Iešu un parakstīšos pret (ja tā nevar, tad neiešu).
Jo:
1) tas nemazinās šo krievu valodas lietošanu sabiedriskajā transportā un uz ielas, par ko tik ļoti sašutušas cosmo lietotājas
2) Cilvēkiem ir jābūt tiesībām izvēlēties un valstij tas ir jānodrošina. Jau tagad daudzas krievu ģimenes sūta savus bērnus uz LV skolām, citi to negrib un sūta uz krievu. Valstij ir jānodrošina izvēles iespējas, ja ir pieprasījums. Kāds kko teica, ka Anglijā jau nu gan nav iespējas mācīties LV valodā. Nu domāju, ka, ja tur būtu gana daudz latviešu un gana ilgi vēsturiski, tad kaut kas tāds arī varētu būt.
3)Ja bērns nāk no krievu ģimenes, neatkarīgi no tā, vai ir vai nav bērnudārzā mācījies LV valodu, viņam būs grūti. Ja ģimenē runā tikai krieviski, tad vecākiem būs problēmas palīdzēt bērnam ar mācībām utt. Bērns var iemācīties LV valodu un var to izdarīt gana ātri, domāju, ka daudzas pazīstam bērnus, kas beiguši krievu skolas, bet runā latviski. Nevajag atņemt, iespējams, gudriem un spējīgiem bērniem iespēju mācīties valsts skolā
4)uzskatu to par naida kurināšanu un sabiedrības šķelšanu. tādu jautājumu cilāšana ne pie lā cita kā tikai asām diskusijām un apvainojumiem nenoved.
5) pazīstu iebraucēju ģimenes no Krievijas, kas šeit pārcēlušās no Krievijas (speciālisti un labi, strādā šeit) ar bērnu. Tas bērns LV valodu ne reizi nav dzirdējis. Tā nav angļu valoda, ko mācāmies skolā un ar kuru varētu būt vieglāk. Ko viņam darīt?
Esmu PAR LV valodu, uzskatu, ka katram LV iedzīvotājam tā ir jāzin, esmu par LV valodas lietošanu valsts iestādēs, BET esmu par cilvēcību, sapratni, par to, ka pamatizglītība, kas LV ir obligāta, valstij jānodrošina tāpat kā tagad.
Un man riebjas kategoriskums, aprobežotība un dažu meiteņu komentāri, kas neliecina ne par ko citu, kā dzīvošanu mucā un neizglītotību. Un tāpat man nepatīk, ka ir nācies saskarties ar to, ka tūristiem no RUS, kuru šogad starp citu LV ir daudz, tiek veltīti nievājoši uzbraucieni, jo viņi redz runā krievu valodā.
Kopumā man šķiet, ka viss ir vienkārši. Suņi rej, karavāna iet tālāk. Gudrie krievi mācās LV valodu, gudrie latvieši mācās krievu valodu un abi strādā, pelna, dzīvo ok. Aprobežotie krievi bļauj par savām tiesībām un ignorē LV valodas mācīšanos, aprobežotie latvieši kliedz "par latvisku Latviju" un abi paliek vārīties savā sulā, kašķēties un bez attīstības.