītā kkā vairs neliekas, ka cilvēki palīdzētu :-D
15.05.2011 17:49 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Protams, Tu izglābi vairākus cilvēkus, bet, diemžēl, šāda veida riskēšana varēja Tev beigties letāli.. Risku vajag azināties.
Un, nē, neesmu redzējusi,ka kādu grib apzagt. Ja tur ir iesaistīti ieroči-vienalga, lai paņem visu, bet dzīvu atstāj..
15.05.2011 22:04 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Uz kurieni brauc 15.trolejbuss? :-|
Un kas par skolu ir tuvumā?

Šermuļi vien pārskrien,iedomājoties,ja būtu krēslā kaut kur jābrauc. :-|
15.05.2011 22:10 |

Reitings 4504
15. caur "Maskačku brauc". Skolu tur ir daudz.
Bet pati tagad braukājot uz Lomanosova ielu-redzu pārsvarā jauniešus-studentus, man laikam tādi veiksmīgi trolejbusi gadās.
15.05.2011 22:13 |

10 gadi
Reitings 4681
Reģ: 29.01.2009
Šausmas!
Labi, ka man ar to trolejbusu nav jābrauc!
Kontrole tur arī droši vien izvairās iet! :-D
15.05.2011 22:20 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Gemini, es neredzēju nekādu ieroci viņam. Un tāda arī nebija. Toties, apkārt bija daudz cilvēku. Jā, es nedomāju, ka viņš uzbruks, tajā pašā laikā, es taču biju cilvēkos. Kāpēc viņi nepalīdzēja? Jo tas bija pārāk riskanti? Apzināts risks un vienaldzība ir divas dažādas lietas.
15.05.2011 22:28 |

Reitings 4298
Varbūt nedaudz par citu tēmu, bet pirms dažām dienām stāvēju RIMI pie kases, priekšā man sieviete - labi ģērbta kopta utt., pirka krējumu. Kamēr pārdevēja apkalpoja pircēju pirms viņas, viņa pastiepās un paņēma cigaretes, bet uz slīdlentes nenolika. Domāju, ka, varbūt aizmirsa, bet neko arī neteicu, tante paņēma to krējumu, izsita čeku, vēl padiskutēja kaut ko par krējuma cenām, tā sieviete par cigaretēm tā arī nesamaksāja, BET, zinu, ka tas nebija netīšām. Viņa vēl ņēma no maka ārā naudu un cigaretes tikmēr pārlika otrā rokā, un, līdz ko izgāja no veikala, iebāza tās somā. Nav jau varbūt tik būtiski, bet, zinu to pārdevēju - tāda veca tante, regulāri redzu viņu tajā veikalā un šī nebija pirmā reize, kad redzēju, ka viņu kāds apčakarē, lai arī sīkumi, bet tomēr..
15.05.2011 22:41 |

Reitings 770
Malacis tu esi :) Tiešām.
Ir bijis, ka Origo viens vīrietis Kebabā paņēma somu vienam vīrietim, kad mēs ar draudzeni viņu pabrīdinājām, viņš pievāca sev tuvāk somu un man liekas, ka paldies NEpateica, bet pilnīgi pārliecināta neesmu, jo tad iejaucās zaglis, kurš sāka mums dir*t kko virsū.

Tās, kas braukā no Origo ar 18. vai 23. tolejbusu, tur arī ir manīts čigāns vairākas reizes, kas rokas slīdina gar drēbēm itkā netīšām.
Arī Vecrīgā, ja ir kāda grupu ekskursija, tur mēdz pievienoties bērnu bariņš 7- 11 gadu veci, kuri novērš tūristu uzmanību un pēc tam apzog.
15.05.2011 22:43 |

Reitings 184
Reģ: 11.01.2010
es 15.trolejbusā izglābu vienas sievietes somu. Viņa man pēc tam pateica paldies.
A tas smirdošais pēc alkohola zaglis pienāca man klāt un pateica, ka man nākamreiz iztīrīšot tukšas kabatas :D

es nereaģēju un šis izkāpa..

tādi kropļi.
dzimuši tādi
15.05.2011 23:03 |

Reitings 2840
cherry_cake vai tad nesāka pīkstēt drošības vārti?
15.05.2011 23:24 |

Reitings 4504
melllsss, pašlaik, zinot apkārtējo vienaldzību, šāda veida citu aizstāvība ir risks. Nevajag ieroci pat, diemžēl.
15.05.2011 23:33 |

Reitings 5478
Pati braukājos uz fakultāti ar 15.trolejbusu!
Vienreiz bija tā,ka stāvēju pie durvīm,lai drīzumā izkāptu (pie durvīm stāvēja čigāniete un man blakus čigāns,biju abu čigānu ielenkumā) un tad tikai redzēju,ka man tā čigāniete ik pa laikam skatījās acīs (es,protams,izvairījos),bet tas čigāns man IT KĀ netīšām ar roku nobrauca gar dibenu un pēc tam gar vējjakas kabatām,jo domāja,ka varbūt ir vaļā vai viegli attaisāmas,bet nabadziņš kļūdījās,jo nekad neko tādās kabatās neturu :-) Bet sajūta tiešām bija pretīga un biku sirds arī iedrebējās (s)
15.05.2011 23:34 |

Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
Drosminiece, tiešām apsveicama rīcība no Tavas puses, bet vīrietim liels fui :-O
16.05.2011 03:38 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Tava drosme tiešām ir apsveicama.
Man, paldies Deivam, nekad nekas tāds nav gadījies. Bet es vienmēr uz visiem skatos ar aizdomu, jo liekas, ka katrs aizdomīga izskata cilvēks grib mani apzagt.
Bet īstenībā, Tevis rakstītais lika aizdomāties par cilvēku vienaldzību. Vienmēr licies, ka ja nu kas, tad gan jau kāds cits onkulis mani tajā sabiedriskajā aizstāvētu. Bet figu - drošivien neliktos ne zinis, jo visiem jau ir bail.
Es nezinu, ko darītu tādā situācija. Visticamāk, mani pārņemtu bailes un nerīkotos tā drosmīgi...
Bet īstenībā pārsteidz arī cilvēku nepiesardzība. Vai tiešām šie cilveki nezin, ka 15. trolejbusā šādi gadījumi notiek bieži. Prieks, ka nepārvietojos ar šo transportu, bet braucot citā sabiedriskajā, es vienmēr somu kārtīgi iežmiedzu sev klēpī un vaktēju apkārt notiekošu..
16.05.2011 04:02 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ne par zagšanu, bet turpinot te komentāros iesākto tēmu par cilvēku vienaldzību - man ar draudzeni pirms pāris gadiem gadījās ļoti nepatīkams un savā ziņā pat šausminošs gadījums. Braucām vakarā, laikam piektdienas, ap astoņiem 21. autobusā. Sēdējām pašās beigās. Labs garastāvoklis, mēs arī tādas kā vienmēr - par kaut ko jokojam, smejamies. Goda vārds - ne skaļi, ne rēcot pa visu autobusu, bet tā, savā nodabā. Tieši nākamajā rindā sēž sieviete, kura...neatceros vairs tik sīki kā viss sākās, bet laikam viņa piecēlās un mums likās, ka kāps ārā, bet pēkšņi pagriezās pret mums un sāka teikt "jūs par mani smējāties? Jā? Es zinu, ka par mani". Mēs atbildam, pamatīgi nobijušās, ka nē, ne par viņu, mēs par savām lietām. Kas protams, arī bija patiesība. Pa labi no mums vēl sēdēja pārītis, pret viņiem viņa pagriezās un teica "jūs gan man patīkat", savukārt tad atkal paskatījās uz mums "bet jūs gan bezkaunīgas" un tad vēl un vēl un vēl kaut ko. Neko pretī neteicām, es vispār aiz šoka klusēju, draudzene vēl kaut kā centās taisnoties. Viss brīnišķīgais notikums izvērtās tā, ka sākās roku vicināšana. Ne no mūsu puses, protams. Trāpīja gan man, gan draudzenei pa seju. VIENĪGĀ autobusā, kurš nebija tukšs, atsaucās blakus nemiera cēlājai sēdošā sieviete, krievu tautības (bet protams! Latviešiem, acīmredzot vispār vienmēr pie kājas kas notiek ar cilvēkiem) un centās nomierināt viņu. Viņai izdevās. Izkāpa ārā.
Vēl tagad atceros šo gadījumu ar šausmām nevis tādēļ, ka šī te "trakā" mums uzbruka, bet gan tādēļ, ka tur bija pieauguši vīrieši, vēl citi cilvēki un vienīgā, kas centās palīdzēt bija sieviete un viņa galu galā, arī riskēja ar savu veselību (nevar zināt, ko nenormālā būtu vēl izdarījusi!). Man šķiet, ka normāla būtu situācija ja tur esošie vīrieši un vispār - vairāki cilvēki pienāktu un ja vajag, pat satvertu šo te trako, turētu un izsauktu ātro palīdzību. Jo skaidrs, ka cilvēkam ir psihiski traucējumi. Bet nekā. Un nevar zināt, kā būtu beidzies, ja ne izpalīdzīgā sieviete. Tāds lūk, jautrs stāstiņš.
16.05.2011 07:20 |

Reitings 503
Reģ: 29.07.2009
Man vienīgais sabiedriskajā transportā gadījies piedzīvojums ir pirms pāris gadiem autobusā uz mani, es atvainojos par izteicienu, dročījošs vecs čigāns :-/
Bet par zādzībām daudz dzirdēts.
16.05.2011 12:50 |

Reitings 306
Reģ: 14.10.2010
Suada, Deco. Man ari līdzīgi bija tieši tajā pašā tunelī.Mēs ar draugu pamanījām,ka iet meitene pa trepēm austiņas uz ausīm un pa to laiku čigāni (arī sieviete un vīrieti) tūlīt jau rokas bāzīs somā iekšā.Draugs sāka skaļi teikt,eu,eu šie paskatījās uz mums un savā vervelējošāja valodā nāca riktīgi virsū, gribēja jau sadot es parāvu draugu un rāvu viņu prom,atkratījāmies.
Kopš man nozaga (Origo) nedēļas jaunu telefonu,kam biju vergojusi un krājusi naudu visu vasaru, es ļoti sargu savas mantas un somu tikai priekšā turu.
16.05.2011 13:12 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Ja braucu 15. trolejbusa labi gerbts, man ari medz spiesties virsu, bet, ja sagerbjos veca adene un palietotos dzinsos, tad - nezog.
16.05.2011 14:39 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
ljoti paziistama situaacija, man bija kas liidziigs, tikai nedaudz citaa izpildiijumaa. seedeeja viirietis ar beernu, bernam bija kaadi 3 gadi - puika. iekaapa nakamaja pieturaa cits viirietis un nostaajaas netaalu no taa viriesha, kas seez ar beernu, beerns saak raudaat, otram viirietim tas saaka sagaadaat neertiibas un diskomfortu, ka beerns raud un saaka aizraadiit tam beerna teevam, lai shis apklusina beernu, beerna teevs brutaali panjem savu beernu kleepi un aiztaisa vinjam muti :'-( par cik beerns raudaaja, vinjam bija gruuti elpot un teevs turot muti ciet, vinjam liedza elpot veel vairaak! tas bija shausmiigi, tas viirietis saaka vinjam paarmest, ka ne jau tieshajaa noziimee bija domaajis apklusinaat beernu, karoche vinji saaka lekties un beigaas saaka kauties un beerns nogaazaas starp benjkiem un tika miiciits ar kaajaam, tajaa briidii mana sirds neiztureeja un no es no trolejbusa beigaas skreeju jaukties divu viirieshu kautinjaa, jo bija bail par beernu, glaabu beernu un liidu kautinjaa, bljaavot pa visu trolli "vai viirieshu vispaar nav sheit?"....beigaas vinji beidza lekties, bet es neiztureeju un izkaapu laukaa, gaaju ar triicoshaam rokaam un raudaaju visu celju. taads staasts.
Un ko es visaa shajaa gribeeju teikt, ka mani tieshaam izbriina muusu viirieshi!!!! es biju patiesaa shokaa, ka lielajaa trolejbusaa nebija itin neviens normaals vecis, kas pieceltos un iejauktos, redzot ka es - sievietes buudama - liidu divu lielu vechu kautinjaa. mani tieshaam tas trakoti paarsteidz.
16.05.2011 15:24 |

Reitings 2518
Reģ: 25.01.2010
MAn draugs stāstīja, ka viņam zināmām meitenēm autobusā sēžot pretī vecim viņas apdročīja.
16.05.2011 15:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits