labi, ātrāk man bija uzrakstīt :D
Tev vajadzēs:
četras 170 g cāļa krūtiņas bez kauliem un ādas
rupjo sāli un svaigi maltus piparus,
2/3 glāzes sasmalcinātu mandeļu
2/3 glāzes rīvmaizes
1 tējkarote sasmalcināta svaiga estragona (vai 1/2 tējkarote kaltēta)
2 lielas olas
20 ķiršu tomātiņu, sarkanus vai dzeltenus, pārgrieztus uz pusēm
2 sīpollokus, sagrieztus smalkās ripiņās
2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
1 ēdamkarote izkausēta, nesālīta sviesta
citrona daiviņas dekoram
*****
Nosusini cāļa krūiņas ar papīra dvieli un novieto katru starp pārtikas plēvēm.
Viegli izklapē ar gaļas āmuriņu vai izrullē ar mīklas rulli no centra uz malām.
Uzmanies, lai tās nekļūtu pārāk plānas. Apkaisi kārtīgi abas puses ar sālu un pipariem
* Sasmalcini mandeles smalcinātājā, vai tīrās kafijas maļamajās dzirnaviņās.
Tām jābūt smalkos gabaliņos, bet ne pulverī.
Sajauc sasmalcinātās mandeles ar pusi estragona un rīvmaizi.
Lielā traukā viegli sakul olu ar šķipsnu sāls. Vispirms iemērc katru gaļas gabaliņu sakutajā olā, ļauj liekajam šķidrumam notecēt un tad izvaļā no abām pusēm mandeļu-rīvmaizes masā.
Novieto gaļas gabaliņus uz cepampapīra un liec ledusskapī atdzesēties uz vismaz 20 min lai izveidojas garoza.
Tikmēr bļodā sajauc tomātus, sīpolokus, citronu sulu, 2 ēdam karotes olīveļļas un atlikušo estragonu.
** Nelielā katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu un atlikušās 2 edamkarotes olīveļļas.
Kad sviests sāk putot, liec virsū gaļu un pagriez uguni uz vidēji lielu.
Cep no abām pusēm, kamēr gaļa paliek viegli zeltaina, apmēram trīs līdz trīs ar pusi minūtes katru pusi.
Gatavās krūiņas sagriez divās vai četrād daļās, kārto uz šķīvja un pasniedz nekavējoties, pa virsu pārkaisot tomātu salātus un rotjajot ar citrona daiviņām.