Diskusija par skriešanu.

Reitings 109
Reģ: 22.01.2011

Sveikas, meitenes! :-) l

laikam jau visas mēs gaidām PAVASARI, lai varētu atsākt riteņbraukšanu un arī skriešanu!?

Un, tad nu man ir tāds diskutējams jautājums.

Kur tad Jums patīk skriet? [ stadions, sporta klubā un skrejceliņa, ielās, mēžā u.c ]

Cikos Jūs skrienat? [Vakars, rīts]

Kā ar ēšanu,? [pirms skriešanas, vai pēc ]

Cik bieži skrienat nedēļā un kādus laikus?

Un kāda iemesla pēc skrienat [ negatīvas emocijas atstājat skrienot, tievēšana]

Un, ja tievēšana, vai ir arī redzami rezultāti bijuši?

Varbūt jau kāda tagad ziemā pa sniegu skrien ārā, brīvā dabā? :-)

19.03.2011 19:15 |

Reitings 113
Reģ: 26.02.2013
Skrienu pa ielām, visbiežāk no rīta skrienu un ēdu pāris stundas vēlāk. Skrienu pāris reizes nedēļā un pa 50min.
23.06.2016 20:45 |

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
Kur tad Jums patīk skriet? Mežā. Pa asfaltu točna nē, citādi var just to, ka asais trieciens pilnīgi grauj mugurkaulu. Kā arī svaigais gaiss ir ļoti vajadzīgs.

Cikos Jūs skrienat? Kā kuru reizi. Vasarā vai pavasarī, kad pa dienu karstāks, tad noteikti vakarā. Biežāk tiešām vakarā, nekā no rīta arī citos gadalaikos.

Kā ar ēšanu,? Cenšos ēst tikai stundu pēc vai arī ne mazāk kā 1h pirms.

Cik bieži skrienat nedēļā un kādus laikus? Laiku atpakaļ skrēju 5-6 reizes nedēļā 5-10 km, tgd 3 - 4 reizes 4-6 km.

Skriešanas iemesls - viss kopā: gan izmest negatīvas emocijas un uzņemt dabas strāvojumu, "izvēdināt" elpceļus, uzturēt sevi fiziskajā formā, trenēt izturību.

Un, ja tievēšana, vai ir arī redzami rezultāti bijuši?
Nē, nekas sevišķi nemainījās. Pirms gada no skriešanas pat pienāca klāt 3 kg, pārtraucu - nokrita. Taču tagad skrienu mazāk nekā tad un svarā nekādas izmaiņas nav novērojamas.
24.06.2016 14:33 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Tātad šovakar biju paskriet...gribējās noskriet 10 KM, nesanāca, pārāk liela sutoņa:-/

Noskrēju 5.01 KM. Laiks ir 28:16 minūtes.

Tas priekš vīrieša skaitās maz vai normāli?
26.06.2016 21:00 |

Reitings 516
Reģ: 25.06.2016
Kur? Viennozīmīgi - mežā gan seguma dēļ, gan arī svaigā gaisa dēļ, kā arī cilvēku neesamība šo visu padara vēl foršāku. Bet ir dienas, kad izvēlos arī izskriet cauri kādām pilsētas ielām vai gar upi.

Cikos? Parasti vakaros, ja izlemju skriet darba dienā, bet brīvdienās sevi mēdzu izvilkt no mājas arī no rītiem.

Ēšana - pirms un pēc skriešanas cenšos kādas 20 - 30 min neēst, lai nejustos kā zilonis skrienot un neuzgrūstu organismam lielu slodzi pēc skriešanas.

Cik bieži? Pēc vēlmes. Ja gribu, tad eju; nav tāds konkrēts grafiks. Parasti skrienu aptuveni 40 - 50 min ar pārtraukumu 10 min aptuveni, ko veltu dažādu vingrojumu izpildei.

Kāpēc es skrienu? Sāku es to darīt, lai vispār pierādītu sev, ka sports var būt manā dzīvē un mani darīt laimīgāku, pēc tam tā bija nepieciešamība trenēties skolas garajiem skrējieniem un tagad skriešana priekš manis ir gan stresa noņēmējs, gan izkustēšanās, gan arī forši pavadīts laiks. (l)

Vai esmu izmantojusi skriešanu, lai notievētu? Kilogramus tas no manis nav ņēmis nost, bet ir patīkama sajūta, kad jūti ķermeņa augošo izturību, kā arī redzi, ka sāk mainīties formas.
26.06.2016 21:43 |

Reitings 125
Noskrēju 5.01 KM. Laiks ir 28:16 minūtes.
Manuprāt, priekš mierīga skrējiena ir ok. Beidzot novilki endomondo? :D
26.06.2016 22:36 |

Reitings 1584
Beidzot novilki endomondo?

