mīnu lauks

Reitings 696
Reģ: 03.11.2010

Nav ko darīt, tpc izlēmu izveidot ne visai patīkamu tēmu, bet ar kuru saskaramies izejot no mājas.

Vienā diskusijā rakstīju, ka šodien redzēju Tautas Balss atkārtojumu, kurā bija sižets par suņu kakām un viņu saimniekiem..interesanti, ka visi intervētie suņu saimnieki teica, ka viņiem maisiņš mīluļa kakšu savākšanai ir un viņi vnm tos vāc..tomēr bija arī tādi, kuri "šoreiz" tos bija aizmirsuši..

Kā ir ar jums cosmo meičas? Vai jūs vācat savu suņuku kakas? Vai jūs uzskatat, ka to jādara? Varbūt ir kāda, kas domā pretēji, tipa "no dabas dabai? vai "kas ir dabīgs, nav pretīgs" utt? Kā cīnīties ar saimniekiem, kuri nesavāc kakas?

Un vēl viens jautājums suņu pazinējām - vai suni nevar iemācīt nokārtoties zālītē? Dažreiz nācies redzēt suņa kakas pie zebras, zebras vidū (uz braucamās daļas), pie luksofora utt, karī zālīte ir pavisam blakus un tad rodas jautājums - vai tie samnieki ir galīgākie loši un viņiem pašiem nav pretīgi?

03.04.2011 17:30 |

Reitings 46
Reģ: 15.10.2010
Jā tas ir pretīgi, ka visās malās tie sūdi. Bet tā kā pašai ir suns, es uzskatu, kamēr pie mums nebūs ierīkoti speciāli konteineri un vietas kur mēs tos maisiņus varam paņemt - nav jēga vākt, jo nekas nemainīsies no tā,ka viens cilvēks sāks tos sūdus vākt. Tikpat labi tad jau jāskrien un jāvāc aiz visiem kaķiem. Galu galā, tie mēsli tāpat uzsūksies zemē.Vispŗ diezgan strīdīga tēma.
03.04.2011 18:39 |

Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Man ir salīdzinoši mazs sunītis, taksis. Bet es vienmēr savācu aiz viņa. Katra mana mēteļa u.tml. kabatā stāv vairāki maisiņi, lai nebūtu tāda situācija, ka velku kko citu, un maisiņus aizmirstu mājās. :-P
Man nepatīk, ka citi nevāc aiz savējiem. Bet es nekad tā neteikšu, ka "kāda jēga tad man vienai vākt, ja citi nevāc un nav speciālo atkritumu konteineru un maisiņu". Uzskatu, ka katram jāsāk ar sevi pašu, neskatoties, ko citi dara vai nedara. Un pat, ja arī manā rajonā es būtu vienīgā, kas savāc aiz sava četrkājainā mīluļa, es tik un tā turpināšu aiz viņa vākt.
Reizēm gan ir smieklīgi, kādus skatienus kāds apkārtējais man velta un pat ironiskas smīkņāšanas par to, ka savācu aiz mana suņa. Bet es jau neņemu vērā, jo zinu, cik cilvēki ir dīvainas būtnes. :-P
03.04.2011 19:00 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nesavācu, ja jau nodokļus maksāju, lai sakopj! Turklāt, manu suņu kakas ir daudz nekaitīgākas par tām dažu labu izmētātām skārdenēm un plastmasenēm. Par to iemācīšanu, jā ir iespējams, kamēr vēl kucēns.
03.04.2011 19:36 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Atceros vienu interesantu gadijumu-pie mums atnaca sieviete ciemos,kurai musu milulis nepatika-izteica dazadus komentarus!Suns laikam apvainojas un nolika "minu" istaba tiesi vinai blakus...!Tik labi atceros to skatu! :-D
Pie ,mums visi sunu milotaji vienmer savac visu aiz saviem suniem-mums ir tada speciala atkritumu tvertne tam,plastmasas maisini piestiprinati!Vispar laba doma! :-)
03.04.2011 19:40 |

Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Kā mani kaitina tā nostāja - maksāju nodokļus, lai vāc aiz mana suņa sētnieki. Bez maz vai pats vēl blakus nodir*īsies, jo redz sētniekam tāds darbs, viņam maksā, tātad, lai vāc. Piedodiet, bet man tas šķiet pārāk tizli un bērnišķīgi. Bet tas jau tikai mans viedoklis. :-)
03.04.2011 19:46 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Rokij, jā, bet mani suņi kārto dabiskās vajadzības, nevis izmētā atkritumus kā ti dara daudzi cilvēki.
03.04.2011 19:48 |

Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
Man nav suņa, bet, ja būtu, tad noteikti savāktu!

Nesaprotu tos cilvēkus, kam ir grūti aiz sevis un sava suņa savākt! (t)
Manās acīs tie ir vienkārši neaudzināti cilvēki! :-/ Latvijā to ir ļoti daudz.
03.04.2011 19:50 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
nu ja, labak 30 min ar sudu kabata staigat, jo nav kur izmest, lai tik nebutu neaudzinats cilveks.
sekli, sekli.
berneliem nav ko parkos izmidit zaliti. ta jau pietiek to mazo parazitu...apzimeta majas un muzigais troksnis. sunu suds ir tiesi tas kas viniem vajadzigs. :-D
03.04.2011 20:25 |

Reitings 12651
nekad neesmu domājusi tā - ko tad es viena vākšu, ja citi nevāc. Mums te tā ir, ka, kā viens sāk vākt, tā pārējie arī to dara un aiziet tā lieta. Nemaz domāt negribu, kāds izskatītos pagalms, ja neviens nevāktu, pašam taču pretīgi pie tāda dzīvot! (puke)
03.04.2011 20:32 |

Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Man tiešām riebj visi suņu saimnieki, kas nesavāc pēc saviem "mīluļiem" (e)
Nesen sanāca kašķis ar kaimiņu, kuram liekas normāli, ka viņa suns kārtojas pie kaimiņu privātmāju vārtiem (e)
Ja jau ir suns, tas ir normāli, ka pēc viņa IR jāsavāc! Un tur nav nekāda sakara ar nodokļu maksāšanu/nemaksāšanu! Domāju, mums jau sen bija jāpārņem citu valstu prakse, kur savākšana pēc saviem suņiem ir normāla parādība!
03.04.2011 20:34 |

Reitings 772
Mana nostāja ir tāda, ka, ja tas suns to savu "kluci" ir nolicis uz ietves, Rīgas centrā jebkurā vietā, parkos ar ir jāsavāc. Un aiz sava suņa ar cenšos savākt, ja viņš nokārtojas, piemēram uz ietves, bet tas notiek ļoti reti, jo tā kā nedzīvoju pašā Rīgas centrā, tad ir lielākas iespējas pastaigāties ar suni ne gluži tur, kur iet gājēji dien-dienā, un tā kā mans suns ir kārtīgs, tad viņš ielien nokārtoties visgarākajā pieejamajā zālē, aiz simtiem krūmu (es pie sevis vienmēr smejos, ka viņam kauns, ka uz viņu skatās), tad protams, es nelienu pakaļ viņam krūmos, un nevācu to viņa kaku... Un galu galā, uznāks pirmā saulīte, izkaltīs visas kakas, ieaugs zālē un neviens, neko nemaz neredzes... Bet ir otra lieta, saprotu tos suņu saimniekus, kas godīgi savāc tos sava suņa izkārnījumus, bet nav jau nemaz uz ielām pieejamas miskastes kur to maisiņu izmest. Tad nu vazājies visu pastaigas laiku ar suņu kakām maisiņos!
Bet, ja pavisam godīgi, tad man DAUDZ vairāk tracina tie plastmasas/stikla pudeļu un papīru kalni, cigarešu gali, kas gan sniegam nokūstot ir redzami DAUDZ vairāk, nekā suņu izkārnījumi... Un tie gan dabā nepārstrādājās!
Tā, kā meitenes, pirms sodīt suņu saimniekus, padomājiet pašas par sevi - vai ne reizi neesat nometušas uz zemes cigarešu galus, pudeles, transporta biļetes utt.???
03.04.2011 20:44 |

Reitings 99
Reģ: 20.12.2010
:-D :-D :-D
sākas :-D šodien gāju pa parku ar suni un viena sieviete jau garām ejot teica "paiet nevar, visas malas apdirstas " :-D
būtībā, tagad es to nedaru, bet ja tāda sistēma būtu izveidota, tad nav problēmu. Vienīgais, es netaisos pirkt pati tos maisiņus - par ko tad es maksāju nodokļus par suni ? Lai nodrošina ar maisiem. Otrkārt, es netaisos iet ar tiem sūdiem rokā un meklēt miskasti, tā tad jānodrošina miskastes parkos, mežos un tt. Treškārt, lai mūsu cilvēki pierastu pie šiem noteikumiem, tad sākumā ir jāpiespiež naudas sodu, bet ne tajā apmērā, kurš ir noteikts šobrīd likumā, bet daudz daudz mazāku, lai suņu saimnieki vnk varētu saprast,ka tiešam sodīs.
Par to video, kurū tas "gudrais" cilvēks Gints vai kā viņu tur sauc, kurš nofilmēja meiteni ar suņiem, kura nesavāca kakas aiz saviem mīluļiem, un izlika to video intenetā, tas, manuprāt, vispār ir idiots. Ja nu viņš tik ļoti ir par likuma ievērošanu, tad kādēļ viņš neievēro autortiesības -diez vai tā meitene piekrīta lai viņu publicē :-) ko var teikt - idiots.
Kopumā uzskatu, ka būtu forši ja tiešam visi suņu saimnnieki vāktu kakas aiz mīluļiem, bet ir jāizveido korekta sistēma lai iemācīt culvēkus to darīt.
Par "galīgākie loši" - nē, neesmu galīgākais losis, vnk ja to nedara visi man apkārt, tad netaisos viena pati skraidīt ar tiem maisiņiem ;-)
03.04.2011 20:57 |

Reitings 99
"Un tur nav nekāda sakara ar nodokļu maksāšanu/nemaksāšanu!"
Ok, nu bet tomēr, par ko tad es maksāju to nodokli katru gadu ? :-)
03.04.2011 20:59 |

Reitings 99
Piekrītu Becky, labāk sāktu ar pašiem cilvēkiem, kuri regulāri izmet laukā mēslus, cigaretes un tt. :-)
03.04.2011 21:02 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Par dzīvi lielpilsētās ir "jāmaksā" ne tikai ar sūdiem (un ne tikai mājdzīvnieku) visapkārt, pie tam vai tad kādam tas ir pārsteigums, cik cūcīgs ir cilvēks?! Vienīgais, ko var darīt - dažādos sīkumos sākt ar sevi :-)
03.04.2011 21:03 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Sava miesta nevacu,ja gadas ar suni but kadas lielakas pilsetas centra,tad savacu,vienkarsi liekas passaprotami,ka nevar kaku atstat pilsetas zaliena publiskai apskatei,negliti tomer.Sen atpakal gribeju vakt ari sava meista,pec tam,akd visu pastaigu nostaigaju ar sudu kulite un iemetu to kruma,jo apnika miskasti meklet,vairs neesmu vakusi.
Bet jebkura gadijuma-tas politileina maisins daba nesadalisies vairakus gadus,kaka pazustu pec pirma lietus un dabai nekadi nekaitetu...
03.04.2011 22:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits