Padalīšos pieredzē par rajoniem, kur esmu dzīvojusi :-)
1) Purvciems. Protams, atšķirība kurā ielā. Ūnijas ielā nebija neviena zaļuma un mājas mani nomāca, Vaidavas ielā-līdzīgi + skolēni pa visiem stūriem līda pīpēt un blēņas darīja (turpat skola blakus) Ilūkstes ielā-netālu bija gan veikali, gan mežs, kas mums ir ļoti svarīgs-lai astaigātos, ar suni izskrietos. Deglava ielas sākums-it kā ok, tik veikali patālu. Rajona plusi-tuvu centram, ļoti laba satiksme, var arī ar kājām uz centru aiziet, ja ir staigātājs, naktī droši pa turieni staigāju un incidents bija viens mazs (bet nu esmu bailīga, tamdēļ to uztveru par incidentu) :-D
2) Pļavnieki. Dzīvoju Ulbrokas ielā. Tur man nepatika, jo gan mūsu daudzstāvu mājā, gan pretējā bija tikai veci dzērāji un urlas. Kā vēlāk izrādījās-arī prostitūtu miteklis. Satiksme nebija laba, veikali-normāli, izvēle bija. Naktī tur netiku staigāt apkārt. Mežs netālu.
3) Teika. Brīvības gatve. Neviena koka apkārt, par daudz māju un pārāk intensīva satiksme. Transports uz centru labs, veikali-nu tā.
4) Centrs. Mūrnieku iela-krimināli. Taēc tikai nedēļu tur nodzīvojām.
5) Vecmilgrāvis. Atlantijas iela. Tuvu jūra, daudz, kur pastaigāties. Satiksme it kā normālā, bet ilgi jābrauc un autiņi mūždien pārbāzti. Veikalu ziņā-nekas īpass. Cilvēkiman tur nepatika, nelaipni. Daudz krievu. Naktīs negāju ārā, jo tika rīkoti dagreisi, šaudījās. Tā ir vieta, kur 100% policija ir uzpirkta, jo notriecot sievieti, vainīgais nesanēma nekādu sodu, tāat vel brauc dzēris. Ja ienāk svešie bārā-dabū pa tāsi.
6) Imanta. Jūrmalas gatve. Blakus mežs-var skriet, ar suni staigāties. Ir veikali. Satiksme-it kā laba, tiieši, ja vel ar tramvaju brauc, ar autubusu nu ne īpaši. Naktī droši gāju, kaut tur ir mode apzagt mašīnas (aha, mēs ar trāpījāmies "laimīgo" bariņā, tik nebija ko zagt).
Vel esmu bijusi skatīties dzīvokli Sarkandaugavā-ļoti nepatika.