Jā, tikai nav parocīgi skriet ar telefonu rokā:-D

Tikai no vakardienas skrējiena man šodien labajai kājai pašā augšā (iekšpusē) kad kustinu baigi sāp...būšu ko sastiepis vai kas:-/ pat no darba ātrāk atprasījos, cerams, ka rīt viss būs ok:-)

10 KM distanci gribētos līdz nākamajam pavasarim uztrenēt uz 45-50 min :)
27.06.2016 16:29 |

Reitings 158
Reģ: 15.08.2015
skrienot var nomest kg? pedejie 5 kg negrib nakt nost...
27.06.2016 16:33 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
5km 28 minūtēs - kas nu kuram ir mierīgs. Sievietei kas diendienā netrennējās cauru gadu, un kura tikai šad tad 3x nedēļā uzskrien, neko nopietnu, tīri labsajūtai, īpaši citādi nekad nav trennējusies, domāju, ka nebūs mierīgs, pulss tomēr būs diezgan augsts, kas arī ir skala pēc kā vērtē vai skrējienu var saukt par mierīgu vai nē.
Ja nav pulsometrs, tad par mierīgu skrējienu var saukt skrējienu, kura laikā vari brīvi sarunāties bez aizdusas, elpas trūkuma, pēc skrējiena jūties enerģijas pilns, spēcīgs un atpūties, nevis pārguris, aizelsies un izsmelts ar sāpošām kājām.
27.06.2016 16:39 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Cik interesanti palasiit savu rakstiito pirms 5 gadiem!:-)
Es arii skreeju pagaajuso gadu veel 5km-bija kaadas 28 min!Nu man tas nelikaas ne leeni ,ne aatri,bet nu sarunaaties noteikti nevareetu skriesanas laikaa-tas ir taads vienmeeriigs skreejiens!
Sogad skrienu mazaak-laikam slinkums!:-D
27.06.2016 16:50 |

Reitings 1584
Nu, es kā vīrietis tomēr skrienu ātrāk...piemēram skolas laikā 60 vai 100 metros (laikam) man bija 4, bet labākajai meitenei ar tādu pašu rezultātu 8. Tāpēc domājams arī garajās distancēs man būtu jāskrien ātrāk nekā sievietei.

Nu vakar vakarā izgāju uzskriet, jo dienās, kad ir jāstrādā parasti tad neskrienu...Neteikšu, ka skrēju ātri, bet arī ne lēni. Tādā vidējā tempā.
Sarunāties skrējiena laikā nevarētu...tad man būtu jāskrien pavisam lēnām. Vakar vispār bija domāts skriet 10 KM, bet bija tāda sutoņa, ka pie 3 KM jutu, ka vairs ilgi neizvilkšu, tāpēc nolēmu skriet 5 KM. Jā, pēc skrējiena biju pārguris, lai gan +/- tādā tempā agrāk esmu skrējis stundu un tad tik traki nekad neesmu piekusis.

Te par laiku jautāju, jo pirmoreiz mēru distanci/laiku. Gribējās zināt cik daudz jāpieliek lai sasniegtu labu rezultātu. Reāli, ja būtu vēss laiks tad domāju būtu rezultāts pa kādām 2 minūtēm mazāks.

Es tikai tagad domāju, ka varbūt sākt ar 5 KM distanci Rīgas maratonā..visu pakāpeniski.

Es te internetā pētu, ko es kājai varētu būt satraumējis...ja sāp vienai kājai kustoties pašā augšā, iekšpusē, tad tas skaitās cirkšņa sastiepums? Bet nu nākotnei zināšu, ka bez iesildīšanās nedrīkst sākt skriet:-D

Sogad skrienu mazaak-laikam slinkums!

