Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kāda ir saskārusies ar šādu problēmu?

Reitings 419
Reģ: 29.01.2009

vai kādai ir pēdas īkšķa kauliņa deformācija - takā izvirzījies kauliņš uz āru?

1,5 mēneša laikā ar šauriem cietiem apaviem esmu sabeigusi savas kājas. un man ir šie kauliņi uz āru. Un tie sāp, valkājot par platus un it kā ērtus apavus.

Rīt dodos pie ortopēta - traumatologa. Un baidos, ka būs pilnīgi jātaisa operācija :%27-(

vai kāda ir tikusi veikta šī operācija? vai arī kādai paziņai?

internetu esmu izložņājusi krustām šķērsām. un rītdienas ortopēda apmeklējums vēl šķiet tik tāls.

eh :-/

27.04.2011 01:37 |

Reitings 216
Ja sapratu pareizi, tad vienai manai draudzenei bija šāda problēma un viņai kādu pusgadu atpakaļ tika veikta operācija.

Cik sapratu, viņa jau ilgi gaidīja rindā uz to valsts apmaksāto operāciju. Pēc tam viņai bija saģipsēta kāja un ziemas slidenajā laikā ar kruķiem kādu mēnesi bija jāstaigā. Tad tāda īpaša bote pēc tam bija jāvalkā. Un šobrīd īsti papēžkurpes neatļaujas vēl uzvilkt, bet cer un sapņo, ka kādreiz atkal varēs! :)

Ja interesē kaut kas vairāk, varu pajautāt viņai, varbūt viņa ir ar mieru ar Tevi papļāpāt par šo tēmu! :)
27.04.2011 01:43 |

Reitings 419
šausmas. es bez papēžiem vsp nevaru :%27-(

un te tev nu bija, pastaigāju ar zara cietajām laiviņām. un kājas sabeigtas. un nu jau 3 mēneši pagājuši. un kauliņi kā ir uz āru, tā ir. neskatoties uz to, ka nomainīju apavus :%27-(

jā, labprāt pakonsultētos ar viņu.
uzraksti man - [email protected]
27.04.2011 01:48 |

Reitings 171
man tieshi taada pati situaacija bija ar ZARAS apaviem - izvirziijaas kaulinjsh un nenormaali saapeeja taa ka dazhubriidi pat asaras saskreeja aciis ejot vnk botinjaas.. :%27-(

aizgaaju liidz kjirurgam (pazinja) un vinjsh man lika uzlikt shnjabja kompreses taa pat pa maajaam un tad izrakstiija smeeri ko smeereet katru riitu un vakaru, un, protams, aizmirst par tiem apaviem..

pasaapeeja kaadu meenesi un viss paargaaja - kaa izraadiijaas nevis kaulinjsh bija izvirziijies bet sapampis ciets - jo visu laiku bija trauceeta asinsrite..

taa ka nesatraucies pirms laika! :-)

man arii bija pasaules gals, jo kaulinja probleemas ir bijushas daudzaam manaam radinieceem un pat saaku domaat ka tas iedzimst :-D

protams, katram savaadaak, bet gan jau buus labi!
galvenais vajag pasaudzeet kaajas - kopsh taas reizes tieshaam piedomaaju pie apavu pirkshanas :-D
27.04.2011 01:59 |

10 gadi
Reitings 1649
Varbūt kājām nav ne vainas, vienkārši apavi nobeiguši kājas un tagad tās jūtīgas?
Man līdzīgi bija ar papēžiem - ir kurpes ar iestrādātu gumiju aizmugurē un viņa tiiik ļoti nospieda papēžus, ka kādu laiku bija problēmas ar visām kurpēm.
27.04.2011 02:00 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Zārā vispār ir ļoti cieti apavi, par visu šo laiku tikai vienus zamšādas zābaciņus (mīkstus) ir izdevies nopirkt. Cik esmu mērījusi visi tiiiik cieti un kocīgi. Nemaz nedomāju par pirkšanu, kur nu vēl iešanu un kāju mocīšanu.
Jā ar šauriem apaviem var iedzīvoties šāda veida problēmā, es velku augstpapēžu kurpes kopš sevi atceros un brīžiem liekas, ka kāja jau ir piemērojusies, jo krasenes vai balerīnas uzvilkt vispār vairs nevaru, man lauž pēdīņas.
Bet kauliņi deformējušies it kā nav.
Vēlu veiksmi un gan jau nebūs tik traki!!! :-)
27.04.2011 02:27 |

Reitings 419
ahh, meitenes, es ļoti ceru, šo defektu, kas tgd mani dzen pat līdz asarām, ir iespējams novērst bez ķirurga skalpeļa iejaukšanās.

šodien 18:45 vizīte. nevaru sagaidīt - visu dienu stresošu.

jauku Jums dienu :-) :-)
27.04.2011 10:32 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Man ir ļoti liels tas kauls, taču manā gadījumā apavi nav pie vainas, jo tā ir iedzimtība- gan vecmammai, gan mammai tādi ir!Un par operāciju varu iepriecināt- viņa ir nežēļīgi dārga, turklāt tie kauli mēdz ataugt atpakaļ!tā kā es jau esmu samierinājusies ar to kroplību!
27.04.2011 11:26 |

Reitings 20
Jā, šī problēma iedzimst, bet pastiprinās no nepiemērotu apavu lietošanas.
Gan jau, ka Tev nav tik traki, kāja ir vienkārši samocīta. Veiksmi ;-)
27.04.2011 11:43 |

Reitings 225
Reģ: 12.04.2011
Man ir šāda problēma vienai kājai :-( pagaidām pie ārsta neesmu bijusi, bet laikam vajadzētu, jo man jau kādu laiku šis izvirzītais kauliņš traucē un sāp :-( Sema, pastāstīsi kā gāja pie ārsta? :-)
27.04.2011 12:46 |

Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Man arī šī problēma, bet tas man no tā, ka vājas saites un jau bērnībā deformācija sākās. Man nesāp vnm, bet pa retam, tad uzlieku kādu kompresi un dzīvoju tālāk, lkm, tāpēc, ka man šī problēma jau no bērna kājas, tad tā mani īpaši nedzen asarās, es pat nezinu kā ir būt ar normālu kauliņu...
27.04.2011 13:28 |

Reitings 419
neko prātīu viņš man nepateica. Tik vien bija kā bla bla. Kamēr pati nebūtu uzmācīgi prašņājusi un tincinājusi, 5 x jautājot vienu un to pašu, gjau nemaz nebūtu izrakstijis kkādu profilaktisko ārstēšanu.
Tik vien pateica, ka "nu jāā, var taisīt operāciju. un iegādātāties ortopēdiskās zolītes.."

Iešu taisīt rentgenu. Un tad atkal pie viņa.
28.04.2011 10:11 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
up!

ir vēl kādas metodes,izņemot šņabja kompreses?
16.09.2013 22:24 |

Reitings 419
Varu padalīties ar savu pieredzi... Viss beidzās ar strauju Hallux valgus progresēšanu un beidzās ar operāciju 2011. gada septembra beigās.

Operācija tikta veikta 2. slimnīcā. Abām pēdām uzreiz. Atceros visu ar neptīkamām emocijām, nobira asaras un tad jau mani iemidzināja.

Noņemot apsējus, asaras atkal bira, nebija gaidītasi efekts.. Izvirzījums vienalga bija, protams, ne tik ļoti izteikti kā pirms tam, bet jā. Un tās šuves...

Atlabšanas periods nebija tik ilgs, protams, sākums bija briesmīgs, ar spieķi mocīdamies gāju uz wc, nemaz nerunājot par mazgāšanos. Gultas režīms gandrīz mēnesi. Bet tikai pēc pusgada varēju uzvilkt augstpapēžu kurpes, un tikai tādas, kas īpaši piemeklētas.

Stāsta nobeigums, kādēļ es uzraku savu vecu diskusiju, ir tāds, ka vienai pēdai atkal kauliņš ir aktivizējies, nedaudz izaudzis uz āru un sāp. Diemžēl ;(
02.03.2014 21:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits