ir trūcīgie, kuri tiešām ir trūcīgi un ubagošana ir viņu vienīgais ienākumu un iztikas avots, bet ir tādi, kuri to dara, lai apmierinātu savu kāri pēc alkohola, narkotikām un ir dzirdēts, ka arī prieka pēc- nedod Dievs viņiem reiz palikt bez maizītes 8-)
mana personīgā nostāja šajā jautājumā- Tu nevari palīdzēt visiem, jo tas nav reāli. es neziedotu mūziķiem, jo viņi lielākoties to naudu pēc tam notriec Vecrīgas bāros. es neziedoju arī pārējiem uz ielas lūdzošajiem cilvēkiem, jo, gluži vienkārši, neticu, ka tā nauda tiks izlietota par maizīti, desu un sieru. šķiet, ka tā tiks iztērēt par kaut ko stiprāku kā piens vai tēja.
es ziedoju caur labdarības organizācijām, jo tajās, lai tiktu pie naudas jāiesniedz dokumenti, kas apstiprina nepieciešamību pēc palīdzības, kā arī iziet stingu pārbaudi un kontroli. es zinu, ka tā naudiņa aizies mērķim.
man ir žēl visus, kas sēž uz ielām. gribētos palīdzēt visiem- uzmundrināt, pabarot, iedot pajumti, dāvāt siltumu un mīlestību. bet ir jābūt kaut kādai atlasei- tas ir dabiski, tā dabā ir iekārtots. dabiski ir arī neticēt un šaubīties.
palīdzēt vajag, bet kam- to nju jāizvēlas mums katrai ;-)