Sieviete, statusa lietas, nauda, sevis lutināšana, pārdomas.

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Būs gari, GANDRĪZ PĀRRRAKSTĪŠU (PĀRTŪLKOŠU JUMS, UN SEV RAKSTU NO ŽURNĀLA :)) :)

Es tikko izlasīju "Lubļu" žurnālā rakstu par brendu lietām, un iemesliem, kāpēc cilvēks tik ļoti pēc tām alkst, relatīvi, cilvēks - sieviete :)

Kaut kā baigi brīnijos par dažām paziņam, kuras nevar atļauties pirkt dārgas šmotkas, kosmētiku, bet pamanās kaut badā sprāgt, bet nopirkt :)

Tātad, secinājumi, kopsavilkums no raksta.

1. Attaisnotjama ir tādu dārgo brendu pirkšana, kuri nes reālu labumu, tās īpašniecei (dārga kosmētika - kvalitātīvāk, dārgie apavi - ērtāki, pat uz papežiem ir Ok staigāt visu dienu utt.). bet ja cilvēks krāj naudu somai pa 10000, tas jau nav labi, nav labi.

2.Ja sieviete pērk tikai dažas dārgas lietas, bet pārējas ir pa 1 ls, tas izskatas smieklīgi, neadekvāti, ka arī šī sieviete kļūst par "poddelku", un vienalga nevar iekļauties augstākajās aprindās, jo viņai, ja viņa arī vienreiz nopērk kādu lupatu, neūs naudas "ieturēt" stilu un dzīvesveidu pastāvīgi.

3. Sievietes, kuras prasa dārgas mantas no vecākiem vai kāda cita, pat ļoti tuva cilvēka, jutas tizli, jo vienalga ir atkarīgas no viņa , no garastāvokļa un agrāk vai vēlāk jutīsies nederīgas vai pērkamas, jo ja pat tie cilvēki Tevi mīl, tad Tu vienalga kādu dienu dabūsi dāru mantu, bet citā, ja būs slikts garīgasi, tad nē. Šeit iet runa nevīs par dāvanām svētkos, kādiem pārsteigumiem, bet kad vecenes pieprasa mantas un kaprizē. secinājums, jāiemācās pelnīt pašai, lai uzturēt savu statusu neatkārībā no ārējiem apstākļiem. Arī bērns jāpieradina nopelnīt mantas, lai viņš neizaugtu kaprīzs patmīlis, kas pakārsies, ja dzīvē nedabūs Bently 18,. dzimšanas dienā. Doma, ka sievietei jāmaina attieksme - dabūšu, jo esmu sieviete (skaista, dārga0, bet tāpēc, ka esmu personība, pati gudra utt.

4. Attaisnojāmi tērēt daudz naudas, piemērām, apģerbam karjeras dēļ. Tur ir interesanta doma, ka ja vidējas pakāpes ofisa darbiniece ģerbjās kā šefene, tad tā sāk uztvert viņu kā vienlīdzīgu, ka no savām aprindām, bet nedrīksts ģerbties smukāk par priekšnieci, tad tai būs preteja reakcija (pēc kolēģēmkura strādā mūsu uzņēmuma mātes uzņēmumā - pārbaudīts 100%). vēl pieļauju (tas nebija rakstā;)), ka šito fišku izmānto mededžeri, kuri nākt piedāvāt savas preces un viņus māca, ka jāģerbjās tā, it kā Tu ar savasreces pārdošanu jau limonu esi nopelnījis :))

5. Pēdējais vērā ņemāmais raksta secinājums - ja vīriešiem uznāk dzīšanas pēc brendiem, paliek vēl trakāk, jo tas jau ir auto kredītā, tehnika utt.

Kāpēc es to visu rakstu, sākam par to runāt ar kolēģi, padomāju par sevi, sev tuvajām sievietēm utt.

Kāda Jūsu attieksme un komentāri šajā sakarā.

(pēdējas nedēļas laikā par šito tematu, vai ap to, kaut kā nejauši uzduros jau 4 rakstiem :)) Varbūt zīme, ka jāpadalās :)

Vienā rakstā bija, ka kad sieviete vēlta sev SPA par simtiem latu, tas paceļ viņas pašapziņu, tā, ka tiešām var ļoti daudz izdarīt. Otrajā, Delfos, ja nemaldos, rakstīts , ka sieviete, ejot ar dārga brenda iepakojumu (tur nekas pat iekšā nebija:)), ja jutas baigi pārliecinātas, skaistas utt.

Man tāds retorsiks jautājums, vai tiešām sieviete bez brendiem vairs nejūtas darga, skaista , kaut kam dērīga??!

16.03.2011 13:52 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
* High flyer, kas Tev ar to resnumu? Trauma? Šeit taču neviens par parametriem nerunā :-D
16.03.2011 14:31 |

Reitings 2130
Nju vo, nav man tiesību brendus nesāt :)

patesībā, daudzi brendi nav piemēroti resnulīšiem un žēl, ja man tāds tizls viedoklis, ka jānotievē līdz modeļu parametriem brendiem, tad paldies dievam, ne visiem tāds viedoklis ir :)
16.03.2011 14:31 |

Reitings 1720
Es galīgi nepiekrītu tam, ka nevar pirkt vienu dārgu/brendīgu lietu, ja pārējais ir no lētā gala (es nerunāju par apģērba gabaliem ar milzīgu brenda simboliku redzamā vietā)! Galvenais ir saskaņot. Ir jau arī tādi cilvēki, kas pērk dārgāku apģērbu dēļ kvalitātes, ne dēļ brenda!
Atbildot uz jautājumu- es bez brendiem jūtos ļoti labi savā ādā (un apģērbā)!
16.03.2011 14:34 |

Reitings 2130
ja kas, man arī tā teica viena paziņa, kad mamma man uzdāvināja krutāko žaketi ("No sākuma notievē, tad lien brendos""), tad es nevarēju tik viegli notievēt, jo ārsti sabojājuši hormonālo sistēmu ārstējot vienu kaiti pubirtātes periodā. :) Mamma gan toreiz gribēja iepriecināt, ka jauki var izskatīties arī būdamai apaļīgai, jo tad baigi centos tievēt, tādi nežēlīgi izteicieni jau cilvēkus bremzē pilnveidoties (es arī par skaistuma salonu - kad pirmo reiz sīkā ar mammu gāju :)) stāsttīju, ka viena cāca teica citai, ka tādu resno rožu kā tai sīkai nekas neizlabos :))

Kompleksi bija ilgi jāarstē pēc dažiem tādfiem labveļiem :D
16.03.2011 14:35 |

Reitings 416
Reģ: 21.10.2010
Abalone -
Izlasi Joselyn atbildi uz manu pirmo komentāru.
16.03.2011 14:36 |

Reitings 2130
Bet ie, kas māk saskaņot izskatas tik harmoniski, ka pat nepamani brends vai nē (man mammi tā ir :)), tad jau pat vispār nepaani "brendu" , redzi koptēlu, bet pat uz ielas, un ne parāk domājot par modi var pamanīt, tad bēdīgs skats LV.

Arzemēs tas viss kaut kā daudz harmoniskāk un civilizētāk notiek :)
16.03.2011 14:36 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Nu var jau protams saskaņot. Un ,kas prot labi izskatīties nēsājot jebko.

Bet zinu vienu meiteni,skaita kapeikas izdzīvošanai,alga maza,bet tāpat pa pēdējo naudu nopērk kautko brendīgu,lai justos krutāka nekā ir patiesībā. Un tad šausmīgi redzās,ka džinsi un apavi no tirgus,bet krekliņš ar brenda uzrakstu un viltota LV soma padusē.
Nu un es zinu,ka tas krekliņš ir oriģināls,bet paskatoties uz koptēlu izskatās,ka feiks,jo viss nav līmenī.

16.03.2011 14:40 |

Reitings 1705
Teikšu tā - nepērku brendu drēbes, jo nevaru atļauties. Taču, ja man būtu vairāk līdzekļu, es noteikti pirktu kaut ko no "augstākiem plauktiem" tieši kvalitātes ziņā, jo kvalitāti VAR labi redzēt un just, tas liek baigi labi justies. Man nebūtu svarīgi tas, ka uz birkas var redzēt vārdu, es pat negribētu, lai vārds būtu redzams...

Tātad, atbildot uz Tavu pēdējo jautājumu, es varu teikt, ka ar visām savām parastajām drēbēm es jūtos skaista un derīga, taču kvalitatīvākas drēbes man paceltu garastāvokli ;)
16.03.2011 14:42 |

10 gadi
Reitings 3713
+1 par to , ka ir arī jāmāk saskaņot drēbes.

Nu, protams, skaisti jau skan- sākam vispirms ar augumu un tā vietā, lai skrietu pa veikaliem, ejam sportot. Vispirms iegūstam foršu augumu (kas stapr citu prasa dažiem cilvēkiem lielāku darbu nekā citiem) un tad ģērbjamies skaistās drēbēs..

Bet c'mmon. Pati zinu ļoti daudz cilvēkus, kas pelna ļoti labi un attiecīgi arī ļoti daudz strādā. Un jā, diemžēl ir arī veselības problēmas un gados vairs nav tik jauni. Un jā..nav nemaz tik slaidi. Un ko viņiem tagad darīt- nevilkt tās drēbes, kas ir dārgas? Vai varbūt arī nebraukt ar labu mašīnu, jo redz, tev nav smuks "iesaiņojums"(lasīt- augums)?
16.03.2011 14:42 |

Reitings 2170
Un atbildot uz pēdējo jautājumu - skaista un derīga jūtos neatkarīgi no drēbēm.
Manā skapī ir ļoti dažāds apģērbs - gan lēts, gan vidējs, gan dārgs, bet tas, kas man ir mugurā, nemaina manu pašapziņu. Māku izskatīties lieliski uz balli uzvelkot arī kleitu par 20 ls.
Bet ikdienā vispār ģērbjos diezgan vienkārši. Mans darbs nav tā vieta, kur kāds vispār pievērsīs uzmanību tam, kas man ir uzvilkts.
16.03.2011 14:52 |

Reitings 414
Katrs dara, kā grib un var atļauties. Man nav brendu lietu, bet nu es nejūtos, slikti un ja man kāds ko uzdāvinātu (pašai nav tādu līdzekļu), tas diezvai celtu manu pašapziņu.
Pašazpiņu manuprāt ceļ tāds apģērbs, kurā izskātās satricieši un vienalga vai no brediem, tirgus no humpalām vai sajaukti. Manuprāt, daudz svarīgākam vajadzētu būt tam faktam, ka apģērbs ir kvlitatīvs, nevis, ka brendīgs. Bet nu arī viss atkarīgs no darba specifikas un kādu iespaidu vēlas atstāt tiem ar ko nākas strādāt (Šeit man nāk prātā filma "Sātans pradas bruņčos")
Zinu vienu sievieti, kas var nopirkt žaketīti par 100 ls un svārkus humpalās par 5ls un savienot to, ka izskatās kā dieviete.
Un runājot par to, izskanējušo viedokli, ka cilvēki resni 90 % tikai savas nolaidības dēļ- muļķības. Protams ir tādi gadījumi, bet pamatā tie tāda kādu psiholoģisku problēmu iespaidā, jo viens no vieglākajiem veidiem, ka uzlabot garastāvokli ir paēst,ko garšīgu. Un ļoti bieži sakaros ar cilvēkiem, kam svars nācis klāt slimības vai zāļu lietošanas dēļ.
16.03.2011 14:52 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Nezinu kā citas,bet es bez brendiem jūtos pat ļoti labi.Teiksim tā-man nav pašapziņas problēmas tāpēc,ka man skapī nav brendīgas lupatas un es nenokaros ar berndīgiem grabuļiem.
16.03.2011 14:56 |

Reitings 72
Reģ: 10.06.2010
Man protams patīk pāršķirstīt Vougue un visas tās skaistās brendu drēbes, bet tā kā ar saviem ienākumiem es nevaru atļauties iegādātie visu ko vēlos, tad nemaz nejūtos sliktāk kleitā par 20 ls, jo galenais ir māka saskaņot un izvēlēties apģērbu atbilstoši savam auguma, noslēpt defektus un izcelt skaisto!
es esmu atradusi alternatīvu - drēbes šuju pie šuvējas, sanāk atšķirīgāk no veikala piedāvājuma un cena arī adekvāta.
galvenais lai cilvēkam ir gaumes izjūta, jo ja tās nav, tad nekadi brendi nepalīdzēs! :)
16.03.2011 14:57 |

Reitings 4129
Palasot dažu komentārus, tā vien šķiet, ka jūs piedalieties filmā "Resnie uzbrūk!" Tātad visi, kuriem augums virs vidējā, nedrīkst vilkt neko dārgu, jo izskatīsies atbaidoši? Tad jautājums, vai lētās drēbēs viņi izskatīsies labāk? Jau kurā diskusijā aprobežotība spraucas pa visām malām.
16.03.2011 14:58 |

Reitings 796
Es, piemēram, mēdzu iegādāties kko no brendiem, bet tas nenozīmē, ka es tikai un vienīgi jūku prātā dažādu brendu dēļ. Iemesls - tiešām ļoti kvalitatīvas preces. Somas, kas kalpo gadiem un to fasons neapnīk, kurpes, kas ir tiešām kvalitatīvas un ērtas.
Tajā pašā laikā mans skapis ir piebāzts arī ar vienkāšākām drēbēm.
Galvenais, kas sievietei ir vienmēr jāatceras - apgērbam/apaviem/aksesuāriem ir jābūt tīriem un kārtīgiem (bez caurumiem, bumbuļiem, skrāpējumiem utt.)
Kā arī - var ļoti veiksmīgi sakombinēt dārgo ar lēto. Bieži vien citi nemaz neredz atšķirību starp šīm kategorijām. Protams - ir mantas, kur ir neiespējami neatpazīt brendu (pa piemēru - Bārberija rūtis), bet taja pašā laikā jūs neviena nespēsiet atšķirt BCBG MaxAzria kurpes un Andrew Marc somu no līdzvērtīgiem LV pieejamiem darinājumiem. Un daļa nemaz neko nav dzirdējušas par augstākminētajiem.
Secinājums - nav nozīmes, vai tev patīk brendi vai nē. Visa sāls ir tavā spējā savu apģērbu (aseksuārus/kurpes) pasniegt un spējā tos nepieciešamības gadījumā kombinēt ar masu produkciju.
16.03.2011 14:58 |

Reitings 2130
Heatkiller, ar Tevi, vēstures fakultātes upuri, cits stasts :) ceru, ka neapvainojies :D

Heatkiller, atstāj man savu e-pastu, jo varbūt man būs viena ideja sakarā ar darbu tieši vēsturniekam, jo paša laikām nav ne zināšanu (aizmirsts jau:)), ne laika :( Vēl precīzi nezinu, bet ja zināš... doāju vienam puisim no no savas šitas, nu kā ts kultūras mantojums saucās, pačukstēt, bet laikām pārdomāšu :)
16.03.2011 15:00 |

Reitings 2130
Aaa, Tu man, heatkiller, arī draugos esi, nevajag tad to pastu :)
16.03.2011 15:04 |

Reitings 1761
Es regulāri pērku un patērēju dārgu zīmolu drēbes/kosmētiku/kurpes /somas utt.
Kāpēc?
Pirmkārt, jo varu to atļauties.
Otrkārt,man svarīga ir kvalitāte un perfekts dizains.
Vēl ir arī sociālās vides aspekts, jo es nevaru apmeklēt luksusa viesnīcas atklāšanu, kinofestivālu,dārgu restorānu u.tml. iestādes/pasākumus lētās drēbēs. Tāpat arī darbā lietišķo tikšanos laikā izskats man ir svarīgs.
Zīmolu drēbes var būt arī klasiski elegantas un vienkāršas , nav runa par Ed Hardy vai Latvijā pieejamo D&G.

Atbildot uz pēdējo jautājumu.. dārga , skaista un derīga es jūtos arī pilnīgi kaila. Jo galu galā mana dzīve un sasniegumi ir manis pašas nopelns un tam nav nekāda sakara ar birku uz manas blūzes.
P.S. Ārzemēs izpratne par zīmoliem stipri atšķiras, neviens par to necepas un tas netiek visur uzsvērts, bet attiecīgajā sabiedrības slānī ir no svara.
16.03.2011 15:17 |

Reitings 111
Reģ: 11.11.2009
ja man būtu tā nauda, droši vien, es arī pirktu brendu lietas, bet tagad, labi ja dārgāku krēmu vai šampūnu atļaujos. bija tāds periods, kad lecu pār pakaļu un pirku lietas, kuras bija par dārgu manam maciņam, bet tad pamanīju, ka esot dārgu lietu īpašniecei, nauda pati kaut kā pie manis atrod ceļu.
tā varētu būt arī tiem, kas darbam nopērk kostīmu pa 2k. cilvēki ar ko viņi komunicē pat nemanot vēlas sadarboties, jo cilvēks dārgajā kostīmā izskatās skaists, veiksmīgs un pašpārliecināts.
16.03.2011 15:35 |

Reitings 879
es nesaprotu, kur te vispār ir problēma.

es nejūtos slikti vai nevērtīgāka tikai tāpēc, ka pašlaik nevaru atļauties dārgas lietas, bet tajā pašā laikā es zinu, ka noteikti tādas iegādātos, ja varētu atļauties - kvalitātes un dizaina dēļ.

+ man kaut kā ir aizdomas, ka tām, kurām varētu būt kaut kādas pašapziņas problēmas dēļ brendu neesamības, aktuāls ir kaut kas a la Ed Hardy utt, un es nedomāju, ka tā ir kategorija, kuru vispār vērts apspriest.

tas ir tāpat kā runājot par to, ka "visiem jau patīk rozā cacas, ar pieaudzētiem matiem, nagiem un solārija pārdegumu", skaidri zinot, ka tās ir pēdējās muļķības.

shoot me if im wrong :-D :-D :-D
16.03.2011 15:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits