viņš var atpūsties, es nē?

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009

Mums ir bērniņš 2 mēn. Puisis pa dienu strādā darbā, vakarā pie manis un kopā ņemamies ar bērnu. Es strādāju no mājām, jo visu dienu esmu ar bērnu, baroju ar krūti.

Tā mēs esam nodzīvojušies pa mājām šos mēnešus. Tagad puisis saka, ka grib aizbraukt uz pāris dienām, tipa atpūsties un atvilkt elpu. Es viņam saku nē, jo es arī redz nevaru tā paņemt pāris dienas atvilkt elpu, jo man ik pēc pāris h jābaro bērns ar krūti.

Vai jums tas liktos godīgi, ka viņš var atpūsties, bet es nē?

Tām, kas ir māmiņas, kā jums bija?

04.05.2011 14:20 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Nesen tieši sastrīdējos ar draugu, runājot par iespējamajiem bērniem un to audzināšanu, manējais uzskata, ka ja sieviete sēž mājās ar bērnu un dara visus saimniecības darbus, tas ir "viegli", daudz grūtāk ir strādāt vecim visu dienu ( tas nekas, ka var atnākt un iekrist gultā pie tv ).Nemaz nespēju iedomāties kā būtu, ja vēl sievite strādā un audzina mazu bērnu + dara visus mājas darbus.
04.05.2011 17:37 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
aarpraats, peec shaadaam diskusijaam veel mazaak gribaas beernus (t)
04.05.2011 17:46 |

Reitings 4298
Es aizdomājos, ko es darītu šādā situācijā un ļoti grūti atbildēt.
Kur puisis vēlas aizbraukt? Ar draugiem patusēt?
Piemēram, ja puisis vakarā gribētu iet patusēties ar draugiem, es atļautu, vairākas dienas - nezinu, arī laimīga nejustos.. :-/
04.05.2011 18:36 |

10 gadi
Reitings 13520
atpūsties no kā? no tevis un bērna?
04.05.2011 18:42 |

Reitings 610
Reģ: 31.07.2010
Demoiselle, es to pašu nodomāju, kad izlasīju.
Bet vispār iesaku nekļūt par sievu zāģētāju un palaist viņu ;)
04.05.2011 18:49 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
ja, neesi gatava kko ziedot, tad nevajag bērnus taisīt.. ar to taka vajadzēja rēķināties..
tāpēc vēl nevēlos bērnus..
un nesaskatu neko sliktu, ka puisis grib no visa atpūsties..
jo vairāk viņam kko aizliegsi, jo vairāk viņam gribēsies..
04.05.2011 18:56 |

Reitings 2087
Es savu vīrieti laistu, jo viņam tiešām ir jāatpūšas, sievietes savu mātes lomu uzņem vieglāk, tāpēc būtu prātīgi reizēm vīrietim ļaut arī atpūsties.
04.05.2011 19:15 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Nu runājat jau jūs tik viegli.Bet vēl jau ir svarīgi,kāds ir pats mazulis. 2 mēneši ir vēļ ļoti mazs,un ļoti atkarīgs no mammas.Gan dēļ krūts,gan vispār emocionāli.
Ir bērniņi,kas ļoti pieraduši pie mammas,ka tikai mamma spēj nomierināt mazo,kad viņš raud. Vai arī kļūst čīkstulīgi,ja nejūt mammu.

Otrs ir tas,ka māmiņas ar lielu atbildību un mātes instinktu,gluži vienkārši nespēj tā distancēties no bērna un atpūsties 2 dienas projām. Viņas būs domās visu laiku pie mazā,vai viss kārtībā un kā iet. Ka nekāda atpūta nesanāks.Tas ir dabiski.

Vīrietim tā saikne tomēr nav tik liela un vinš bez problēmām var atpūsties un tusēt.

Sākums ir noteikti grūts,bet es uzskatu,ka tomēr ir abiem kopā jāiet tam cauri,jo abi tomēr bērniņu taisija.

Domāju,ka to vienu reizi tagad var palaist,jo viņš tāpat nesaprot un nesapratīs,būs tikai kašķis un aizvainojums tam visam pa vidu.

Bet nevajag pieļaut,lai tie braucieni kļūst par iknedēļas nodarbi.

Mazais apvelsies un tad jau būs vieglāk arī tev pašai.Līdz tam laikam,ir jāiztur un jāsaprot,ka tagad viss ir citādi un ar to bija jārēķinās ;)
04.05.2011 19:18 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tema loti interesanta,jo abi cilveki nogurusi.Te nevar teikt ,ka tikai matei ir gruti!Kadreiz tetim ari,jo tapat neguletas naktis ,pec darba nevari atpusties tapat,jo nemiers majas (t) !Man gandriz bija otradi-mani virs laida loti daudz "izskrieties"-saprata ,ka ta nenormala vienveidiba "nogalina" kadreiz! |-)
Es savu viru esmu palaidusi vienu atpusties,jo sapratu,ka cilvekam vajag mazliet ari atjegties!Ja man nebutu tads virs ,ka bija -nekad nebutu tikusi ne uz Vaciju ,ne Zviedriju! :-)
04.05.2011 19:39 |

Reitings 211
Reģ: 30.10.2010
man rodas tāds iespaids, ka Jums bērns traucē. |-) nenobriedusi domāšana, putneli.
Bērnam ir tikai 2 mēn un Jūs jau nevarat sadalīt laiku kā atvilkt elpu no ikdienas! Godīgi, nav godīgi, kuru tas interesē! Esi pieaugusi un sāciet dalīt pienākumus, jo bērns jau nav vainīgs, ka viņš ir! Kas Jums būs, kad bērnam būs lielāks vecums?
04.05.2011 21:21 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
jā, justos aizvainota, bet lepnuma dēļ palaistu gan.. bērnu jau nebarosi visu mūžu
04.05.2011 21:23 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
un ir mazuļi, kuri vienkārši neēdīs atlsaukto pienu (kur nu vēl maisījumu), kaut arī n-tās stundas būtu neēdis.. Māsas bērns ir tāds principiālists :D
04.05.2011 21:27 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Kur šitādas stulbas bābas rodas?
Nu tak nedzemdējiet, ja jums tas bērns traucē un vīrs pēc tam ir jātur pie ķēdes, jo jums redz skauž, ka viņš var atpūsties (t)
04.05.2011 21:30 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Es nesaprotu kāpēc bērniņs ir jāuztevr kā kaut kāds trauceklis? Izskatās, ka jūs vnk nebijāt pa īstam gatavi gimenei! Kapēc gan nevar atpūsties visiem kopa? Jūs taču esat gimene nevis atsevišķi funkcionējosi cilveki! Cik redzu daudziem ir mūsdienas leila problēma iekļauties gimenē - tāpat uztver sevi atsevišķi!

Aizbrauciet kaut kur visi trijatā brīvdienās - nav bebis kaut kur jaatstāj! Un ja saplanojat atbilstošas izkalides tad lieliski pavadīsiet laiku!

Ja nu tomēr jums tas bern staruce - notecini savu pienu pudelītēs un atstaj mammai... Nu nez...

Izskatās ka te divi vnk pasteigušies ir ar giemnes pieaugumu... ;)
04.05.2011 21:49 |

10 gadi
Reitings 13520
želejkonchinja +++
04.05.2011 21:51 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Domāju, palaid, bet līdz ko bērns nebūs barojams ar krūti, laid divdienniekā pati kaut kur!
04.05.2011 21:52 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Vsp nekad nevajag dalit ka tgd bernu skatīsos es, bet velak tu!!!! Ja ir ģiementad visu dara kopa - un ar bēbīti vajag pavadīt laiku abiem , nevis pa maiņam... (nope)

Vakarā tā vieta lai viens seetu ar bēbi bet otrs lūretu Tv - paspelejaties ar bēbi kopa, nomainat pameperi kopistiski, vannojat kopa - tas tikai satuvinas jūs!

Jo vīrietim bērns sak interesēt tad kad viņs jau ir paaudzies un spēj adekvati reaģēt un atbildēt! Līdz tam siveitei pašai ir javeicina kontakts! ;)

Iesaku maiīt dienas paradumus pašos pamatos, lai vairāk laika jūs ūtu gimene nevis vnk pateris un anna + kaut kur bebis! ;)
04.05.2011 21:52 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Es gan esmu par laika dalīšanu.Es negribētu visu darīt kopā ar sīko un veci.Es gribētu brīdi vienatnē arī.Vai brīdi ar draudzenēm.Tāpat kā viņš grib laiciņu vienatnē.Un tas nepadarītu mūs par sliktāku ģimeni.
Palaid viņu atpūsties.Vēlāk sarunā,atstāj bērnu viņam un atpūties pati...
Neuzskatu,ka bērna dēļ vecākiem jāzaudē sava individualitāte un tagad 24/7 jābūt pielīmētiem sīkajam pie sāniem.
Man tuva draudzene audzina bērnu.Tiesa,bērnam jau 2 gadi.Nav problēmu-atstāj ar bērna tēvu,ja ir ieplānota tējošana ar mums,pārējām.Viņiem vispār tā normāli: ir laiks,ko abi pavada ar bērnu,ir laiks,kad tikai tētis,jo mamma izvēdina galvu,un otrādi-mamma pieskata,jo tēvs atpūšas,nododas hobijiem(viņam patīk makšķerēt).Neizskatās,ka viņi būtu slikta ģimene tāpēc,ka katram ir kaut dažas stundiņas brīvā laika(pie tam ne jau katru dienu),lai atpūstos.
04.05.2011 22:03 |

10 gadi
Reitings 1513
neizlasīju gan visus komentārus, bet žēl, ka no šādiem gadījumiem daudzas tiešām uzskata, ka bērns apstādina dzīvi..
es arī zinu tādus gadījumus, bet tā kā redzu kā ir manas māsas ģimenē- saprotu, ka var būt arī savādāk- tas ir atkarīgs no savstarpējām attiecībām ģimenē!!!
ir vīrieši, kuri savu mūžu nav bērnam papmeru nomainījuši vai pabarojuši...
taču ir vīrieši, kuriem tiešām uzņemas rūpes un gādību par savu bērnu- gan kopā ar sievieti, gan vieni paši! un tas ir tikai pilnīgi loģiski un normāli.
ja jau 9 mēnešus vīrietis ir dzīvojis līdzi tam visam, gaidījis mazo...ari bērnam piedzomstot uzņemas pilnas rūpes..
mana māsa ar draugu bieži vien brauc atpūsties kopā ar mazajiem - puikam vasarā 3 un otram paliks gadiņš! super!
ja nesanāk nekur tālāk pabraukt var vienkārši siltā vakarā ar vellīšiem izbraukt, aizbraukt uz kafeknīcu.
katrā ziņā nedzīvotu kopā ar vīrieti, kurš uzskata, ka mans pienākums ir sēdēt mājās un ņemties ar bērnu- un tā nav viņa atbildība.
un visos šajos negātīvajos gadījumos, manuprāt, vaina ir pašas attiecības- viss tas- viņš grib to, es to, viņš nesaprot, neatbalsta, nepalīdz,utt,utt.
tas ir jūsu KOPĪGS bērns, jūsu mīlestības augliīs, kuram būtu šī mīlestība vēl vairāj jāvairo un jāpiešķir krāsas, nevis jāievieš skaudība,utt.
man tiešām tas viss uzdzen dusmas, jo es redzu ģimenes modeli, kurā ir iespējas, ka abi rūpējas par bērnu un bērns nepastādina dzīvi- viņi kopā apmeklē teātri, kino, atstāj mazo, vai atpūšas kopā!
04.05.2011 22:07 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Varbut tapec ,ka visa dzive veltita stradajot ar slimiem cilvekiem,man si briviba bija loti nepieciesama-tiesam no visiem!Es pasaku godigi!Mums ar viru, visur ejot ar berniem,ta nebija atputa-ta bija atkal bernu skatisana!Reizem viram vel bija jaskatas tie citi brekuli ari :-D Mes viens otram tiesam devam mazliet ieelot svaigu gaisu,but bez gimenes!Es domaju ,ka cilveks nevar but egoists ,un domat tikai par sevi-mazliet jaiedzilinas taja otra ari.Ir sievietes ,kuram ir 5 un vairak bernu, un nevelas neko vairak dzive-es biju citada! (t) Kadreiz velejos but ara no visa ta!!Virs mani saprata loti labi! :-) Tas bija galvenais :-) !
04.05.2011 22:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits