Man jau kādus divus gadus ir kaķis(krievijas zilais) un tagad sāku domāt,vai īsspalvainie ir jāmazgā? Lasīju,ka citi mazgā,bet vai vajag? Atceros,ka reiz mēģināju un man likās,ka viņa mani nogalinās :-D :-D
Vispār man jau liekas, ka kaķis un ūdens ir nesavienojamas lietas, kad savu kaķi mazgāju,jo bija nošmulējusies, tad viņa mani tāaa saskrāpēja, ieķērās vannas malā un auroja :-D
Kaķis jau parasti pats ar mēli apmazgā, ko viņam vajag, pēc dabas jau tā ir, domāju, ka nav pareizi kaķi mazgāt, viņi jau nesmird arī :-D
Es savējo, kad viņai bija pāris mēneši, liku vannā zem krāna un ne bļāva, nekā :D
Bet tagad, kad ir paaugusies, vairs diez ko nepatīk, kaut gan pati reizēm bāž ķepas ūdenī un blisinās :D Arī skrāpējas, bet nu jau ir pieradusi.
Jā, vajag speciālo šampūnu priekš kaķiem, es pirku vetaptiekā pa 2ls, kas domāts gan suņiem, gan kaķiem.
eO'Hāra, kāpēc kaķi ir jāmazgā?
Manējais pats labi tiek galā ar tīrīšanos un pa dzīvokli viņam nemaz nav daudz, kur nosmērēties..
Un es tik tiešām nespēju iedomāties, kā es to dabūtu gatavu, jo mums jau ir dažādi viedokļi par nagu griešanu un ķemmēšanos..
Tāpēc,ka āda viņiem tāpat svīst,un viņš jau pats nevar visur sevi apmazgāt :)
Jā ir speciālie šmapūniņi. Tikai nesaslapini galvu un ausīs,lai ūdens nesatek ;-)
Esmu dzirdējusi tā, ja kaķi sāk mazgāt, tad tas arī ir jādara regulāri, bet ja nesāk, tad arī nevajag sākt ;)
Un vienai pašai var būt nebūs nemaz tik viegli to kaķi mazgāt, vismaz man bija tā, ka viens to kaķi turēja aiz ķepām, kamēr otrs viņu mazgāja un trešais morāli atbalstīja, lai kaķītis neuztraucas un nebļauj pa visu māju it kā viņu slīcinātu. Tāpēc nav nemaz tik viegls pasākums, bet jautrs gan :D
Jā,viņa jau ir veca(salīdzinoši). Man sāk šķist,ka viņa vairs nav pelēka,bet paliek brūna,tāpēc domāju izmazgāt,bet nu man tiešām bail,viņai vēl ir baigais raksturs,kad grib,tad pat iečurā kādā stūrī,mazā dumiķe :-D
Man atkal vetārste teica, ka,ja šķirne (un apmatojums) nepieprasa mazgāšanu, tad tas nav jādara, jo kaķis kaķim mēlē un siekalās pašam ir speciālas vielas, kas vajadzīgas apmatojumam mazgāšanai. Esmu mazgājusi tikai tad, kad mazajai bija caureja, tad savādāk nevarēja iztikt, bet savādāk-īsspalvaiņiem tam neredzu vajadzību.
Mēs mazgājam vasarā, jo mūsu kaķene tāda diezgan netīrīga pati - nē, nu mazgājas jau pati arī kā kārtīgs kaķis, bet ķepas vienmēr melnas. :-D Tas tieši vasarā, kad vedu ārā staigāties (saitītē :-D ), tad viņai niķis iet pa smiltīm, nogulties un nekustēt ne no vietas. Līdz ar to baltais vēders un baltās ķepas ļoti smuki netīras. :-D
Mazgājam ar speciālu kaķa šampūnu, nepatīk - bet ciešas. Tāda saspringusi stāv vanniņā, un pats smieklīgākais - ka cenšas stāvēt uz vienas kājas, pat vienu pakaļkāju ceļ gaisā, lai nav ūdenī. 8-) Toties fēnoties gan jaunkundzei patīk. (l)