Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

beidzot arī es saņēmos uzsākt diētu!

Reitings 744
Reģ: 29.01.2009

Hei! :-) izskatīju daudz un dažādas diētas, un nonācu pie sautbīčas diētas, arī mamma viņu man ieteica, ka tiešām ir ļoti efektīva un diezgan veselīga pat. :) ehh, es tik ceru,ka noturēšos, visgrūtāk laikam man ir iztikt bez saldumiem, ļooti grūti :D un arī bez kartupeļiem,jo pēc garas dienas visvienkāršāk man vienmēr licies uzvārīt vai uzcept kartupelīšus :-D nekā, tagad man sāk tapt jaunas receptes un mācos daudz ko jaunu,jo vispār ar virtuvi esmu uz Jūs. :D bet nu man ir rekords jau 2,5 dienas iztieku bez saldumiem, smieklīgi, bet fakts :D šoreiz esmu stingri apņēmusies izturēt, ceru,ka izdosies :) nu jā,protams to visu apvienoju ar vingrošanu :)

kā Jums meitenes ar diētām iet?kādi ieteikumi priekš manas diētas,atsauksmes? :)

p.s kādu laiciņu atpakaļ vienā no diskusijām bija runa par filmu Two Moon Junction, šodien noskatījos, tik ļoti patika, pavilka tieš pēc piedzīvojumu sajūtām. :-P

30.03.2011 01:14 |

Reitings 4718
Cik tad ilgi turēsies pie tās diētas? izturēsi diētas laiku un atkal ēdīsi tālāk?
Vieglāk ir pamazām izmainīt savu uzturu uz ilgiem laikiem. Tā arī es daru ;-)
30.03.2011 01:17 |

Reitings 1592
diētas nav priekš manis. esmu mēģinājusi dažas, ilgākais trīs dienas izturēju. man vnk vajag enerģiju, ko dod kāds saldums, lai dienu nodzīvotu.
es tāpat kā Endy cenšos pamazām pavērst savu ēdienkarti veselīgu, paralēli vēl nodarbojoties ar dažādām fiziskām aktivitātēm.
un dzeru daudz ūdens un zaļo tēju, kas arī palīdz uzturēt formu. :)
30.03.2011 01:20 |

Reitings 2925
es jau otro dienu bez saldumiem un kartupeļiem :-)
vakaros ēdu vārītu vistu vai salātus,pa dienu man tējas,jogurti utml..
pamazām jau sāku pierast pie iztikšanas bez saldumiem...gribu tik vaļā no mazajiem tauciņiem sānos,kas radušies no manas vakar ēšanas un brīvdienu pieēšanās :-D
30.03.2011 01:25 |

Reitings 744
arī es mēģināju dažādus sliktus produktus atmest, sportoju regulāri, arī mājās vingroju, bet man nu galīgi nav paveicies ar gēniem, tādēļ mēģinu ķerties pie nopietnākiem līdzekļiem :-/ nē, nē,es esmu apņēmusies tā arī izturēt pirmo fāzi, gribu redzēt vai vispār būs kādi rezultāti (ļoti jau ceru,ka būs) un tad būs stimuls turpināt šādi, nu varbūt ne pilnībā izslēdzot kartupeļus un pa retam saldumus atļaujoties, bet vismaz kaut kā man ir jāmēģina :-/
30.03.2011 01:26 |

Reitings 1592
kāpēc vēlies atteikties no kartupeļiem? viņos viss sliktais ir ļoti niecīgā daudzumā. nevajag tikai cept, bet vārītajiem nav ne vainas. ja nu vienīgi apņemies pāriet uz rīsiem, griķiem vai tml.
30.03.2011 01:37 |

Reitings 744
es jau pati nevēlos, bet tā diēta tāda, un rīsus tur arī nevar, tikai grūbas laikam, nu kaut ko tādu ;)
30.03.2011 01:41 |

Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Kartupeļus labāk neēst, ja grib notievēt. Tur daudz ciete. Labāk griķus, pilngraudu auzu pārslas, pilngraudu makaronus.
30.03.2011 01:51 |

Reitings 2925
man ar liekas,ka kartupeļi nav nekas baigi labs :-D
un vajag pamainīt,nevis kā es,katru dienu tik kartupeļus vakariņās :-D
30.03.2011 01:54 |

Reitings 80
Reģ: 20.10.2009
kas tā par dietu? :)
30.03.2011 01:55 |

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010
Kartupeļus ēdot nenotievēsi.
30.03.2011 01:56 |

Reitings 744
Sautbīčas diēta, saukta arī par Dienvidu pludmales diētu vai Artura Agastona diētu – tās izgudrotāja vārdā. Arturs Agastons bijis amerikāņu ārsts-kardiologs, kas izstrādājis vienu no populārākajām diētām pasaulē.

Diētas pamatdoma ir „labie” un „sliktie” produkti. Labos produktus var ēst saprātīgos daudzumos, bet no sliktajiem pēc iespējas jāizvairās. Pie sliktajiem produktiem pieder kartupeļi, makaroni, baltie rīsi, kviešu maize un citi kviešu miltu izstrādājumi, kā arī praktiski visi saldumi.

Diēta tiek iedalīta trīs posmos
1.posms ilgst divas nedēļas. Tā ir visstingrākā un grūtāk izturamā diētas daļa, taču tās laikā var zaudēt līdz pat sešiem kilogramiem svara.
2.posms ilgst tik ilgi, līdz tiek iegūts vēlamais svars.
3.posms vairs nav diēta, bet tās turpinājums – dzīvesveids. Tā laikā vari atļauties ēst praktiski visu, taču jāievēro daži nosacījumi, lai neatgūtu zaudēto svaru.
1.fāze

Pirmās fāzes laikā pilnīgi jāizslēdz no ēdienkartes augļi, saldināti dzērieni un alkohols. Tāpat jāatsakās no ogļhidrātiem – maizes, makaroniem, kartupeļiem.

Var ēst liesu teļa gaļu, vistas fileju, zivis un liesus sierus. Nelielā daudzumā (150-200 grami dienā) jāuzņem dārzeņi. Ēdiena gatavošanai vari izmantot augu eļļu.

Pamatēdiena piemērs: grilēts steiks ar garšvielām, gabaliņos sagriezti un viegli apcepti dārzeņi pēc izvēles, zaļumi.

Pārējie produkti nav ierobežoti, taču jāpiedomā pie porciju lieluma.
2.fāze

Otrā posma laikā organisms tiek pieradināts pie pareiza uztura. Ēdienkarte ir plašāka, diētu ievērot ir daudz vieglāk.

Vari ēst augļus, ogas un dārzeņus. Ir atļauta arī rupja maluma maize, muslis, auzu pārslas, brūnie rīsi. Piena produkti – piens ar zemu tauku saturu, jogurts, liess biezpiens.

Pamatēdiena piemērs: kubiņos sagriezta cūkgaļas fileja, 15 minūtes marinēta citrona sulā. Gaļu pasāli un uz bambusa irbulīšiem cep augu eļļā. Piedevās pasniedz rīsus un saldo papriku.

Šajā fāzē svars zūd ne tik ātri, taču zudums ir noturīgs. Ja vēlies uzlabot rezultātus, neaizmirsti par regulāru fizisku slodzi.
3.fāze

Šajā fāzē var ēst visu, izņemot augstāk minētos „sliktos” produktus. Tavs uzdevums ir noturēt svaru tagadējā līmenī, turklāt nav nepieciešams sevi pārāk ierobežot.

