Ja taisi burkānkūku, šī ir fantastiska recepte. Indiešu variants, jo klāt nav olu :-) un var pielikt kurkumu, lai labāk pārstrādājās kviešu milti :-)
Burkānu kūka.
750g burkāni smalki sarīvēti
150g sviests (saldkrējuma)
175g cukurs
125g rozīnes
125g kokosriekstu skaidiņas
125g valrieksti
175g skābais krējums
600g kviešu milti
1 (30g) paciņa cepamā pulvera
valriekstu aplej ar karstu ūdeni, lai būtu mīksti un varētu saspiest putriņā. Tad visu saber vienā traukā un saimaisa. Mīklai jābūt tādai ne šķidrai, bet ne arī pilnīgi cietai. Atstāj nedaudz krējumu, ko uzliet virsū (glazūrai), kad kūka gatava. Var virsū uzbērt arī veselus, izmērcētus valriekstus. cep 180C temp. apm. 35 40 min.