Nezinu, man jau šķiet, ka tas tikai no cilvēka atkarīgs! Piekrītu Becky, ka jauniešiem tieši izvērstais CV palīdz uzskaitīt prasmes, iemaņas - var minēt ļoti daudz ko. Tāpat arī normālu motivācijas vēstuli uzrakstīt nav problēma. Kā arī visas papildus aktivitātes, kursi ir tikai pluss, protams, valodu zināšanas. Ja salīdzina pāris motivācijas vēstules, kādas tiku rakstījusi pirms pāris gadiem uzņēmuma iekšējos konkursos, jā, tās nebija perfektas - tur bija par daudz liekas informācijas, piemēram, par konkrētiem darba pienākumiem, ko attiecīgajā brīdī veicu, un par atbilstošajām prasmēm, bet tas viss ir izlabots. Manuprāt, vajag tikai pacensties (uzrakstīt to visu atbilstoši), kā arī, loģiski, ir nepieciešams zināšanu un kompetenču pamats, kas nodrošina to, ka tu tiešām esi vērtīgs potenciālais darbinieks. Savā mūžā esmu rakstījusi motivācijas vēstuli 5 reizes - pirmo reizi vidusskolā, otro - kad pieteicos pirmajā darbā, trešo un ceturto - kad pieteicos uz citu amatu iekšējā konkursā, un piekto - kad kandidēju uz citu darbu. Laikam jāspriež, ka esmu gana normāla un kompetenta, jo atteikumu esmu saņēmusi tikai vienreiz no visām 4 reizēm (vidusskolu, loģiski, neskaitīsim) - darba intervijā esmu bijusi 3x mūžā un visās 3 reizēs mani pieņēma darbā, gan 2x jaunos amatos, gan 1x iekšējā konkursā. Par pēdējo - tur bija ierunājies jaunības maksimālisms un biju pieteikusies uz vadītājas amatu (arī iekšējā konkursā), tur mani pat uz pārrunām neuzaicināja :D Kas arī bija sagaidāms, nav ko zaļiem gurķiem lekt augstāk par savu pakaļu :D Jo toreiz bija nepieciešams vadītājs ar pieredzi (kaut zemākā līmeņa vadītāja amatā), kādas man nebija).