Pamatēdiena piemērs: mazos ķiršu tomātiņus sagriez uz pusēm, sajauc ar bazilika lapiņām, olīveļļu un etiķi. Apcep vistas fileju, pasniedz ar tomātiem un zaļumiem.

ehh, vienkārši iekopēju no googles :)
30.03.2011 01:58 |

Reitings 7596
hmm man tads jautajums kadelj tieshi vispar pietureties pie kkada veida dietas?vai vieglak tev nebus vispar pietureties pie veseligiem produktiem visas dziives garumaa???
30.03.2011 02:02 |

Reitings 744
nu ar diētu es vēlos atbrīvoties no liekā, bet vēlāk, turpinot veselīgi - uzturēt formā. un man šķiet,ka tā reāli tieši diētas pirmā - divus nedēļu fāze ir tāda grūtāka, tālākais jau arī ir veselīgi. :)
30.03.2011 02:19 |

Reitings 80
Reģ: 20.10.2009
Es varētu ievērot šo diētu, bet visu mužu atsacīties no kartupeļiem, man laikam nesanāktu
30.03.2011 03:12 |

Reitings 744
nu tur tā lieta, ka pēc tam,kad esi ieguvusi sev vēlamās aprises, svaru,tad jau var atļauties arī tos nevēlamos produktus,tikai daudz retāk un mazākos daudzumos :)
30.03.2011 03:16 |

Reitings 34
Es ievēroju stipri līdzīgu dietu. Tikai manuprāt drastiskāku, bet efektīvāku un foršāku- ATKINSA dieta. Atkinsa diētā atļautie produkti
- Visi gaļas veidi, tai skaitā putnu gaļa, žāvētās desas un citi gaļas izstrādājumi, taču jāseko līdzi, lai tie nesaturētu ogļhidrātus.
- Visi zivju veidi un jūras produkti.
- Dažādi pagatavotas olas.
- Sieri ar zemu ogļhidrātu saturu.
- Dārzeņi – lapu salāti, redīsi, cigoriņi, olīvas, Ķīnas kāposti, rutki, pētersīļi, gurķi, fenhelis, paprika un selerijas.
- Nelielā daudzumā var lietot diedzētus graudus.
- Sēnes, dažādas garšvielas – ķiploki, dilles, timiāns, pipari, baziliks, rozmarīns, oregano un kajenas pipari, lielākā daļa dabīgo garšvielu. Salātiem var lietot augu eļļu vai citronu sulu.
- No eļļām ieteicamākās ir olīveļļa, sojas, riekstu, sezama, saulespuķu eļļa. No dzīvnieku eļļām – zivju eļļa un dabīgais sviests. Nedrīkst lietot mākslīgās taukvielas, piemēram, margarīnu.
Ierobežotā daudzumā var lietot:
Citu veidu kāpostus, sparģeļus, baklažānus, spinātus, cukini. Avokado, tomātus, sīpolus, bambusa dzinumus. Konservētus vai vārītus zaļos zirnīšus.

Un rezultāti pārsteidzoši....mēneša laikā no 164cm, 57kg, ir gribētie 50Kg (l)
30.03.2011 15:05 |

Reitings 853
es arī jau 3.dienu uz sautbīčas diētas. vakar gan galva sareiba, bet kopumā jūtos paēdusi :) saldumi vairs pat neprasās. jūtos daudz vieglāka :)
30.03.2011 15:07 |

Reitings 34
un pats labākais... ēst var neierobežoti, bet nu padomājiet pašas cik tad daudz var pliku gaļu, bez maizes apēst.... vienīgais mīnus- pilnīgi jāizslēdz no ēdienkartes – saldumi, augļi, cieti saturoši dārzeņi, graudaugi, maizes izstrādājumi.
30.03.2011 15:07 |

Reitings 2925
es turos pie savas veselīgās ēšanas, bez maizes un kartupeļiem un saldumiem :-D
30.03.2011 15:13 |

Reitings 853
chocoo, tev tiešām vajag diētu? tu esi tiiik tieviņa (aplūrēju tevi draugiem.lv ) :-D
30.03.2011 15:20 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits