Uzradās strīdīgs jautājums. Kā ir viesmīļu "etiķetē" - krāsaini (saprāta robežās) lakoti nagi ir tabu vai nē? Varbūt kāda, kas ir strādājusi vai strādā ēdināšanas iestādē, zina, kādi ir noteikumi - rakstīti vai nerakstīti? ;-)
domāju,ka neuzkrītoša krāsa, jau neko neskādē, tas ir atkarīgs no iestādes īpašnieka viedokļa, galvenais, lai nadziņi tīri un kopti... Un bez melnumiem :-D
Ņaņa, tas atkarīgs no tā, kur strādā. Bet mēs, kas no kursa gājām praksē labākajos Rīgas restorānos, un kādi noteikumi bija-tādus pieņēmām (un nagi-meitenēm tā reizēm ir bez maz mega problēma, tamdēļto tā uzsver). Domājams, ka katrā vietā (un it īpaši vidējās klases restorānos (par čillenēm pat nerunājot, tur pat "kapļi" nav brīnums) ir savi noteikumi un, kāds pret caurspīdīgo vai nude nagulaku neiebilst. Ja ir tikai jānovāc trauki-tad tur problēmām nevajadzētubūt ar magajiem toņiem.
Kad strādāju par viesmīli, darba devējs neko neminēja, par lakotiem nagiem. Man bija visadi, gan spilgi roza, gan ķiršu sarkani! Bet strādāju picērijā. Iespējams glaunākās kafeinīcās ir savi noteikumi. Bet pēc manām domām, galvenais, ka sakopti! :)
Labas higiēnas prakses vadlīnijās noteikts, ka pārtikas uzņēmumu darbinieku nagiem ir jābūt īsiem, tīriem un nelakotiem, lai izslēgtu pārtikas piesārņojuma risku.
pec higienas ieveroshanas darba kartibas(edinasanas nozaree un darba ar partiku)vispar aizliegts stradat ar lakotiem nagiem!!!agrak lakoju nagus bet pagajushi 2 gadi kops tos nelakoju jo darbaa ta nedriikst!
Jā, pēc higiēnas prasībām jābūt kā Odiš teica - īsi, tīri, nelakoti. Bet, ja jāskatās, kā no klienta puses, neuzkrītošās krāsās krāsoti, sakopti (ja nav pieaudzētas šķipeles) - nekādu iebildumu :-)
Es vasaras sezonās esmu strādājusi par officianti. Par nagiem neko nepiesējās. Galvenais lai anv melni, apgrausti utt. Galvenais lai mati tīri, pieklājīgs paskats, spēja komunicēt, ātri strādāt.