Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Neieinteresēta, patmīlīga maita.

Reitings 68
Reģ: 27.03.2011

Tādu apzīmējumu par sevi dabūju dzirdēt no sava bijušā. Kāpēc? Jo pēc manas izturēšanās esot sapratis, ka nav man vajadzīgs. Tad es sāku domāt, vai tiešām tā ir. Nonācu pie secinājuma, ka man viņš tomēr bija vajadzīgs, bet ne jau katru mīļu dienu, ne jau nemitīgi mīļojoties un čubinoties. Varbūt ar mani kaut kas nav kārtībā, bet nu man nav vajadzīgi telefona zvani piecas reizes dienā un tamlīdzīgi, ja man zvana tad, kad es runāt nevēlos, tas mani var sakaitināt ne pa jokam. Nu jā.

Un tad es sāku domāt vēl tālāk, un sapratu, ka var jau būt, ka viņam ir taisnība. Man visu mūžu ir tāda kā dubulta daba: laiku pa laikam man ir nepieciešama sabiedrība, bet biežāk ir tā, ka vēlos būt divatā ar sevi pašu, jo tā jūtos vislabāk. Nu jau šī otrā fāze nepāriet jau vairākus mēnešu un tas pamazām sāk arī bojāt attiecības ar draugiem, re, attiecības ar nu jau ex ir izjukušas. Man tikai rodas jautājums, kāpēc cilvēku nevar pieņemt tādu, kāds viņš ir? Laikam jau egoisms manī ir dikti augstā pakāpē, jo, nu es,protams, mīlu savus tuvos cilvēkus, bet kaut kā no bērnības ir sanācis tā, ka sevi es mīlu vairāk. Acīmredzot, nemāku draudzēties. Vai arī man tādi draugi gadījušies, kuriem vajag biežas tikšanās, sazvanīšanos par sīkumiem (doh!), un tā tālāk..

Un tas viss noved pie tā, ka esmu apjukumā. No vienas puses es saprotu, ka varbūt vajadzētu censties mainīties un vairāk izbaudīt citu cilvēku klātbūtni, bet no otras, sitiet mani nost, ja man negribas, tad negribas. Varbūt vienīgā bērna sindroms? :-D

Jautājums - vai egoisms ir pārvarams/uzveicams?

14.05.2011 19:41 |

Reitings 68
?
14.05.2011 19:41 |

Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Pēc izlasītā spriežu,ka tev nemaz nav svarīgi pārvarēt savu egoismu,jo tu to pieņem kā normālu lietu un netaisies neko mainīt!Ja pats negrib mainīties,tad arī attiecības ar apkārtējiem neuzlabosies!
14.05.2011 19:47 |

Reitings 1202
Džīz, tas nav normāli, ka jāzvana piecas reizes dienā un jāmīlinās, un jāčubinās. Man arī kādreiz viens tāds debīls draugs bija, es ciest nevarēju to ucināšanos, :Q~~~~~ Priecājies labāk, ka esi tikusi vaļā no tāda duraka. Pats trakākais bija, ka viņš man tās simts reizes dienā, kad sūtīja sms, rakstīja apmēram vienu un to pašu un vēl apvainojās par to, ka es uz katru sms neatbildu! :D
14.05.2011 19:48 |

Reitings 4838
Man arī bija džeks,kas vairākas reizes dienā zvanījās vai katru vakaru vienā laikā!Briesmīgi-tiešām jau palika tas kaitinoši |-) Beigās vnk necēlu vairs to telefonu un skandāli bija garantēti :-) Vnk sapratu,ka man nepatīk,ja man tik bieži zvanās un kontrolē :-D
14.05.2011 19:53 |

Reitings 1080
Laipni lūgta bariņā,jo egoisms bieži vien arī mani traucē (t)
14.05.2011 20:13 |

Reitings 2051
Ai, tas ir tikai normāli, ka laiku pa laikam apriebjas cilvēki... Man arī tā ir, ka nemaz tik ļoti nekārojas ar draugiem tusēties un ar draudzenēm čalot par visādiem sūdiem. Draugs par laimi mani nekontrolē un 100 sms dienā nesūta - strādājam atsevišķi, satiekamies tikai vakaros un arī brīvdienās ne vienmēr esam kopā, jo viņš brauc apciemot vecākus, bet palieku mūsu kopīgajā dzīvoklī un strādāju/mācos. Un mums tā ir labi, jo ir prieks satikties un nepaspējam sakrist viens otram uz nerviem! :-D Neuzskatu, ka ir normāli non-stopā zvanīties un čubināties, varbūt attiecību sākumā tas ir ok, bet vēlāk taču jāatrod arī kādas citas nodarbes, ne? :-D Manuprāt tas nav nekāds egoisms - cilvēki ir dažādi, citi sabiedriskāki, citi mazāk sabiedriski. Es goda vārds varu visu dienu pavadīt viena pati un itin nemaz nesailgoties pēc kompānijas.. Pārējos parasti atšuju ar tekstiem, ka man jāmācās un pati izbaudu mieru un klusumu. (l) Risinājums viens - atrodi pašpietiekami vīrieti, kas ir pārāk aizņemts strādājot/mācoties/ar saviem draugiem, lai tevi konstanti tracinātu ar savu klātbūtni. Un kad satiksieties, tad būs vēlme arī pačubināties un pabūt kopā!
14.05.2011 20:25 |

10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Mans tagadējais ir no tiem, kas sūta 100 sms dienā. Ok, tiekamies tikai nedēļas nogalēs, ar retiem izņēmumiem, kad aizbraucu uz mājām. Brīžam liekas, ka viņš gaida, lai es to vien darītu, kā sēdētu pie telefona un atbildētu (t)
15.05.2011 18:41 |

Reitings 2087
Jā, egoisms ir pārvarams/uzveicams, lai gan labāk skanētu, ka tas ir noslēpjams un slāpējams. Egoisti pēc dabas ir visi cilvēki, vieni prot to sevī "aprakt", otri ir pārāk gļēvi, lai atzītu viņos mītošo egoismu, trešie, ceturtie arī ir, bet tas nav svarīgi.
15.05.2011 18:46 |

Reitings 494
Es vispār no kompānijas meklētājas esmu palikusi par vienpati. Man pašai ar sevi ir labi, bet sev tuvos nenoraidu nu un cenšos tos pieņemt, lai arī kādi šamējie nebūtu... Bet vispār man, par laimi, nav apkārt tādi cilvēki, kas vislaik lien dvēselē... :-)
15.05.2011 18:51 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Egoismam un patmīlībai būtībā nav ne vainas. Tikai jāskatās, vai cilvēks, ar ko esi kopā, attiecīgās īpašības savā partnerī vērtē augstu un uzkata par pieņemamām. Ja tas tā nav, tad arī notiks likšana mainīties un nespēja pieņemt. Tas ir tāpat, kā Tu nespēj pieņemt daudzo zvanīšanos dienā!
Atbildot uz galveno jautājumu - egoisma pakāpe var mainīties. Varbūt ne piespiedu kārtā, bet kaut kādu apstāķļu radīta: piemēram, piedzimstot bērnam, vai sastopot partneri, kurā samīlās tik ļoti, ka nekas svarīgāks dzīvē nav.
15.05.2011 19:16 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas loti divaini,ka tikai tapec ,ka negribi cilveku satikt biezak ,vins tevi nosauc par maitu!
Es ar vardu "egisms", saprotu daudz vairak-tas tiesam ir cilveks ,kurs centrejas tikai uz sevi,savam vajadzibam-vispar loti reti aizdomajas par kada cita velmem...!
Tagad saku domat,vai egoists tiesam varetu peksni mainities-tas butu loti gruti-jo liekas tas ir rakstura,kaut kas tads ,kas tiesam ir dabas dots.Var piespiest ,bet vai egoists bus laimigs- sevi piespiest darit to ,kas nepatik?! :-( Noteikti ne-man liekas loti gruti...! |-) Tapec tas ir egoists,ka dara visu ta ,ka pasam patik,jutas labi!
15.05.2011 19:30 |

10 gadi
Reitings 1529
Jā, man arī tā bija. Viens puisis katru dienu zvanīja, vēl sms pa dienu sūtīju, tas bija tik kaitinoši, ka man jāatskaitās par to, ko esmu darījusi u.t.t. Tad, kad izšķīros bija tāds atvieglojums. Man nepatīk arī satikties, sazvanīties bieži.
15.05.2011 19:48 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Tā laikam ir tā saderība. Lai abiem sakrīt vēlme pēc kopā būšanas daudzuma.
Jo ir arī otra galējība- kad viens no diviem par otru neliekas ne zinis 3-4 dienas (tas nozīmē, ne sms, ne zvani), vai pat veselas divas nedēļas. Nav pareiza vai nepareiza attiecību modeļa- katram ir sava nepieciešamība pēc uzmanības, sabiedrības.
15.05.2011 19:53 |

Reitings 112
Reģ: 13.08.2009
Neuzskatu, ka vēlme pabūt vainai ir egoisms. Man liekas, ka tas ir stulbi, ja ne mirkli nevar iztikt bez otra cilvēka sev blakus.
15.05.2011 20:04 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es ari domaju,ka tas ir divaini,ja cilveks grib but viens ,tad to pieraksta egoismam...Es par sevi varetu teikt-ka tas ir pedejais ,kas mani ir -egoisms,bet man loti patik but vienai-ipasi pedeja laika! (t)
15.05.2011 20:17 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!