Sieviete, statusa lietas, nauda, sevis lutināšana, pārdomas.

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Būs gari, GANDRĪZ PĀRRRAKSTĪŠU (PĀRTŪLKOŠU JUMS, UN SEV RAKSTU NO ŽURNĀLA :)) :)

Es tikko izlasīju "Lubļu" žurnālā rakstu par brendu lietām, un iemesliem, kāpēc cilvēks tik ļoti pēc tām alkst, relatīvi, cilvēks - sieviete :)

Kaut kā baigi brīnijos par dažām paziņam, kuras nevar atļauties pirkt dārgas šmotkas, kosmētiku, bet pamanās kaut badā sprāgt, bet nopirkt :)

Tātad, secinājumi, kopsavilkums no raksta.

1. Attaisnotjama ir tādu dārgo brendu pirkšana, kuri nes reālu labumu, tās īpašniecei (dārga kosmētika - kvalitātīvāk, dārgie apavi - ērtāki, pat uz papežiem ir Ok staigāt visu dienu utt.). bet ja cilvēks krāj naudu somai pa 10000, tas jau nav labi, nav labi.

2.Ja sieviete pērk tikai dažas dārgas lietas, bet pārējas ir pa 1 ls, tas izskatas smieklīgi, neadekvāti, ka arī šī sieviete kļūst par "poddelku", un vienalga nevar iekļauties augstākajās aprindās, jo viņai, ja viņa arī vienreiz nopērk kādu lupatu, neūs naudas "ieturēt" stilu un dzīvesveidu pastāvīgi.

3. Sievietes, kuras prasa dārgas mantas no vecākiem vai kāda cita, pat ļoti tuva cilvēka, jutas tizli, jo vienalga ir atkarīgas no viņa , no garastāvokļa un agrāk vai vēlāk jutīsies nederīgas vai pērkamas, jo ja pat tie cilvēki Tevi mīl, tad Tu vienalga kādu dienu dabūsi dāru mantu, bet citā, ja būs slikts garīgasi, tad nē. Šeit iet runa nevīs par dāvanām svētkos, kādiem pārsteigumiem, bet kad vecenes pieprasa mantas un kaprizē. secinājums, jāiemācās pelnīt pašai, lai uzturēt savu statusu neatkārībā no ārējiem apstākļiem. Arī bērns jāpieradina nopelnīt mantas, lai viņš neizaugtu kaprīzs patmīlis, kas pakārsies, ja dzīvē nedabūs Bently 18,. dzimšanas dienā. Doma, ka sievietei jāmaina attieksme - dabūšu, jo esmu sieviete (skaista, dārga0, bet tāpēc, ka esmu personība, pati gudra utt.

4. Attaisnojāmi tērēt daudz naudas, piemērām, apģerbam karjeras dēļ. Tur ir interesanta doma, ka ja vidējas pakāpes ofisa darbiniece ģerbjās kā šefene, tad tā sāk uztvert viņu kā vienlīdzīgu, ka no savām aprindām, bet nedrīksts ģerbties smukāk par priekšnieci, tad tai būs preteja reakcija (pēc kolēģēmkura strādā mūsu uzņēmuma mātes uzņēmumā - pārbaudīts 100%). vēl pieļauju (tas nebija rakstā;)), ka šito fišku izmānto mededžeri, kuri nākt piedāvāt savas preces un viņus māca, ka jāģerbjās tā, it kā Tu ar savasreces pārdošanu jau limonu esi nopelnījis :))

5. Pēdējais vērā ņemāmais raksta secinājums - ja vīriešiem uznāk dzīšanas pēc brendiem, paliek vēl trakāk, jo tas jau ir auto kredītā, tehnika utt.

Kāpēc es to visu rakstu, sākam par to runāt ar kolēģi, padomāju par sevi, sev tuvajām sievietēm utt.

Kāda Jūsu attieksme un komentāri šajā sakarā.

(pēdējas nedēļas laikā par šito tematu, vai ap to, kaut kā nejauši uzduros jau 4 rakstiem :)) Varbūt zīme, ka jāpadalās :)

Vienā rakstā bija, ka kad sieviete vēlta sev SPA par simtiem latu, tas paceļ viņas pašapziņu, tā, ka tiešām var ļoti daudz izdarīt. Otrajā, Delfos, ja nemaldos, rakstīts , ka sieviete, ejot ar dārga brenda iepakojumu (tur nekas pat iekšā nebija:)), ja jutas baigi pārliecinātas, skaistas utt.

Man tāds retorsiks jautājums, vai tiešām sieviete bez brendiem vairs nejūtas darga, skaista , kaut kam dērīga??!

16.03.2011 13:52 |

Reitings 610
Reģ: 31.07.2010
Es varu pateikt tikai to, ka jādzīvo samērā ar saviem līdzekļiem. Kas var atļauties, lai pērk! Un neatbalstu, jau iepriekš pieminēto, lekšanu augstāk par savu pakaļu
16.03.2011 15:41 |

Reitings 879
Reģ: 29.01.2009
un nē, man neliekas, ka tas ir fail - nēsāt kāda brenda somu + apģērbu no nebrendiem. pirmkārt - kas tur ir fail, ja tā nav fake LV soma?! :-D otrkārt - es domāju, ka ikdienas burzmā labi, ja viens no simta pamanītu, ka redz, tev soma tāda un šitāda, bet pārējais nē. vai arī pat tas viens nepamanītu. (tas tādā ziņā, ja pieņem, ka personai ir svarīgi, ko par viņu domā, bet ja nav svarīgi, tad "otrkārt" automātiski atkrīt)
16.03.2011 15:43 |

Reitings 219
Ļoti interesanta tēma :)
Man gan sākotnēji interesē, kas slēpjās zem vārda brenda/zīmola apģērbi? :) Saprotiet mani pareizi, vai Zara un Mango arī skaitās baigās brendīgās drēbes, vai te ir domāts, tas viss kas ir virs šiem zīmoliem (DG, Hugo Boss utt.)? Jo atšķirība ir liela.
Bet atpakaļ pie tēmas, man ir lietas no kurām nevēlos atļauties un kurām vienmēr tērēšu virs vidējā, tie ir: labs zobārsts, frizieris, manikīrs un ārsti, kosmetologs. Tas viss, kas attiecās uz manu veselību un ārieni, kas man ir dota viena un jānosargā, kā māk :) Tāpat arī atļaujos tērēt kosmetikai, ķermenis, matiem utt., jo tas viss, kā sacīt, atmaksājās :) un vēl smaržas. Bet viss pārējais, kas attiecās uz tādu tiešo ārieni, pēc kuras arī parasti viens otru vērtē, es netērēju visu savu algu. Es tā samērīgi skatos, ko var atļauties un kas labi izskatās, bet nē, nav svarīgs brends! :) Protams, cenšos nopirkt kvalitatīvu mēteli un zābakus, lai ilgāk kalpo, bet, kas attiecas uz topiņiem, šortiņiem utt., tiem nav tik liela nozīme. :)
16.03.2011 16:28 |

Reitings 219
Un pilnībā piekrītu Squirrel, katrs dzīvē pēc saviem līdzekļiem ;)
16.03.2011 16:30 |

Reitings 2130
Varbūt liekas, ka es tik par šmotkām domāju, jo uzcepu šo diskusiju, vienkārši nekad bnesapratu, kāpēc cilvēki vispār lec pāri pakaļai, tagad sapratu, pēc raksta vairak :) Un kaut kā šonedeļ sanāca, ka visur pamanu to tēmu ""brendi - pašapzina utt.", tāpēc arī uzcepu šo diskusiju :)

Un vēl, man nepatīk pārmaksāt, viena lieta nopirkt kaut ko ārzemēs, kur visu var nopirkt pa adekvātākām cenām,nekā šeit, kad gandrīz visi brendi cik manīju (speciāli neskatos :) maksā trīsreiz vairāk :) Zin jau pārdevēji, ka pie mums muļķu daudz :D laikām :)
16.03.2011 16:33 |

10 gadi
Reitings 3122
Interesanti - kaa jaageerbjaas ofisaa, ja prieksnieks ir viirietis? :D Tik pat skaisti cik vinjs vai ne tik skaisti? :D
16.03.2011 17:30 |

Reitings 2130
Liidere, man jau arii veči un tie, kas valkā nonesātus džemperus :) ES arī dažreiz :)
16.03.2011 17:37 |

10 gadi
Reitings 3122
Nepiekriitu arii uzskatam, ka tas ne peec kaa neizskataas, ja brendu dreebes kombinee ar leeto galu. Man, piemeeram, liekas pilniigi OK, ja sievietei ir kvalitatiivi dzinsi, kurpes un soma un kaads vienkaars kreklinjs. Bez tam, beizi vien to, vai tas ir brends vai nav, tik viegli apgjeerbam nemaz nevar pateikt. Neviens jau neies manai kleitai vai bluuzei birkas skatiit - ir brens vai nav. Aciimrezams, ka tas "ir brends" ir tikai Turcijaa nopeerkamajiem apgeerbiem.
Bet kaa jau mineeju ieprieks, uzskatu, ka somai un apaviem ir jaabuut kvalitatiiviem.
16.03.2011 17:42 |

Reitings 8968
man mājās ir veseli 3 zīmolu apģērbi, vieni no tiem zābaki, kurus glupā māsica nopirka pa nežēlīgu piķi, un paņēma par mazu izmēru, jo domāja, ka moška izstaipīsies :D:D:D
vot uz ko es būtu ķerta, ka būtu bieza, būtu pulksteņi un somas, moška arī kurpes, par šļopkas visdrīzāk, augspapēdenes uzskatu par nevajadzīgu lietu šajā pasaulē, uz mēles, sarkanā paklāja jā, bet ne uz bruģa, trotuāra :D
16.03.2011 17:53 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
Mainoties finansiālajam un sabiedrības stāvoklim, mainās arī prasības un vajadzības...Manuprāt nav neks slikts,ja cilvēks vēlas ģērbties brendos un tikpat normāli ir,ja cilvēkam nav vajadzības pēc dārgu zīmolu birkām apģērba iekšpusē. Tas,kas man personīgi NAV saprotams ir mānija pirkt pakaļdarinājumus. Uzskatu,ka ir daudzreiz labāk nopirkt kaut ko skaistu no lētākā gala,nekā pirkt feikus,ja nevar atļautis oriģinālu. Bet nu katram savs - ja cilvēks jūtas labāk ar viltotu LV somiņu rokās,tad tā ir viņa personīga darīšana :) Tas tāpat kā ar mākslīgiem pupiem - ja sievietei tiek pacelta pašapziņa iepumpējot silikonu - kādēļ to nedarīt? :D Bet runājot par LV - šī brendu mānija ir izteikta tādēļ,ka salīdzinoši nesen mēs vēl stāvējām rindā pēc desām un tagad gribas pierādīt,ka mēs varam un spējam visu,arī brendos atļauties ģērbties!:D Problēma nebūtu,ja cilvēki būtu spējīgi "pavilkt" šādu dzīvesstilu,bet bēdīgakais ir tas,ka lielākā daļa NEVAR atļauties,tad nu viena daļa skrien pakaļ pelēkajai masai ar pakaļdarinājumiem un otra daļa "var atļauties", jo viss ir kredītā, ieskaitot apakšbikses! Lūk šis fakts mani visvairāk fascinē :D
16.03.2011 18:17 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man pat ir tiesi otradi-uzdavinaja man zimola sominu(tada, kurai nav uzraksts pa visu feisi, bet tomer pazineji jau zinas) un man ta neerti vinu vilkt. ko es staigasu ar tadu krutu somu pie lupata. pietam taja vise, kura uzturos nevienam nav zimolu drebes.

16.03.2011 19:37 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Manuprāt, svarīgāk par brendiem, ir stils. Un teikt, ka es nevaru iet tur vai citur bez brendu drēbēm, ir vairāk nekā smieklīgi :) Es nespēju iedomāties, cik ārkārtīgi trulam jābūt cilvēkam, lai no galvas iemācītos pilnīgi visu brendu kolekcijas un pēc tam pētītu apkārtējos un novērtētu, kuram no kura brenda ir kura lupata un, pasarg Dievs, ja kāda lupata ir no lētā gala. Tas jau atgādina kaut kādu pamatskolu, kur pāris tizlones apsprieda un lepni paziņoja katras lupatas cenu teju pusskolai :D :D
16.03.2011 23:13 |

Reitings 577
Pilniigi mieriigi bez brendiem iztieku :)
16.03.2011 23:23 |

Reitings 15
Reģ: 01.12.2010
Apģērbs nepiešķir personību sievietei, bet drīzāk sieviete - apģērbam.. Manuprāt, brendi ir jāmāk pasniegt un nesāt, jo pretējā gadijumā rezultāts nebūs stilīgs, elegants, bet gan drīzāk bezgaumīgs..
16.03.2011 23:35 |

Reitings 168
Reģ: 22.09.2009
ja man būtu nauda, ok pa kādiem max 200 latiem vienas džinsas nopirktu, bet nu vairāk..nez man liktos jau nekaunīgi, es to naudu taču varētu kādai ģimenei uz mēnesi paiku nopirkt.
16.03.2011 23:38 |

10 gadi
Reitings 1660
Tagad taču topā kombinēt brendu lietas ar humpalu (vintage) apgjērbu un tas ir stilīgi. :-)
Uzskatu, ka ir amati, kas prasa noteikta brenda pulksteni, somu vai kurpes - lētie vienkārši nepiedien.
Man pašai svarīga ir apgjērbu kvalitāte - tas var būt gan brends, gan arī no name lieta.
Ir draudzenes, kas patiešām mēgjina celt pašapziņu ar brendu izstrādājumiem - tajā pašā dienā zvana un stāsta, cik daudz kosmētikas nopirkts no Dior, kas man liekas smieklīgi. :-D
16.03.2011 23:45 |

Reitings 1434
Jēziņ, tās ir tikai drēbes.

Protams, ir forši, ja esi uzvilcis kaut ko glītu un dārgu, ko ikdienā pat grēks būtu vilkt. Bet nevajag padarīt apģērbu par pašu primārāko lietu sava dzīvē. Ir daudz svarīgākas lietas šajā pasaulē par kaut kādām ūberkrutām zīmolu drēbēm.

Man kaut kā atmiņā dziļi ir iespiedusies viena saruna ar cilvēku, viņš teica, ka labprāt vilktu parastas drēbes, bet sabiedrība to neļauj. Ja esi turīgs, tad arī atbilstoši arī jāģērbjās.

Es kaut kā esmu palikusi vienaldzīga pret zīmolu drēbēm. Agrāk domāju, ka, ja Tev ir firma, Tu esi kaut kas. Savā ziņā, tas ir skumji.

Tagad otrā skapī stāv Hilfiger, Calvin Klein un Burberry krekliņi, bet neesmu tiem ilgu laiku pieskārusies, man pat negribās viņus vilkt. Labprāt dodu priekšroku Zara apģērbam, vienalga, ka puspasaule ar to staigā, galvenais jau, ka man patīk tā drēbe un viss :)
16.03.2011 23:54 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Man nevajag brendus, bet smukas un kvalitatīvas drēbes gan un ja kādu laiku nesanāk atjaunot garderobi, tad jūtos ne savā ādā, kad patīk kā izskatos, tad jūtos arī daudz labāk.
17.03.2011 01:34 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
man shkjiet brendus vajag pirkt tad, ja taas lietas ir klasiskas - melna kokteiljkleita, vienkaarsha soma, meetelis u.c. nu taadas lietas, ko valkaat un savienot ar visu un kas nenoveco, jo tas ir ieguldiijums kvalitaatee. kas attiecas uz lietaam, kas shobriid ir modee, un riit jau buus soooo yesterday, tad labaak pirkt leetaakas lietas. tagad es veel nevaru atljauties nekaadus brendus, bet zinu, ka kad vareeshu, tad pirmaa lieta, ko nopirkshu, buus melnaa kleitinja (l)
bet vispaar ir smiekliigi dazhreiz redzeet brendotaas cacas, kas vispaar neko kopaa savienot nemaak, un beigaas visas daargaas lietas kopaa saliktas izskataas leetas. vajag maaceet gjeerbties - vienalga vai valkaa brendus vai nee
17.03.2011 01:50 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Tēma gan apzelēta no a līdz z, bet mēles patrīt jau visām patīk :-D
Man nav augsto brendu drēbju.Vai gribētu? Jā. Bet ne daudzas, jo tad zūd tā garša nopirktajai drēbei.Gribas,lai šis pirkums ir kas īpašs, nevis tas pats,kas nopirkt pienu veikalā.Zūd emocionālā vērtība.
Nepiekrītu,ka nevar nēsāt dārgu somu ar Lindex kleitu.Kāpēc ne?! Un kā tad Keriju Bredšovu? Ja cilvēks ir no a līdz z brendos,tad man liksies,ka tur ir atkarība un cilvēks ģērbās pēc principa: vienalga kas,ka tik brends.Man gribās to smalko vidusceļu,kad ir gan brendi, gan vienkāršas drēbes.Tāds stliņš man patīk.Pieminētā Silova liekas ir atkarīga no brendiem, pārāk smalka, atbaida.
Ja būtu nauda, „spiestu” uz pulksteņiem, apaviem un somām. Un briļukiem! Un sapirktu desmitiem nike botu un jaku! :D dikti patik visas sporta preces, būtu vaļa, tik vien tā staigātu.
„iekļauties augstākajās aprindās”--- ja esi ko tādu padomājusi,tad jau tur neiekļaujies. Tu vai nu esi aprindās, vai neesi. Ja sāc par to domāt,vai iederies, tad neiederies.Tam jānotiek dabiski, iekšēji jau tur ir jābūt.
Bet par to resnumu. Kā bija draugos „runaa” sadaljaa: mes sabeidzam savu veselību pelnot tūkstosus un pēc tam tērējam tūkstošus,lai to atgūtu.
17.03.2011 02:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits