Izsaku tikai savu viedokli!

Reitings 603
Reģ: 16.05.2009

Vienkārši vēlos izteikt savas domas par vakardenas diskusiju "kā paziņot par gaidāmo bērniņu? ". Negaidu nekādas atbildes vai nosodījumu, vienkārši izsakos...

Mani pārņēma šausmas kā dažas uzbrūkoši, rakstīja jau kaut kādus nosodījumus un tizlus, nevajadzīgus jautājumus, kad no meitenes puses jautājums bija pavisam citādāks. :-O

Es te gribu izteikties par tiem gadiem.

Es savos nu jau 21 gados, esmu pilnībā gatava mazulim, kaut gan vēl mācos.

Sāka 20 gadus vecu meiteni saukt par bērnu, kā var vispār caur internetu zināt kas cilvēkam prātā.

Tad jau mēs visi līdz sirmam vecumam esam bērni, un pieaugušo lietas nevaram darīt. Jo citi 50 gados jūtas vēl jauni.

Tagad lasīju internetā par dziedātāju Meray Keray (nezinu kā pareizi rakstās). Tāds notikums 41 gadā pirmais bērniņš KAMON, kad tam bērnam būs 20 viņai būs 60, un ja vēl viņa būs ar saviem veco laiku principiem, tad vispār būs starp viņām konflikts, konflikta galā.

Es zinu tādus vecākus ar ļoti lielu gadu starpību starp bērnu un ir ļoti labas attiecības, un viss ok. Bet tādu nav daudz... :-/

Ja šajos laikos iesprings tik ļoti uz šīm finansēm, tad vispār bērnu nebūs.

Protams ja pašiem nav ko ēst, tad bērnam arī nebūs, tur jau var saprast.

Bet redzu ka pat normāli situēti cilvēki, nevēlas bērnu, jo finanses nav tik lielas, ak vai nevārēs katru nedēļu iet uz solārijiem pie manikīra u.t.t. tad nu atradusies problēma.

Nu tā diezgan nesaprotami uzrakstīju, bet nu domas nāca kā trakas. :-)

Saulainu jums visām šo dieniņu!

25.04.2011 14:13 |

Reitings 603
Kārtējo reizi nemāk lasīt. (e)

ES ŠEIT IZTEICOS, ŠAJĀ COSMO LAPĀ VAR RAKSTĪT SAVAS DOMAS UN SAJŪTAS, NEVIENS TO TE NEAIZLIEDZ.

TĀS KURAS NO VAKARDIENAS DISKUSIJAS VĒL IEKARSUŠAS, TĀS JAU TE ARĪ RAKSTA TĀS NEGĀCIJAS.

25.04.2011 14:54 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Laiks un nauda - tās ir tās divas lietas, kuru NEKAD nebūs gana un kas vienmēr trūks.

Tāpēc piekrītu autores viedoklim, ka stulbi aizbildināties ar naudas trūkumu (te es nerunāju par galīgu nabadzību). Ja visi domātu par to, ka bērnu laidīšu pasaulē tad, kad būs pietiekami daudz naudas, lielākā daļa bērnu vispār nebūtu piedzimusi. Vai vēl labāk - laidīšu bērnu tad, kad LV ekonomika būs stabila. Da tā vēl 40 gadus nebūs stabila. Bet vai tāpēc nedzemdēsim bērnus un izmirsim???

Protams, visi jau vēlas, lai naudas būtu pietiekami, lai būtu nauda gan auklēm, gan labām skolām, ekoloģiskai pārtikai, kvalitatīvām mantām utt. Bet lielākajai daļai cilvēku nav un nekad nebūs tik daudz naudas, lai to visu nodrošinātu. Bet tas jau nenozīmē, ka viņi nedrīkst dzemdēt.
25.04.2011 14:56 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Minka, ko tu tā ņemies, get a life :-D
25.04.2011 14:56 |

Reitings 603
Becky: tracinoši vnk ka nevar izteikt savas domas, bet nu eju prom negribu šito balagānu lasīt, likās ka jau vakar visas kas vēlējās izrējās. :-D
25.04.2011 15:00 |

Reitings 603
Reno : es nebiju vakardienas raksta autore ;-)

Man vienkārši sakrājās domas par un ap visu šo. :-)
25.04.2011 15:03 |

Reitings 168
Reģ: 22.09.2009
Es vispār uzskatu, ka diskusijas par šo jautājumu ir visai bezjēdzīgas. Katra sieviete izvēlas pati, kad ir gatava/vai nav bērnam. Ir pilnīgi muļķīgi kādai teikt - tagad dzemdē, tagad jau par vēlu.
25.04.2011 15:08 |

Reitings 326
Reģ: 25.01.2011
Dažbrīd lasot liekas, ka pašas nemaz neesat bijušas zīdaiņi, piedzimušas jau 15gadīgas un vecāki bijuši jau pensioanāri!!! Ka jums nekad neviens nav mainījis pamerus un jūsu dēļ nav bijušas negulētas naktis! Un dzīvē tiešām ir svarīgākas lietas par ādas bojāšanu solārijā un "metru" garu nagu pieaudzēšanu.Par bērnu ir jāpriecājas!!! Man ir 24 gadi, divi feini deliņi un ne brīdi neesmu nožēlojusi ! Priecājos, ka esmu jauna mamma, un bērniem nebūs neērti, ka piemēram uz izlaidumu atnāks mamma kurai jau pāri 60 gadiem! Un jā, dzemdēt bērnu pirmo reizi 40 gados - jāsāk domāt, ka k-kas nav kārtībā... 40 gadīgās grūtnieces jau ir riska grupa, kurām ir pastiprināta uzraudzība, 2x vairāk ultrasonogrāfiju, un citu bērna veselībai nelabvēlīgu lietu, kā arī lielāka iespēja saslimt ar dauna slimību. Pazīstama nesen dzemdēja 42 gadu vecumā, tāpēc zinu, ko runāju.Tiesa, viņai tas bija otrais bērns, tādēļ bija vieglāk.

Tā vietā, lai apsveiktu meiteni, kas vakar lūdza padomu, atkal atrodas "norējējas"
Žēl!
25.04.2011 15:12 |

Reitings 2677
Reģ: 27.07.2010
Priekam*
cik gados tev piedzima pirmais mazulis? :-)
25.04.2011 15:15 |

Reitings 326
Nosvinēju savus 21 un pēc mēneša jau kļuvu par māmiņu :)
25.04.2011 15:36 |

Reitings 2677
Reģ: 27.07.2010
Priekam*
un kā ar skolas lietām ? :)
25.04.2011 15:36 |

Reitings 326
Pēdējajā kursā biju ar vēderu, arī eksāmenus kārtōju ar vēderu, nekādu problēmu.
25.04.2011 15:40 |

Reitings 871
Reģ: 05.03.2009
es ari skolu pabeidzu ar lielu punci. lai gan direktore diezgan biezi atgadinaja par akademisko uzskatiju,ka man tas nav vajadzigs,jo paslaik piedava ari invidualu macibu kursu- vielu apgusti saviem spekiem,ja nevari aiziet uz skolu un ierodies tikai uz kontroldarbiem,ieskaitem un exameniem.
Izlaiduma jau tetis ar mazo rokas nesa man pukes.
Un man ari bija 20 kad paliku stawokli un nenozeloju newienu bridi!
Sis gudras norarejas un dzives planotajas varetu iesaistities diskusija'' aborts'' wiens,otrs,tresais un..dazam pat desmitais!
25.04.2011 17:13 |

Reitings 2
Reģ: 27.08.2009
Manuprāt, bērni ir jādzemdē JAUNĪBĀ (nejaukt ar bērnību vai tīņu vecumu). Nu un tā jaunība jau arī ir tā no 19-30g. Piem. 35 gadus veca grūtniece, jau skaitās paaugstinātā riska grupā, tas nozīmē, ka bērniņam ir lielākas iespējas pārmantot dažādas ģenētiskas slimības, anomālijas uc. Zinu divas sievietes, kurām bērniņi pieteikušies ap 35-40g.v., viņam ir ļoti grūti, tīri fiziski un abas divas apgalvo, ka tomēr vajadzēja agrāk bērniņu plānot.
25.04.2011 17:54 |

Reitings 399
Nelasīju vakardienas diskusiju, bet man radās tāds retorisks jautājums - ko tad pašas, kas 20gadīgo meiteni nosauca par bernu, savos 20 gados darīja (vai darīs, ja vēl nav sasniegušas)? - vakaros sēdēja un klausījās pa Latvijas radio vakara pasaciņu??? :D
25.04.2011 18:18 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Visus, protams, nevar bāzt vienā maisā, bet ir diezgan pamatoti argumenti, kāpēc bērns 20 gados ir sliktāk nekā 25.
1) 20 gados reti kad jaunajiem vecākiem ir sava dzīves vieta (vecāku mājas, kopmītnes, īrēts dzīvoklis neskaitās);
2) vai 20-gadīgi jaunie vecāki pelna pietiekami, lai uzturētu trešo cilvēku;
3) vai 20-gadīgam cilvēkam ir vēlme iedziļināties brēcoša bērna dziļākajās jūtās, izprast tās un mierīgi reaģēt;
4)vai 20-gadniekam pietiek laika savas karjeras veidošanai un vienlaikus aktīvi iesaistīties bērna spēju attīstībā, vai ir pietiekami daudz informācijas par dažādiem interešu pulciņiem, utml.

Forši, ja 20 gados kādam ir savs dzīvoklis/māja, zināma karjera, alga, kas ļauj uzturēt vēl vienu cilvēku, pietiekami daudz laika un vēlmes iedziļināties bērna attīstībā.
Diemžēl lielākoties tik jauni vecāki savas atvases atstāj saviem vecākiem un paši dauzās apkārt. Tāpat daudz ko nevar iegādāties bērna attīstībai. Tāpēc visiem vieglāk ir, ja bērns nāk tad, kad pieaugušajiem jau pašiem sava dzīve ir sakārtota.
Bet tas nenozīmē, ka 20 gados bērni nav jādzemdē vai, ka 20-gadnieki ir bērni. Ja gadās, tad cita lieta, bet nez vai tik agri vajadzētu apzināti plānot.
25.04.2011 18:34 |

Reitings 399
Par materiālo pusi runājot - vēlos atgādināt, ka mēs dzīvojam pasaulē, kurā ir dažādi socialie slāņi un tur neko nevar padarīt. Neticēsiet, bet ir cilvēki, kas nemaz netiecas uz materiālo pārticību, vien sapņo par pieticīgu labklājību. Protams, mūsdienās arvien vairāk cilvēku alkst materiālo pārticību, bet tas nemaina faktu, ka pasaulē ir ierobezoti resursi un visi stāvus bagāti nebūs nekad. Ja visas dzemdētu pēc principa, kad ir pietiekami daudz līdzekļu, tad uz pasaules varbūt pat puse ģēniju nebūtu piedzimuši. Daudziem cilvekiem arī 30 un 40 gados nav pietiekami līdzekļi, bet bērni viņiem taču ir. Protams, var turpināt diskutēt par dzīves kvalitāti, bet, kā jau minēju, ir cilvēki, kas nemaz netiecas pēc tās, kā arī ir cilvēki, kas ar visiem saviem bērniem 20 gados to sansiedz.
25.04.2011 18:54 |

Reitings 326
Lollipop ne vienmēr jaunajiem vecākiem abiem ir 20 gadi. Lielākoties tēvs ir vecāks. Tas tā pēc statistikas.

Ko es gribēju pateikt ar savu pirmo komentāru - Ne jau ka tagad visām, kas sasniedz savus 20 gadus, jāsteidzas palikt stāvoklī, bet nevajag nosodīt tās, kuras izvēlas kļūt mātes šādā vecumā.

Un, ja meitene, kura jau tā ir uztraukusies, lūdz padomu, nu nevajag nosod;it un brukt visām virsū - tas topošo māti satrauc un sanervozē vēl vairāk, kas nenāk par labu gaidāmajam mazulim, jo mazais, būdams vēderā, jūt visas emocijas, ko grūtniece.

25.04.2011 19:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits