Domāju, ka vidusmēra cilvēkam ir gandrīz neiespējami izrauties no šiem rāmjiem (ja izdodas, tas, visticamāk, ir visa mūža darbs un izbaudīt to var tikai kādu mirkli). Jā, galvenais ir tas, kas notiek mūsu galvā un vispār mūsu dzīves, pasaules uztvere, taču nespēju iedomāties, ka cilvēks, kurš jau no bērnības audzināts šajos rāmjos, ar prātu spēj pārkāpt tiem pāri, kad ir pieaudzis, nobriedis - katru dienu, katru stundu, katru sekundi uz mums tiek izdarīts sabiedrības spiediens, prasīti pienākumi un atbildība, un cilvēks ir vienkārši pazudis, ja to visu neievēro. Strupceļš.
Personīgi es gribētu pamest savu ikdienas rutīnu, aizbraukt, piemēram, uz Indiju, paceļot pa šo valsti, mēģinot smelties iedvesmu, pilnveidoties garīgi un atrast sevi, vienlaicīgi dot atpakaļ savu enerģiju un sajust laimi, tik īstu, ka sāp. Varbūt izklausīsies iedomīgi, taču jūtu un zinu, ka tas nav man - visu mūžu strādāt, domāt par naudas problēmām, fizioloģisku dzīvošanu utt., īsāk sakot, mūsdienu indivīda problēmas es nepanesu, tās mani nospiež pie zemes, mana dimensija ir citur, es tikai nezinu, kā tur tikt. Lai gan esmu audzināta diezgan brīvā atmosfērā, nezinu kāpēc, bet par tik daudzām lietām jau kopš bērnības mani ir mocījušas "man nepienākas" sajūtas ... Jā, iespējams, pati sevi esmu iekalusi važās, no kurām netieku vaļā.
Kaut kā tā, cerams, neiebraucu pilnīgās auzās :-D Ja vēl kaut kas ienāks prātā šovakar, papildināšu.
p.s. Un tāpēc jau gadiem ilgi es tik ļoti esmu aizrāvusies ar Matrix triloģijas idejām, protams, atlasītas informācijas veidā.