Naudas lietas

10 gadi
Reitings 563
Reģ: 29.01.2009

Meitenes,pastāstiet lūdzu,kā jums ir ar naudas lietām attiecībās-respektīvi,kas par ko maksā. Neprasu,lai mans vīrietis katru nedēļu dāvina smaržas un kažokus utt,bet tādas lietas kā pārtika un dzīvoklis ir manuprāt vīrietim jāapmaksā. Mani tas tiešām sāk jau nomākt,jo viņš pērk tikai ko viņš pats ēdīs un ja man negaršo tad sorry,bet,ja arī kko nopērk,ko pats īsti negrib,tad bez maz spiedīs sev iekšā,lai redz uz pusēm apēstu. Man tiešām tas liekas stulbi. Arī tas,ka esmu bez darba pašlaik viņu neinteresē,viņš nepaprasa kā iztieku,vēl dažreiz no darba piezvana, paprasa,lai uztaisu ēst,bet redz mājās nekā nav,viņš laikam gaida kad es nopirkšu un vēl uztaisīšu. Dāvanas nemaz negaidu,uz vārda dienu saņēmu spilvenu,pilnīgs vāks,kko tik praktisku,sevišķi attiecību sākumā nebiju gaidījusi. Pilnīgi ir doma par šķiršanos,jo daudz kas sāk tracināt un visu laiku šitā knapināties negribu un viņu jau uzturēt toč netaisos. Es neparasu nez ko,bet elementāras lietas. Viņam 26, strādā 2 darbos.

04.04.2011 04:26 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Mums nauda skaitās kopējā un nedalām, kas par ko maksās. Maksā tas, kuram tajā brīdī makā ir nauda :D Skops arī viņš nekad nav bijis.
vai tad viņš tev neatstāj naudu un tā liek taisīt ēst??
Bet man patiktu dāvanā labs spilvens :)
Tu negribi knapināties, šķirsies un tad tev būs nauda???
04.04.2011 11:58 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
par mani - maksā tas, kuram tajā brīdi ir nauda, un vairāk pre naudu egoistiski mēdzu izturēties tieši es, dažreiz :(

Tavā gadījumā viņš ir pieradis tā dzīvot, un , varbūtt, nenojauš, ka ir citi sadzīves modeļi. ja viņš mīl tEvi, protams, kādu laiku pat var panākt, lai maksā visu utt., bet ja cilvēks audzināts tā, ka abiem jāstrāda un jātērē nauda, tad galu galā vienalga būs neapmierināts un necienīs Tevi.

Mēģini irunāties, visādi parādi, ka Tu arī centies atrast darbu vai kādu naudiņu utt. un IZRUNĀJIES, tikaibez pārmetumiem un ļoti taktiski, lai viņam nerastos iespēja tevi vainotpar kaprīzēm utt.
04.04.2011 12:02 |

10 gadi
Reitings 1554
Visus komunālos un izklaides apmaksā man vīrietis, līdz ar to nauda ko nopelnu paliek man! :-D Par paiku ir tā, ka ja ejam kopā maksā viņš, arī pats kaut ko pērk un ja ir vajadzība, tad pēc darba iebraucu veikalā un nopērku es, pārsvarā pērku arī higiēnas preces mums abiem, dušas želejas, šampūnus, virtuves dvieļus un mazgāšanas līdzekļus, ko viņam neuzticu, arī par kino vai kādu izklaidi dažreiz samaksāju es, kad kādreiz pašai gribas.
04.04.2011 12:02 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Pilnībā nedomāju, ka vīrietim būtu jāatmaksā īre un pārtik. Bet tas, ka jums ir jāizrunājas, ir skaidrs! ;-)

Par īri lielāko daļu maksā draugs.
Pārtiku cenšamies uz pusēm pirkt, bet sanāk, ka draugs vairāk iztērē(tas arī loģiski, jo viņš strādā, es nē)
Ja ejam izklaidēties ārpus mājas, tad mīļums parasti par visu samaksā. Citreiz man tas apnīk, un es maksāju :-D

Mums šādā ziņā problēmu nekad nav bijis, jo draugam nav žēl, un es no viņa neprasu vairāk nekā vajag! :-)
04.04.2011 12:06 |

10 gadi
Reitings 3122
Man riebjas un es necienu sievietes, kas parazitee uz viiriesu reekina. Ja dziivo kopaa, tad jau saakumaa jaavienojaas kaa tiks daliiti izdevumi. Un kaapeec tad tu pati nestraadaa? Kas tev liedz pasai pelniit, lai nav jaauztraucaas par to, ka eest ko nebuus?
04.04.2011 13:14 |

Reitings 15092
Ta ka esmu kopa ar miljoto virieti nevis sponsoru, tad par visu maksajam abi. Es laikam nemaz nemacetu dzivot uz otra cilveka rekjina.

Ja virietis strada 2 darbos, kapec Tu sedi majas un neko nedari?
04.04.2011 13:17 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Nju par to darbu - varbūt viņa nevar atrast darbu, nju vismaz tas prasa laiku (pašai bija periods, kad vienkērsi neveicās un nācās parazitētr uz citu r;e;kina, bet mēģināju kaut ko piehalturēt utt.), braukt augumā, k anav darba - domāju, ka nav vērts, bet liekas, ka autorei tieši grib;etos, ali viņu uztur, tas jau cits :D
04.04.2011 13:23 |

Reitings 1655
Reģ: 27.08.2010
Man aktuāls jautājums. Tikko esam uzsākuši kopdzīvi, izrunājušies, kā mēs maksāsim rēķinus un plānosim budžetu. Vīrietis uzstāj, ka rēķinus par dzīvokli un pārtiku maksā viņš, es, savukārt, varu piedalīties, bet ne segt pilnībā izklaižu apmaksā un, protams, sedzu savus personīgos tēriņus. Es, tāpat kā autores draugs, strādāju divos darbos.

Vīrietis ir atzinīgi novērtējis faktu, ka esmu saimnieciska. Neesmu izlutināta princese, zinu, ko nozīmē taupīt. Nav tā, ka vaktēju katru pirkumu, bet, teiksim, lielveikalā palīdzu izvēlēties produktus par pieņemamu cenu nevis ķert pirmo, kas gadās pa rokai. Tāpat arī, teiksim, sestdien devāmies izklaidēties uz centru, vīrietis gribēja braukt ar taksometru, bet es ierosināju, ka mēs mierīgi varam doties uz centru ar pēdējo sabiedrisko transportu. Ietaupījām teju 10 latus.

Autorei ieteiktu sameklēt darbu un pārstāt čīkstēt :-)
04.04.2011 13:26 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Vispār šādus jautājumus bija jārisina PIRMS kopdzīves
04.04.2011 13:29 |

Reitings 1492
Reģ: 19.08.2010
es nedzīvoju ar draugu, bet šad tad palieku pie viņa. tādēļ, šad tad nopērku kaut ko ēdamu un iedodu nelielu summu viņam, bet, ja mēs dzīvotu kopā, tad es stabili īri+komunālos dalītu uz pusēm, jo es taču neesmu nekāda princese.
04.04.2011 13:34 |

Reitings 54
Reģ: 29.11.2010
[after Vinny shoots a policewoman]
Louie: Jesus, Vinny. You just iced a woman, you know that?
Vinny: You know what you are, Louie? You're a fuckin' male chauvinist pig.
Louie: What do you mean, I'm a male chauvinist pig? You just shot a broad.
Vinny: A cop. I just shot a cop. They wanna be equal? I made her equal.
:-D
04.04.2011 13:37 |

Reitings 2295
Drausmas... Nabaga draugs spiests strādāt 2 darbos, lai tāda caca varētu sēdēt mājās, neko nedarīt un gaidīt, kad viņai visu apmaksās?
04.04.2011 14:42 |

10 gadi
Reitings 563
Nē meitenes,es neesmu nekāda caca,kas sēž mājās uz drauga rēķina. Viņam ir 1 stabils darbs,otru ņem uz mājām dokumentus raxta utml.ko var darīt pie datora. Mēs nedzīvojam kopā,bet 5 deinas nedēļā palieku pie viņa. Uzturu pati sevi,jo man bija samērā lieli iekrājumi,kurus PATI esmu nopelnījusi un nesēžu nevienam uz kakla. Es neprasu taxšus,šampjus,nez kādas dāvanas,bet,ja viņš piem. šodien aliņu vai sidru nedzers,tad es paņemu bundžiņu,stāvam rindā un viņš izliekas,ka lasa žurnālu,lai nav jāmaxsā,tas man liekas pilnīgs vājprāts principa pēc. Ja mēs kopā braucam mikriņā,viņam no centra jābrauc līdz Spicei,man pa savām darīšanām uz Majoriem,tad tā kā kopā nebraucam līdz Spicei,tad viņš maxsā tik pa sevi. Es vinnēju biļetes uz Stokholmu,pati samaxsāju nodokļus arī par viņu,man bija 4 biļetes,netika 1 pāris,redz viņam būšot jocīgi vienam džekam manu draudzeņu kompānjā,es rēķinājos ar viņu,braucām 2atā 2 biļetes aizgāja "vējā" un vēl samaxsāju to nodevu,par tām biļetēm,ko neizmantoju,bet viņš pat psdienas nevarēja nopirkt. Un jā,grib,lai taisu ēst un pati nopērku,uztaisu un vēl 1 cetutā daļa man no tā atlec. Tāpēc domāju,ka viņš ir vairāk uz mana rēķina dzīvojis kā es uz viņa. Strādāja viņš tajos darbos ne manis dēļ un ne priekš manis,viņš tur strādāja pirms mēs iepazināmies un to istabu īrēs vai es tur palikšu vai ne. Tā principa dēļ jau sirds pilna. Un par to ,ka pēc tusiņa nemazgājas,tas es saprotu nogurums,bet regulāri ir tā,ka no rīta mazgājas un darbu iet tīrs a blakus naktī man guļ netīrs.
04.04.2011 15:01 |

Reitings 15092
Nu man shkjiet, ka jusu problemas irdaudz dziljakas par naudas dalishanu vai smirdosham padusem (weee)..
Izrunaa to ar vinju! Ja nekas nemainas, tad izdomaa, vai Tev tadas attiecibas ir vajadzigas!
04.04.2011 15:04 |

Reitings 171
Reģ: 12.01.2011
Pasaki, lai izberz savas smirdigas paduses un nerij no tava skjivja.
04.04.2011 15:06 |

Reitings 360
Reģ: 19.09.2010
Ja vīrietis ir skops, tad to ir grūti izmainīt. Gan jau var kaut kā iemācīties sadzīvot..
Tas arī ir attieksmes jautājums. Tas taču ir tikai normāli painteresēties kā otrajai pusītei ir ar naudas lietām, īpaši, ja tu arī ieguldi visā šajā pasākumā līdzekļus.
Kad sākām dzīvot kopā ar draugu, mēs pat neko nepārrunājām un nevienojāmies par tēriņiem - kopīgais budžets likās pašsaprotami.
04.04.2011 15:12 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Manā ģimenē par visu (māja, ēšana, rēķini, izklaide, utt.) maksā vīrs, savu algu es tērēju tikai savām vajadzībām, viņš pat nezina, cik es pelnu. Uzskatu to par normu.
04.04.2011 15:20 |

Reitings 286
Mjaaa..... no vienas puses sievietes cīnāsm par vienlīdzību ar vīriešiem, bet no otras puses grbi, lai ir tā, kā bija seno laiku iekārtā un vēl uzskata to par normu ;-)
04.04.2011 15:27 |

Reitings 3022
Atļauties vīram uz kakla (tas ne vienmēr ir domāts negatīvi) var tad, ja vīrs pelna tik daudz, ka var visu apmaksāt. Man ne prātā nenāk no savējā ko tādu prasīt...
04.04.2011 15:29 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
nu paklau, kāpēc viņam par visu jāmaksā? domā, ir patīkami uzturēt otru cilvēku?
04.04.2011 18:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)