Noteikti skrien pa vecam! Baigo kaifu var noķert:-)
27.06.2016 17:18 |

Reitings 125
Jā, tikai nav parocīgi skriet ar telefonu rokā
kam ir domātas sporta bikses ar kabatiņu un rāvējslēdzēju? :D
Tikai no vakardienas skrējiena man šodien labajai kājai pašā augšā (iekšpusē) kad kustinu baigi sāp...būšu ko sastiepis vai kas
ir šādi bijis, pēc 10 km skrējiena pa reljefainu apvidu. Sāpēja tā, ka grūti paspert soli, kur nu vēl atraut normāli no zemes. Sajūta, ka mazliet pastiepsi un tūlīt aties, bet nav. :D Nekas, kāda nedēļa un tas pāriet!
27.06.2016 17:19 |

Reitings 1584
elpas trūkuma

Šim ir risinājums. Jāelpo gan ar muti, gan degunu. No malas drošivien izskatos, ka vārtu muti, kā zivs, bet nu vismaz neaizelšas tā, ja elpo tikai caur muti.
27.06.2016 17:21 |

Reitings 1584
kam ir domātas sporta bikses ar kabatiņu un rāvējslēdzēju?

Šobrīd skrienu pusgarajās vasaras biksēs, kabata ir, bet skrienot nav ērti, ka pa kabatu valstās...
Ir internetā pasūtīti īsie skriešanas šorti, kur tiem likt?:-D

Bet nu vakara man kājas nesāpēja (sāpēja, bet ne tā), bet cerams, ka pāries šonedēļ, nākamnedēļ sākas atvaļinājums. Jālaiž spēlēt futbolu(l)
Bet paldies, nomierināji, jau domāju, ka kaut kas nopietns, ka klibodams staigāju...
27.06.2016 17:26 |

Reitings 125
skrienot nav ērti, ka pa kabatu valstās...
Vajag pieguļošas, tad šāda problēma nebūs. ;-):-D Par šortiem - ja pasūtīji..nu, tad jau laikam par vēlu, pierodi nu pie telefona rokā. :D
27.06.2016 17:29 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Man jautājums: kāpēc tik daudzas cenšas neēst stundu pēc skriešanas? Cik esmu lasījusi un runājusi ar sportistiem, tieši stundu pēc skriešanas drīkst ēst (īpaši labi saldumi un augļi), lai atgrieztu muskuļiem iztērēto enerģiju un nekas no apēstā neaizies taukos, pat atlikušo vakaru zvilnēsi dīvānā. Pareizi?
27.06.2016 17:41 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
īpaši labi varbūt nē, ja tu skrien vakara, īsti daudz enerģija nebūs nepieciešama atlikušajam vakaram, bet ar olbaltumvielām muskulīši jāpabaro :) noteikti jāēd
27.06.2016 17:43 |

Reitings 158
Reģ: 15.08.2015
jaed obligaati.
27.06.2016 17:43 |

Reitings 516
Reģ: 25.06.2016
Bet nu nākotnei zināšu, ka bez iesildīšanās nedrīkst sākt skriet

Parasti jau tās atziņas nāk pēc kļūdām, jā. Bet ir svarīgi arī pēc skriešanas izstaipīt muskuļus! ;-)

(manuprāt, vispār iztikt bez muskuļu iesildīšanas/ izstaipīšanās pirms/ pēc sportisku aktivitāšu veikšanas nav diez ko labvēlīgi ķermenim)
27.06.2016 17:45 |

Reitings 1584
Vajag pieguļošas

Tā kā es pastiprināti svīstu, tad es labāk izvēlos šortus. Un no šortiem bija trīs varianti: klasiski šorti, kas nav domāti skriešanai, šorti, kas ir pieguļošie un īsie.

Tā kā klasiskie īsti neder, ja gribu tā nopietnāk skriet, nevis 1x nedēļā. Apspīlētie nepatīk, jo viņi izspīlē bikšu priekšu. Tad paliku pie īsajiem ar kuriem skrien profesionāļi, tikai paņēmu mazliet cita piegriezuma nekā parasti.

Vnk ja telefonu liek kabatā, un kabata atrodas pie ceļa, kā tas man šobrīd ir, tad sanāk, ka visu laiku telefons sitas pa kāju...nav ne ērti, ne labi telefonam. Ja izturēšu, neapniks skriešana, tad nākamvasar iegādāšos speciālo maciņu, ko uz rokas uzliek. Bet nu tagad iztikšu ar rokā turēšanu, galvenais tikai neizmest no rokas:-D
27.06.2016 17:46 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
otrkārt, man bieži pēc lielāka skrējiena sāp muskuļi/saites priekšpusē starp pēdu un celi. ja cenšos pa mīkstu segumu, ne tik ļoti, bet katru dienu tāpat nevarētu skriet, sāpētu. tā varētu būt vistiešākā apavu vaina?
27.06.2016 17:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits