par latvisku Latviju

Reitings 528
Reģ: 10.08.2009

http://www.youtube.com/watch?v=Qx50L9ptH8c&feature=player_embedded

Tiek vākti paraksti, lai rosinātu izmaiņas Satversmes 112.pantā, kas to izteiktu šādā redakcijā: „112. Ikvienam ir tiesības uz izglītību. Valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību valsts valodā. Pamatizglītība ir obligāta.” Likumprojekta pārejas noteikumos savukārt ir noteikts, ka ar 2012.gada 1.septembri visās valsts un pašvaldību izglītības iestādēs, sākot ar pirmo klasi, mācības notiek valsts valodā.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) izsludināja parakstu vākšanu Satversmes grozījumu par valsts apmaksātu izglītību tikai latviešu valodā ierosināšanai. Parakstu vākšana notiks no šā gada 11.maija līdz 9.jūnijam.

Informācija par vietām kur var parakstīties visā Latvijā un ārpus tās.

http://web.cvk.lv/pub/public/29928.html

Iesiet parakstīties? :-)

11.05.2011 19:08 |

Reitings 696
Reģ: 03.11.2010
Cupcake man liekas, ka lielākā cepiena ņēmēja esi tu pati! tev tā neliekas? :-)
12.05.2011 00:13 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
she-e, es esmu latviete, tādēļ laikam tie mani secinājumi tik švaki :D Es jau necepos,man vienkārši nav ko darīt, tādēļ šeit sēžu un kaut ko rakstu :D
12.05.2011 00:13 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
Meitenes, dzīvē ir daudz šausmīgākas lietas par ko satraukties :)Kā kaķis Leopolds teica: "Ребята, давайте жить дружно!" :D
12.05.2011 00:15 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
to es zinu, ka francuuzhi arii taapat kaa krievi visur tikai savaa valodaa :D nav kaa vaacieshi, piemeeram :D
bet nu neko, man vismaz veel viena valoda kontaa. Vispaar man riebjas striideeties un argumenteet netaa (ir ir man visi argumenti, bet slinkums rakstiit. forshaak dziivee par nopietnaam teemaam runaat), taapat lielaaka dalja vienmeer paliek pie sava. lai nu kaa, ja vareetu, balsotu par to valsts valodu skolaas, bet nevaru. jauku vakaru :)
12.05.2011 00:18 |

Reitings 350
Reģ: 19.11.2009
Man liekas, ka ieviešot šādu likumu latviešu valodas līmenis tikai pasliktināsies :-/ - padomājiet pašas, visi kas iepriekš runāja un mācījas krieviski pāries uz latviešu valodu, vai viņi varēs uzreiz runāt pareizi? ;-) Vienkārši biežāk skanēs sakropļota latviešu valoda, turklāt tas vēl pastiprinās krievu un latviešu naidu cits pret citu! Un vēl, vai tiešām nav skaidrs, ka Latvijā dzimušie krievi arī ir cilvēki, un tas kas dzimis tepat Latvijā, kur izauga, visu mūžu stradāja un maksāja nodokļus viņa vecāki ir pelnījis mācīties savā dzimtā valodā, un tas taču neietekmē latviešu valodas zināšanas! Manas domas tādas: kas grib zināt un runāt latviešu valodu- tas zinās un runās, bet kas nezin un negrib- nekādi likumi vaņam neliks to darīt!
12.05.2011 00:30 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Lollipop, pati tu sviesta kalngals, esmu ilgus gadus nostrādājusi skolā mācot svešvalodu no 1.-12. tā kā es zinu, ko es runāju, svešvalodas apgūšana ir viens, bet pilnīgas mācības svešvalodā ir kas cits.
Turklāt, kamēr jūs te ir laiks ņemties par tik svarīgiem jautājumiem, latvietes, paskatieties pašas, cik tīri runājat jūs.
Cik jūs bozīgas, ka nevarat atrast darbu,jo jums ir vai nu princips vai nezināšana.
Bet tikmēr man nav laika, darbs mani visur sameklē! :-D
12.05.2011 00:32 |

Reitings 120
Reģ: 29.01.2009
Super labs viedoklis! :)

http://dzedajs.posterous.com/es-esmu-latvietis

12.05.2011 14:12 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Iešu parakstīties.
12.05.2011 14:16 |

10 gadi
Reitings 396
Reģ: 29.08.2009
Ja paraksti būs savākti, tad tāpat uzreiz no 1.klases neieviesīs mācības latviešu valodā..tas viss notiks pamazām!
Es noteikti iešu parakstīties!
12.05.2011 14:19 |

Reitings 45
Reģ: 26.08.2009
Tas dzedajs viedoklis ir vairāk nekā nožēlojams. Es varētu uzrakstīt par viņu, bet tur komentāros jau liela daļa taisnības izteikta, īpaši izcelšu Jerk, Jānis un sevišķi Jēkabs Mednis komentārus.
12.05.2011 14:30 |

Reitings 446
Man patika šis :-D

"Galvena krievu nacionala rakstura iezime ir nezeliba, nevis vienkarsa nezeliba, bet sadistiska nezeliba. Es nerunaju par atseviskam dusmu izpausmem, es runaju par nacijas psihisko stavokli, par nacijas dveseli"

M Gorkijs

"Es neesmu lepns, ka esmu krievs,tads vienkarsi ir mans eksistences stavoklis. Un kad es domaju par musu vestures skaistumu ilgi pirms noladetajiem mongloliem un ilgi pirms noladetas Maskavas, kura ir vel lielaks kauns par mongoliem, es bezceriba gribu nokrist zeme, tikai iedomajoties vien, ko mes esam izdarijusi.."

A.K.Tolstojs

"Nevis nacija, bet mezoni un izdzimteni... " Gerstens

"Nevis nacija, bet elles izdzimums" V Rozanovs

"Ta ir nacija, kas lozna pa visu Eiropu meklejot lietas, ko sabojat un izpostit tikai tiras izklaides pec.." F. Dostojevskis

"Ubagu un zaglu nacija" S. Rozdestvinskis

"Sataniska nacija" Z. Gippus

"Aitu bars, stulbas cukas, mezoniga slepkavu orda" M. Bulgakovs

"Man patik amerikanu sievietes. Vinas seksuali dara tadas lietas, par kuram krievu sivietes pat neiedomajas - iet dusa.." J. Smirnofs

"No patriotiska mita krievu tauta ir kluvusi par drausmigu realitati" L. Trockis
12.05.2011 15:08 |

Reitings 120
Divi loki! " Es varētu uzrakstīt par viņu, bet tur komentāros jau liela daļa taisnības izteikta"

šaubos, ka Tu vari uzrakstīt kaut ko par viņu, jo viņu nepazīsti (es arī nē)! Tā ir vislielākā neizglītotība, ja konfilkts tiek pārnests uz personisko līmeni.

Bet beidzot ir kāda forša diskusija - cik cilvēku, tik viedokļu! :)
12.05.2011 15:15 |

Reitings 10475
Dolcezza, a latvieši kā nācija ir labāki, malacis, bļe! :-D
12.05.2011 15:16 |

Reitings 4298
Esmu PAR no tāda viedokļa, ka mācos Rīgas Tehniskajā universitātē jau piekto gadu un redzu, kas tur notiek, vairāk kā puse studentu, šķiet, ir krievu tautības, un daudziem ar latv.val. ir milzīgas problēmas, man vienkārši derdzās, ja students pajautā lekcijas laikā kaut ko pasniedzējam krieviski un pasniedzējs gari un plaši izskaidro jautāto KRIEVU valodā. Un talāk jau aiziet plašas diskusijas visas lekcijas garumā tikai krieviski. Es nejūtos vainīga, ka krievu valodu neprotu. Esmu runājusi ar krievu studentiem, kuri knapi dažus vārdus latviski zina - KĀ tādi var studēt augstskolā, kurā mācības notiek Latviešu valodā? Un vairumā gadījumu viņi jau nav vainīgi, jo mācījušies skolā līdz 12.klasei krieviski, un tas ir bijis viņu vecāku lēmums. Bet jā, ir arī indivīdi, kuri principā nerunās Latviski.

Vārdusakot, uzskatu gan, ka jā, bezmaksas izglītībai ir jābūt valsts valodā.
12.05.2011 15:19 |

Reitings 2170
Uh, kas par diskusiju izveidojusies!
Un visvairāk mani smīdina cupcake komentāri :D

Krievu valodu es māku, turklāt pietiekami labi. Gan runāt, gan rakstīt, gan lasīt. Bet lielākoties to neizmantoju principa pēc. Un nē, man nav bail, ka krievu valodas zināšanu trūkums ieteikmēs manu karjeru, tāpēc tas nav iemesls, kāpēc iešu parakstīties.
Runājot par to, kas var piespiest krievus mācīties latviešu valodu. Mēs esam Latvijā un Eiropas Savienībā. Krievu valoda nav ne otrā valsts valoda, ne ES oficiālā valoda. Līdz ar to, ne uz kādām valodas tiesībām viņi vispār nevarētu pretendēt. Nesaprot - paši vainīgi. Mūsu valsts jau tāpat ir ļoti pretīmnākoša un krievi nav nekādi izstumtie.
12.05.2011 15:22 |

Reitings 10475
Cherry cake, tas tāpēc,ka krievu cilvēks, ebreju cilvēks vienmēr rebījis un rubī tehnikā daudz labāk nekā latvietis! Latvieši tak humanitārie, tjip tik bla bla un apriet tos, kas labāki! Norij to! :-D
12.05.2011 15:26 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
mana siikaa maasa iet krievu skolaa, bet es buutu tikai PAR, ja vinja buutu gaajusi latvieshu skolaa, vnk probleema bija tajaa, ka mana maate nespeetu vinjai paliidzeet, jo pati ljoti slikti zina latvieshu valodu :-/ es biju ierosinaajusi savulaik maatei, ka siikaa jaasuuta uz latvieshu skolu, bet manii jau neviens neklausiijaas, es pati maaciijos liidz 5ai klasei kr.skolaa un tad mani aizfiireeja uz laukiem pie omes un tur saaku iet latvieshu skolaa, godiigi trieciens prieks manis tas bijis pamatiigs, jo nezinaaju NEVIENU vaardu latviski...bet ticiet vai nee, preciizi peec pusgada, es briivi runaaju latviski :D un tagad esmu pateiciiga, ka bija shaads leemums, tagad zinu abas valodas, labaak, protams, latvieshu :)
12.05.2011 15:29 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Magdalēna, pēdējā rindkopa viedi vārdi!
Iešu parakstīties, tieši tā iemesla dēļ ko minēja Magdalēna!

Un arī es atbildu krievu valodīgajam latviski, jo strādāju valsts iestādē un tas nebūs smuki, ja atbildēšu krieviski, pat ja runā krieviski un knapi mani saprotu runāju lēni un saprotamā valodā, esmu sastapusies kad valsts iestādē(pašvaldībā_ atbild krieviski un par to biju sašauta, jo tas mani nopietni aizskāra, cits gadījums, ja zvanītājs ir ieceļotājs no Krievijas, un ne mazums tādu :-)
12.05.2011 15:35 |

Reitings 446
Nu iestāžu un apkalojosajam personalam, manuprat, ir japrot svešvalodas, jo tūristu , tak neapkalpos latviski :-D Tas nebija uzbrauciens, bet ironija.
12.05.2011 16:15 |

Reitings 65
es ieshu. tagad dzivoju Skotija. svetdien busu Latvija uz 5 dienam un noteikti aiziesu parakstities.
12.05.2011 16:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits